Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

5.5.13

Grândola Vila MorenaΣτην πορτογαλική Βουλή εισέβαλαν συνταξιούχοι από την οργάνωση Associação Apre! διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές που ανακοίνωσε τη Μ. Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας. 

Οι συνταξιούχοι τραγούδησαν το GrandolaVila Morena που αποτέλεσε τον ύμνο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, η οποία ανέτρεψε τη δικτατορία στη χώρα το 1974.

Ένας από τους συνταξιούχους φορούσε ένα μαύρο T-shirt με τη φράση «Δεν είμαστε αναλώσιμοι».

Ο πρόεδρος της Βουλής,  Εστέβες Ασουνσάο, διέκοψε άμεσα τη συνεδρίαση και ζήτησε την απομάκρυνση των συνταξιούχων ενώ απευθυνόμενους προς αυτούς τους είπε ότι «αυτό που κάνετε δεν βοηθάει τη δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου