Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.5.13

Νταξ...

Την εποχή του Κουτσιούκ Μεχμέτ, όταν εγώ ήμουν "νεαρή επιστήμονας" πριν από 20 χρόνια, 21 για την ακρίβεια, δηλαδή πριν από την εποχή των παχιών αγελάδων στην Κύπρο, πήρα για πρώτο μισθό ως απόφοιτη πανεπιστημίου 1250 λίρες. Με εκείνα τα χρήματα κατάφερα να επιβιώσω με σχετική αξιοπρέπεια. Δηλαδή να ζήσω μόνη μου και να συντηρήσω τον εαυτό μου. Αυτό. Δεν έκανα καμιά απολύτως περιουσία από τον μισθό μου. Απλά επιβίωσα.

Σήμερα 21 χρόνια μετά, διάβασα επιστολή του Αντρέα Φακοντή προς 4 δήμους της επαρχίας Πάφου, που τους καλεί να εκμεταλλευθούν το πρόγραμμα εργοδότησης της Ε.Ε για νέους επιστήμονες με εβδομαδιαίο μισθό 125 ευρώ. Τον μήνα 500 ευρώ. Ο μισθός είναι "επίδομα" στην ουσία ή για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους είναι φτηνή εργοδότηση εξειδικευμένου προσωπικού.

Είναι θέμα "οπτικής" άραγε; Ποιά ακριβώς είναι η οπτική εδώ; Πως είναι καλύτερα να δώσουμε 1000 θέσεις στην Πάφο με 500 ευρώ τον μήνα παρά να μην δώσουμε τίποτα; Ή μήπως η σωστή οπτική θα ήταν να καταδικάζαμε την πολιτική της Ε.Ε παρά να της κάναμε πλάτες. Και λίστες...Γιατί είμαστε απολύτως βέβαιοι, πως για αυτά τα 500 ευρώ θα γίνουν λίστες. Με μέσα. Ίσως να μοιραστούν κατ΄αναλογία και στα κόμματα.

500 ευρώ τον μήνα. Μείον 100 ευρώ τον μήνα για βενζίνη. Μείον 100 ευρώ τον μήνα για ένα νερό και ένα φραπέ το ελάχιστο για οκτώ ώρες. Μας μένουν 300 ευρώ. Μια χαρά. Τί άλλο χρειάζεται ένας/μια 25χρονος/νη; 300 ευρώ για τσιγάρα, μπύρες και προφυλακτικά. Κάνει και οικονομία αν θέλει για να πάει εναλλαχτική κατασκήνωση... Δηλαδή περίπου όσα θέλει και ένας μαθητής λυκείου για τα καθημερινά του έξοδα και τα έξοδα του σ/κ με τις φίλες/ους. Εκτός αν θα μαντρώσουμε τους νέους μέσα στο σπίτι να βλέπουν τι βι και να μοιράζονται την κοινωνική τους ζωή με την μάνα τους και τον πατέρα τους. Εσώκλειστους...

47% λέει, αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα λόγω κρίσης.

Λογικός αριθμός. Αν οι νέοι ξεσπούν πάνω στις οικογένειες τους, οι γονείς πάνω στα παιδιά τους, οι γυναίκες στους συζύγους τους και οι άντρες στις συζύγους τους, είναι απολύτως λογικό. Συγνώμη. "Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες". Κι αφού δεν είναι ώριμες, οι μόνες διαθέσιμες που μας μένουν, είναι οι συνθήκες των 500 εξευτελιστικών ευρώ για τους νέους μας.

Προτείνατε εσείς κάτι άλλο; Είπατε εσείς στους νέους ανθρώπους να μην συμβιβαστούν, να αγωνιστούν και να ξεσπάσουν τον θυμό τους εκεί που πρέπει; Όχι δεν τους είπατε αυτό. Τους είπατε να γραφτούν στις λίστες για τα 500 ψωροευρώ σας.

Να τους στείλετε τζαι κανένα σάντουιτς εσείς που βαστάτε...

Δεύτερη είδηση. Έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην πρόεδρος τα περιουσιακά του στοιχεία.
Νταξ. Τίποτα άξιο λόγου. Αν είσαι για τόσα-πόσα χρόνια γ.γ ενός "κομμουνιστικού" κόμματος και τα σχεδόν 2 εκατομμύρια που κέρδισες μαζί με την σύνταξη, ως πρόεδρος της δημοκρατίας εκλελεγμένος από τον κόσμο της αριστεράς, τα διέθεσες για να αγοράσεις στα παιδιά σου σπίτια του μισού εκατομμυρίου έκαστο, τότε είσαι ανάξιος λόγου. Τελία και παύλα.

Νταξ.

Γιατί λείπει το 25% προσφορά προς το κόμμα - βάσει του καταστατικού - από τις απολαβές του προέδρου; Στο πόθεν έσχες που δημοσιοποίησε ο νυν γ.γ του ακελ Άντρος Κυπριανού, η προσφορά είναι δηλωμένη. Από τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου γιατί λείπει αυτή η προσφορά;

Γνωρίζουμε πως η μη καταβολή του 25% είναι παραβίαση του καταστατικού του κόμματος και στο παρελθόν στελέχη του κόμματος έχουν αποβληθεί επειδή αρνήθηκαν να καταβάλουν το ποσό. Πού θα τα βρει ο πρόεδρος να τα καταβάλει; Ή δεν θα τα καταβάλει;
Έσιει χάζιν...

Μισό εκατομμύριο ο ένας εισοδήματα, μισό χιλιάρικο ο άλλος, τί έγινε;

Φτάνει που όλοι αγωνιζόμαστε για τον "απλό άνθρωπο".

Τί είναι δηλαδή ο "απλός άνθρωπος"; Είναι αυτός που μόλις μπορέσει αγοράζει σπίτι μισού εκατομμυρίου και ακολούθως περιφρουρεί το κόμμα σαν τα μάθκια του σάζοντας με λίστες κάποιους δικούς του για να πιάσουν 500 ευρώ... Διότι οι συνθήκες όπως είπαμε δεν είναι ώριμες. Αν ήταν ώριμες θα είχαμε και άλλη πρακτική εφαρμογή των "κομμουνιστικών" μας - ας - γελάσουμε - και - ας - ξαναγελάσουμε - πιστεύω.








1 σχόλιο:

  1. Βιομηχανικό προλεταριάτο στην Κύπρο
    http://ilesxi.wordpress.com/2013/05/23/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή