Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.5.13

Όχι έξοδο από το ευρώ, λέει η ΕΔΕΚ


Η διαχείριση του μνημονίου και ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών του ήταν μια από τις σημαντικές διαπιστώσεις του Εθνικού Φόρουμ για την οικονομία, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το ΚΣ ΕΔΕΚ, στο οποίο επισημάνθηκε ως λανθασμένη η υιοθέτηση οποιασδήποτε πρότασης για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη.

Αυτό ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαΐδης, σε μια πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων του Φόρουμ, τα οποία όπως είπε, θα μελετηθούν και θα τύχουν επεξεργασίας ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τις επόμενες συναντήσεις του φόρουμ.

"Στόχος μας είναι στις αρχές του Ιούνη να ανακοινωθούν τα τελικά πορίσματα του φόρουμ και οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν προοπτική εξόδου της χώρας μας από την κρίση", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, στη συνάντηση που πήραν μέρος 25 εγνωσμένου κύρους ομιλητές, υπήρξε η κυρίαρχη άποψη ότι αυτή τη στιγμή ένα ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη θα αποτελούσε παράγοντα περαιτέρω αποσταθεροποιήσης της κυπριακής οικονομίας.

Ανέφερε δε πως "μια πρώτη ανάλυση όλων των δεδομένων, όπως η υποτίμηση του νέου νομίσματος, ο εισαγωγικός χαρακτήρας της κυπριακής οικονομίας, η άμεση ανάγκη για ρευστοτική στήριξη των τραπεζών, αλλά και η πολιτική πτυχή του όλου θέματος, καταδεικνύει ότι η υιοθέτηση της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, θα ήταν ένας στόχος που δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση".

πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου