Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

8.5.13

Φανταστείτε που έχει φτάσει ο τόπος για να θεωρούν μεγάλους ποιητές τη Δημουλά κι εμένα... Ντίνος Χριστιανόπουλος

12 σχόλια:

  1. Το κείμενο των 32 του "πνεύματος" για την εθνική σωτηρία...που κάποτε υπέγραψε και η Κική μαζί με άλλους..

    Δηλαδή το κείμενο όπου οι "πνευματικοί άνθρωποι" καλούσαν τον λαό να δεχτει τον Παπαδήμο και να κλείσει τα αυτιά του στις "φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης."

    Μεταξύ αυτών και το δικό μας αστέρι του Πανεπιστημίου Κύπρου Χαρίδημος Τσούκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δείτε παρακαλω και το αλλο αστέρι του πνεύματος στο Red Rock Views

    http://fromredrock.blogspot.com/2013/05/blog-post_1766.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας ανοίγεις την καρδιά με τόσο πνεύμα...

    κοίτα και εδώ ακόμα μια τριάδα πνεύμα: http://www.parathyro.com/?p=20289
    και μαγνητοσκοπημένη άμα λάχει η συζήτηση πνεύμα: http://steliosramfosgr.wordpress.com/2013/04/16/homo-economicus-homo-hellenicus/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεε μου, πρεπει να δω συζήτηση με τον Ράμφο; δεν με λυπασαι; :)

      Διαγραφή
  4. :) σαν τιμωρία είναι που να πάρει.
    Πάντως, όποιος αντέξει έστω και λίγα λεπτά έχει πολύ γέλιο... το συνιστώ αναεπιφύλακτα όταν είσαι στις μαύρες σου.

    γελάμε, γελάμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άφησα και στο LR:

    http://www.efsyn.gr/?p=47572

    Η ποιήτρια επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου δεν γνωρίζει σύνορα, ταξικά [!!!] και άλλα. Με άνεση μπορείς να γενικεύεις, να βγάζεις το ρατσισμό σου χωρίς άγχος, ακόμα και δημόσια, ακόμα και σε πρωτοποριακές συναντήσεις [!!!] γνωριμίας με το χώρο και τους γείτονες.

    Εφημερίς των Γκεμπελιστών

    --------------

    Συγγνώμη, αλλά εδώ θα διαφωνήσω, δεν είναι θέμα «τέχνης», είναι θέμα δημιουργίας κλίματος. Θα έπρεπε να σας μπουν ψύλλοι στα αυτιά από το σχόλιο τής Δαμιανίδη. Πρόκειται για εκστρατεία, αλλά ο «στόχος» δεν είναι η Δημουλά, η ΧΑ, ο «ρατσισμός», κ.λ.π. ο «στόχος» είναι ανάγκη να περάσει το νομοθετικό έκτρωμα με σκοπό την απαγόρευση «αντισυνταγματικών» κομμάτων.
    ---------------

    Οι δηλώσεις:

    «Πάντως εάν πάει κανείς στην πλατεία της Κυψέλης, δεν έχει χώρο να πατήσει ... αλλά κάπως πρέπει να μοιραστούν οι χώροι.»

    «Δεν θέλω να πω ότι οι ξένοι της Κυψέλης είναι και ληστές.»

    «κινδυνεύουν οι ντόπιοι από κλοπές φοβερές ακόμη και στον δρόμο.» [ποιος είναι εδώ ο ντόπιος;]

    ------------

    Πάρτε και το «ποιητικό» κερασάκι:

    http://www.efsyn.gr/?p=47856

    ----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γίνεται να απαγορευτεί το ΚΚΕ. Δεν θα δεχτεί κανενα αριστερό κόμμα να απαγορευτεί το ΚΚΕ, πρώτον γιατί το ΚΚΕ παρέχει διαχρονικά μια δωρεάν σχολή για μετέπειτα επαγγελματίες αποτατες πολιτικούς της "αριστεράς" και της "δεξιάς" και μετα τί θα κάνουμε και χωρίς βαρβάρους.

      Αν απαγορευτεί το ΚΚΕ η αριστερά θα πέσει σε βαριά κατάθλιψη, πίστεψέ με...δεν γίνεται...

      Όσο για τη Δημουλά, έπαιξε το έργο της γριάς που αναπολεί την καθαρότητα της παλιάς Αθήνας και το σέρβιρε αυτό με την δήθεν αθωότητα μιας καθημερινής και ακίνδυνης παρατήρησης για το τι συμβαινει πραγματικά.

      Η Αθήνα είναι γεμάτη μετανάστες. Γιατί είναι ρατσισμός αν το πω δηλαδή και δεν είναι μια απλή παρατήρηση...αυτό το έργο επαιξε...

      Αφορά ακριβώς την πολιτική που προωθησαν κατά καιρούς και άλλοι συνυπογραφοντες την δηλωση - όπως και ο Σαββόπουλος - όταν πρότεινε να πανε οι μεταναστες σε ερημονήσια να τα καλλιεργήσουν...

      Θέλουμε περισσότερες Μανωλάδες, γιατί τα παγκάκια μας χρειάζονται να γράφουμε ποίηση...τί το κακό ειπε η γυναίκα δηλαδή;..

      Διαγραφή
    2. Δεν γίνεται να απαγορευτεί το ΚΚΕ. Δεν θα δεχτεί κανενα αριστερό κόμμα να απαγορευτεί το ΚΚΕ.

      Αν υπήρχε «αριστερό» κόμμα στην Ελλάδα, η διαπίστωση μπορεί να έστεκε. Το νομοσχέδιο ενσωματώνει την «άρνηση» εγκλημάτων πολέμου, γενοκτονιών, εγκλημάτων κατά τής ανθρωπότητας. Ο λιμός στην Ουκρανία εμπίπτει εδώ, η «γενοκτονία» από Καντάφι ομοίως. Μια εθνικιστική ένωση Ουκρανών στη Γαλλία έκανε διάβημα στον τότε πρόεδρο τής Γαλλικής δημοκρατίας για την απόλυση τής Lacroix-Riz. Στη δημοκρατική Γαλλία τού μεσοπολέμου, δύναμη «εχθρική» προς τον φασισμό, το ΚΚΓ απαγορεύτηκε για τη διάδοση τής ιδεολογίας τής Γ διεθνούς. Σε τι κόσμο νομίζετε ότι ζείτε;

      Διαγραφή
    3. Και κάτι άλλο για τη σύνδεση Μανωλάδας-παγκάκια.

      Είχα αναφέρει ότι εδώ στο ΗΒ αφήνουν 110.000 γέροντες κάθε χρόνο να πεθάνουν με περιορισμένο νερό και τροφή. Πολλοί δεν είναι ετοιμοθάνατοι. Έτσι πέθανε και δικός μου άνθρωπος, όταν είχα καταρρεύσει και δεν μπορούσα να τον φροντίσω σπίτι. Και σου λέω η αγιοποίηση θυμάτων, η θυματολογία, η διαστρωμάτωση «αγίων» ανάλογα με ιδιότητες που ευνοεί η συγκυρία, για το καλό τού «αγώνα», δεν είναι πολιτική, είναι εκβιασμός. Άντε να πυροβολήστε του πιανίστες τώρα.

      Διαγραφή
    4. Ειρωνικά το είπα πως δεν θα δεχτεί κανένα αριστερό κόμμα να απαγορευτεί το ΚΚΕ...εννοούσα κυρίως το συριζα, γιατί ο συριζα έχει κάνει καριέρες και καριέρες στη βάση του υποτιθέμενου "νέου κόμματος" κάτι άλλο που δεν θα μοιαζει με ΚΚΕ κ.λ.π...

      βεβαια αυτό γινόταν ίσως μεχρι πρόσφατα δηλαδή μεχρι πέρσι και τώρα πια ουτε αυτό να ισχύει...

      ειρωνικά το ειπα, γιατί όπου σηκώσεις μια πέτρα από κάτω βρίσκεις κι εναν πρώην κνιτη...ε λέω, μήπως πάνε στο ΚΚΕ για να μάθουν πέντε γράμματα και μετά να βγουνε στο παζάρι για "πολιτική εργασία".

      αν πάντως φτάσουμε σε αυτό το σημείο δηλαδή της απαγόρευσης του κόμματος - που δεν σημαινει την διάλυση του κομματος απαραίτητα - πάει να πει πως δεν θα έχει μείνει ούτε για πρόσχημα ίχνος κάποιας υποτιθέμενης δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    5. και για την Μανωλάδα και τα παγκάκια και την "αθωοτητα" της ΔΗμουλα, ειρωνικα το ειπα...μα νομιζα πως ήταν σαφες...

      Διαγραφή