Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.5.13

Αποκάλυψη Ιζέτ Ιτζιάν: Έγγραφο για τη λύση κυπριακού υπέβαλαν στην τ/κ πλευρά τα ΗΕ.


Ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιτζιάν αποκάλυψε σήμερα ότι αξιωματούχοι των ΗΕ υπέβαλαν στον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου έγγραφο 70 σελίδων που αφορά την επίλυση του Κυπριακού. Η δήλωση του κ. Ιτζιάν έγινε ύστερα από συνάντηση το πρωί στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τον ΓΓ του κόμματος Αντρο Κυπριανού.

Ο κ. Ιτζιάν ανέφερε ότι το έγγραφο αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία μετάφρασης και ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο κατατέθηκε και στην ε/κ πλευρά και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ή έστω αν το θέμα αυτό είναι γνωστό στην ε/κ κοινότητα. Μιλώντας μέσω μεταφραστή και απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι πρόκειται για έγγραφο εργασίας το οποίο δόθηκε στον κ. Ερογλου από τους αξιωματούχους των ΗΕ. «Νομίζω, φαντάζομαι, και ο κ. Αναστασιάδης είναι ενήμερος για αυτό το θέμα», συνέχισε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από την πλευρά του ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα και εξ όσων αντιλαμβάνεται το έγγραφο αυτό κατατέθηκε από τα ΗΕ. Είπε ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο επιδόθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να δει αν ένα τέτοιο έγγραφο έχει κατατεθεί και στη δική μας πλευρά. «Εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια ενημέρωση, ότι έχει επιδοθεί στον κ. Αναστασιάδη ένα τέτοιο έγγραφο και θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί θέλουμε να ξέρουμε κατά πόσο όντως έχει επιδοθεί ένα τέτοιο έγγραφο και αν έχει επιδοθεί γιατί δεν έχει λεχθεί οτιδήποτε στα πολιτικά κόμματα», ανέφερε.

 Θα διερευνήσει πριν σχολιάσει το έγγραφο ΗΕ η Κυβέρνηση

Χωρίς διερεύνηση, δεν θα ήταν σοβαρό η Κυβέρνηση να προβεί σε σχόλιο για το έγγραφο των ΗΕ, το οποίο ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζιάν ανέφερε ότι υποβλήθηκε στον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνώστης του εγγράφου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «χωρίς να έχουμε ερευνήσει το θέμα, χωρίς να έχουμε δει τη δήλωση, δεν θα ήταν σοβαρό να σχολιάσουμε κάτι τόσο σοβαρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου