Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.5.13

Ολόκληρη η πρόταση ΑΚΕΛ για έξοδο από το Ευρώ.

(σημ: Ήταν γνωστό, πως η πρόταση του ακελ δεν θα αποτελούσε την "επανάσταση". Είναι μια πρόταση, όπως ακριβώς αναμενόταν να είναι, εφόσον είχε προαναγγελθεί πως αφορούσε οικονομικό και πολιτικό σχεδιασμό για έξοδο από το Ευρώ. Δηλαδή μια πρόταση που θα έπρεπε να μιλήσει με διαφορετική από την μέχρι τώρα "γλώσσα" του κόμματος. Ως εκ τούτου, το ακελ έχει απομακρυνθεί - δια παντός φαντάζομαι - από την μέχρι πρόσφατα πολιτική και ρητορική του. Η πρόταση δεν κινείται στο γνώριμο επίπεδο περί διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στον χρηματοπιστωτικό τομέα την οποία είχε υιοθετήσει το ακελ την τελευταία τουλαχιστον διετία, ούτε αναφέρεται σε έλλειψη "αλληλεγγύης" στην Ε.Ε.

 Η πρόταση μάλλον ξεκαθαρίζει πως εντός της Ευρωζώνης και του θεσμικού πλαισίου της Ένωσης η δανειακή σύμβαση θα καθιστούσε το μέλλον της Κύπρου  έτσι κι αλλιώς ζοφερό  σε εθνικό, κρατικό και σε οικονομικό επίπεδο και τώρα πια - εικάζω - ξεμπερδέψαμε μια και καλή και με το "καλό μνημόνιο ένεκα της σκληρής διαπραγμάτευσης".

Προσωπικά, θεωρώ πως η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή από πολλούς πολιτικούς χώρους, στην πραγματικότητα από όλους τους πολιτικούς χώρους, τουλάχιστον σε επίπεδο βάσης αλλά σίγουρα και σε επίπεδο ηγεσιών ακόμα και κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Έχω την εκτίμηση πως η πρόταση του ακελ θα περάσει. Δεν ξέρω τί αντιστάσεις θα βρει, θεωρώ όμως πως στο τέλος - που δεν θα είναι ιδιαίτερα μακρινό - θα περάσει. )

Εδώ ολόκληρη η Πρόταση

1 σχόλιο: