Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.5.13

Οι τούρκοι εργάτες αψήφισαν την απαγόρευση της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης


Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, καθώς οι Αρχές έχουν απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά λόγω των εργασιών που γίνονται στην πλατεία Ταξίμ. Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια, σύμφωνα με το Reuters
Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο αποφάσισε να αψηφήσει την απαγόρευση.
Από νωρίς το πρωί οι μονάδες καταστολής ανέλαβαν δράση, κάνοντας χρήση κανονιών νερού και δακρυγόνων, για να εμποδίσουν τις συγκεντρώσεις.
Εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μετά από προσκλήσεις των κομμάτων της αριστεράς και των συνδικάτων απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.
Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα μέσα στα γραφεία της εργατικής συνομοπονδίας Disk και στον κήπο του κρατικού νοσοκομείου Σισλί, όπου προσπάθησαν να καταφύγουν οι διαδηλωτές.
Μεταξύ των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Γκουρσέλ Τεκίν, ο οποίος δήλωσε: «Έφυγε ο βαθμοφόρος Κενάν Εβρέν και ήρθε ο μη βαθμοφόρος Ερντογάν».
Ταραχές σημειώθηκαν και στις περιοχές Μπεσίκτας και Μετζιντιγιέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Disk Κανί Μπέκο έκανε λόγο για «φασιστική δικτατορία».
Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκονται τα γραφεία του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνοικία Μπεσίκτας.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ, ενώ τα μέσα μεταφοράς δεν πραγματοποιούν δρομολόγια.
Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ, κρίνοντας ότι το εργοτάξιο που λειτουργεί από τον περασμένο Νοέμβριο στην πλατεία, μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των διαδηλωτών.
Στο video: η 17χρονη Dilan Alp, κόρη ενός μαχόμενου εργάτη κλωστοΰφαντουργίας, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από την Τουρκική αστυνομία, σήμερα Πρωτομαγιά, στην Κωνσταντινούπολη. Έχει σοβαρό τραύμα στον εγκέφαλο, πήγε στο χειρουργείο και είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Κινδυνεύει η ζωή της. Ο φίλος της που προσπάθησε να την προστατέψει είναι επίσης στο νοσοκομείο, αφού τραυματίστηκε κι αυτός στο κεφάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου