Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.5.13

Το Νοέμβρη η 15η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων


Στις 8, 9 και 10 Νοέμβρη 2013 θα πραγματοποιηθεί η 15ηΔιεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που συνεδρίασε στις 11/5 στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.
Το θέμα της επόμενης συνάντησης διαμορφώθηκε ως εξής: «Το βάθεμα της κρίσης του καπιταλισμού, ο ρόλος της εργατικής τάξης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην πάλη για τα δικαιώματα των εργατών και των λαών. Η ιμπεριαλιστική επίθεση, ανακατατάξεις δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, το εθνικό ζήτημα, η ταξική χειραφέτηση και η πάλη για το σοσιαλισμό».
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κόμματος Εργατών Βελγίου, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βραζιλίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Λαών Ισπανίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας – Μοραβίας (Τσεχία).
Το ΚΚΕ εκπροσώπησε στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. 
Η Ομάδα Εργασίας εξέτασε επίσης μια σειρά πρακτικά ζητήματα, για την επιτυχία της 15ης Συνάντησης, που θα συμπέσει με την κορύφωση των εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος το Πορτογαλικό ΚΚ για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Αλβάρο Κουνιάλ, ιστορικού ηγέτη του ΠΚΚ.
Οι εκπρόσωποι των ΚΚ αντάλλαξαν επίσης σκέψεις και πληροφορίες για τις εξελίξεις στις χώρες τους, καθώς και για διεθνή ζητήματα. Μεταξύ άλλων, καταδίκασαν τις τελευταίες αεροπορικές ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία και συνολικότερα την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Εξέφρασαν τη σταθερή αλληλεγγύη τους με τον κουβανικό λαό και την σοσιαλιστική του επανάσταση και τη δέσμευση να συνεχίσουν την πάλη για την πλήρη απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών από τις αμερικανικές φυλακές.
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου