Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.4.12

Ε τώρα, τί μπορείς να πεις γι αυτό;...τίποτα, σκάζεις...


το πιό κάτω είναι σχόλιο από μπλογκ αναρχικών, οπόταν, όχι πως θα με συμπαθούσαν και ιδιαίτερα, αλλά για το πιό κάτω, βγάζω το καπέλο στον τύπο και τον παραδέχομαι...πες τα  αδερφέ έστω κι αν δεν αντέχω να ακούσω πάνω από μια φορά τον όρο "άμεση δημοκρατία στην πλατεία, όλε καστοριάδης, όλε ο ένας, όλε ο άλλος"...χριστέ μου, μα τι περάσαμε, τι στιγμές ήταν κι αυτές...τέσπα...η συζήτηση αφορά το ότι αυτή τη φορά φαίνεται οι αναρχικοί ή κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν  πως δεν πρέπει να απέχουν από τις εκλογές στις 6 Μαϊου.

[...]
Εξω ομως απ τη πλακα και την χαλαρη επικληση της ιστοριας, υπαρχει και κατι αλλο μ αυτους τους "ρουληδες",(εκ του αριστεΡουλης) κι αυτο ειναι  οτι ο "φιλοευρωπαισμος"  και η προσηλωση στην ιδεα μιας Ευρωπης Ενωμενης (εστω και με το βλακωδεστατο συνθημα της ευρωπης των λαων),  ειναι ενα απροκαλυπτος ρατσισμος απεναντι στους λοιπους λαους που αντιμετωπιζουν  με ορους βρυκολακα προς παρθενα
Απο ποτε ρε βαλκανολουστρε Ρουλη απεχτησες  μεγαλυτερη συγγενεια με τον Νορβηγο απο τον Τουρκο, με τον Εσθονο απ τον Λιβανεζο,  με τον ισλανδο απ τον Αιγυπτιο ... ε Ρουλη ?
Γιατι τοτε  ρε Ρουληδες Ευρωπαικη Ενωση και οχι βαλκανικη, νοτιοανατολικο-ευρωπαιο-ασιατο-αφρικανικη, γιατι βρε,  για να φατε/με  ολοι μαζι εμεις οι πολιτισμενοι τα κοροιδα τους ασιατες και τους αφρικανους ???
Ουστ ρε ρουληδες ...
Γιατι ρε Συριζουλη πρεπει  να ειμαστε συνεργοι στον "αγωνα" σου να μεταρυθμισεις   την  Ευρωπη των «ναζιστικων οράματων» του  Α. Σπέερ σε μια ευρωπη των λαων ... http://www.open.ypoga.net/node/110 ,εμεις να την ανατρεψουμε θελουμε Ρουλη και συ εισαι απεναντι μας ... το ξερουμε και το ξερεις
[...]

13 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα ανάρτηση τζιαι σχόλιο, παρόλον που γεννικώς εν με εκφράζει το militant ύφος, εν ξέρω δε αν εν συνυφασμένον με τά εν λόγω κινήματα. Τέσπα.
    Ο paroligon λαλεί κάποια πράματα που απηχούν στο συναίσθημα ("απροκαλυπτος ρατσισμος απεναντι στους λοιπους λαους που αντιμετωπιζουν με ορους βρυκολακα προς παρθενα", "Απο ποτε ρε βαλκανολουστρε Ρουλη απεχτησες μεγαλυτερη συγγενεια με τον Νορβηγο απο τον Τουρκο, με τον Εσθονο απ τον Λιβανεζο, με τον ισλανδο απ τον Αιγυπτιο" κλπ.). Έσιει προφανώς τους λόγους του να μεν χωνεύκει το ΣΥΡΙΖΑ, εγώ λλία ξέρω που το τι λαλούν τα κόμματα στην Ελλάδα, αν τζιαι μια παραπομπή του Νέου σε site σφυγμομέτρησης τελευταίως έφκαλεν με να είμαι πκιο κοντά στη ΔΗΜ.ΑΡ. (μες μικρήν διαφοράν που θκιο τρεις άλλους, συμπεριλαμβανομένης της Ντόρας τζιαι του ΠΑΣΟΚ). Αλλά που την άλλην ο λόγος που προβάλλει για να εν εναντίον της Ε.Ε. εν στέκει στη δική μου λογική.
    Τα σύγχρονα έθνη-κράτη εξάλλου αρκέψαν ως αρκετά ανομοιογενείς ενώσεις περιοχών, πολλές φορές με τη βία, άλλες λόγω σύγκλισης συμφερόντων κλπ. Φαντάσου σε τζιείνα τα στάδια να εθεωρούσεν ο καθένας "ρατσισμόν" το ότι μπαίνει σε μιαν "ένωσην περιοχών" έναντι κάποιων άλλων που για διάφορους λόγους ήταν ακόμα εκτός. Εξάλλου η ιστορία δείχνει ότι ακόμα τζιαι τα έθνη-κράτη εν εξαφανίσαν τες ιδιαιτερότητες των περιοχών τους.
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση σίουρα έσιει πολλά μείον, κάποια που τα οποία εκδηλωθήκαν τζιαι τωρά με την κρίση αλλά εν τελείως ανυπόστατον να συγκρίνεις τον τρόπον που εδημιουργήθηκεν με τα οράματα των ναζιστών, ή να ισχυρίζεσαι ότι οι σχέσεις των εθνών-κρατών εν οι ίδιες μεταξύ τους όπως της Γερμανίας του Χίτλερ με τες (κατακτημένες με τη βία) χώρες του Β' παγκοσμίου.
    Στο κάτω-κάτω στην Ε.Ε. η Ελλάδα τζιαι η Κύπρος εν εμπήκαν με τη βία, ούτε επειδή εν έχουν άλλες "συγγένειες" με γείτονες ή άλλους πάρατζιει. Εμπήκαν πρωτίστως διότι εδιαγνωστήκαν κάποια συμφέροντα. Η δε Ε.Ε. εν η πρώτη τόσον επιτυχημένη (όσον είναι τέλος πάντων) προσπάθεια άμβλυνσης της "εθνικιστικής θεώρησης". Επειδή δηλαδή ακόμα εν επετύχαμεν τούτον το πράμαν σε παγκόσμιον επίπεδον, πρέπει να διαλύσουμεν τζιαι τζιαι τες επιμέρους, διεθνιστικού τύπου "ενώσεις" που έχουμεν πετύχει, επειδή ακόμα εν ελειτουργήσαν σωστά;
    Έννεν το ίδιον που προσπαθούμεν τζιαι στην Κύπρον; Μια οντότητα αντί θκιό (ή παραπάνω); Φαντάσου να αποσχιστεί η Σεξτάουν καμμιάν ημέραν επειδή η "Κυπριακή Ένωση" εν "φασιστικά Λευκωσιάτικη"...
    Άκου τζιαι έναν τραγουδάκιν που λαλεί απλά τι προσπαθώ να πω με φλυαρίες:

    http://www.youtube.com/watch?v=oaBi57yQr3s

    "the world is heading for mutiny when all we want is unity we may rise and fall but in the end we'll meet our fate together"

    Καλημέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γούφι ο τύπος εννεν εναντίον του συριζα. Εν εναντίον ούλλων των κομμάτων. Εν αναρχικός λέμε!..:)

    Επειδή όμως δαμέ ασχολούμαι λλίον με τα της ελλάδας, εθεώρησα σημαντικό πως η αναρχική κοινότητα έβαλε θέμα από μόνη της να παραβεί τον όρκο για μη συμμετοχη στες εκλογές τουτην την φορά. (δεν ξερω αν ειδες την υπολοιπη συζήτητση)

    αν θυμουμαι καλά κάτι παρόμοιο επραξε τζαι η δική μας αναρχική κοινότητα όταν κρίθηκε πως ο Τάσσος ήταν καταστροφή για την επίλυση του κυπριακού τζαι επρεπε να φύει που την μέση.

    τα κριτήρια του ανθρωπου δαμέν εννεν "η ενωση κρατών" βέρσους του ενός κράτους. εννεν εναντίον των ενωσεων, αρα τουτον που λεεις για το ότι, το επιχείρημα του καταρρέει γιατί κάθε ένωση θα ήταν αρνητική εν στέκει.

    εγείρει ενα σοβαρό και υπαρκτό ζήτημα. την σταση της ευρώπης στους λαούς του τρίτου κόσμου τζαι στον αραβικό κόσμο!

    φυσικά τζαι εν μια άκρως εθνικιστική ένωση η ευρωπαική ένωση!!

    κάμνουμε συχνά πυκνά κύκλους δαμέ του ζητήματος 'εθνικό - ταξικό" τζαι τουτη εν μια άλλη προέκταση του ζητήματος.

    η ευρώπη, επροσπάθησε μεν να περάσει το καθεστώς της ειρήνης στα εδάφη της(ανεπιτυχώς βέβαια,γιατί η καταστολή τζαι εντός της ευρώπης εναντίον λαών δικών της εν στην ημερίσια διάταξη) αλλά τουτον εν αναιρεί τους πολέμους που εδημιούργησε.
    στην ευρώπη εμεις εν εμπεικαμεν εθελοντικά! εν μπορείς να λέεις πως μια χώρα υπό κατοχή καμνει εθελοντικές επιλογές!! εμπεικαμεν γιατί αναγκαστήκαμε να ακολουθησουμε μια πορεία λυσης η οποία εν θα ήταν καθετα ενάντια στα συμφέροντα των υπερδυνάμεων.

    εμπήκαμεν γιατί η δεξιά για 35 χρόνια "επαιζεν το εθνικιστικό πουλίν της" ώσπου τζαι εκαταλάβαμεν ότι πλεον του πουλίν επηεννεν να πετάσει!!

    δεν επετράπηκε στον κυπριακό λαό το αιτημα της ανεξαρτησίας που όπως είδες αφορούσεν την αριστερά που το 1920!!!

    κοντευκουμεν 100 χρόνια μετά τζαι η δεξιά εν ετάραξεν ίντζα!!!

    αλοπως μόνον η αριστερα ταράσσει λλιον λλιον τζαι δεξιότερα λόγω της αμπαλατωσύνης των δεξιών. γιατί η ενταξη στην ευρώπη ήταν μια οπισθοχωρηση για την αριστερα, που ήσιεν συνείδηση τζαι μαλιστα εκατηγορήθηκε για "ευρωσκεπτικισμό" τζιόλας!

    τεσπα. εμπνευστηκα τωρά! θα ανεβάσω μιαν ομιλία του Καντάφι!!..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επίσης ο τυπος δαμέ στο σύνολο του σχολιου του αναδεικνύει τζαι κατι άλλο για το συνολο της ελληνικής αριστερας. ότι ως προς το ζήτημα της ευρώπης, ο συριζα εν μόνος του. ουλλοι οι άλλοι άριστεροί - κομουνιστικοί σχηματισμοί εν στην πάντα! κκε, ανταρσύα, κκε μ-λ, εεκ και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν στην αλλη παντα...δηλαδή στην άλλη πλευρά...

      εν ενδιαφερον τουτον γιατί η περιρρέουσα λαλει πως εν το κκε απομονωμένο...

      Διαγραφή
    2. Οπόταν εμενα τουτον ενδιαφέρει με που την πλευρά των αναρχικών της ελλάδας...διότι για 3 χρόνια ήταν πολλα κοντα στο συριζα...λογω του ότι ο συριζα εσιει ανοιχτες πορτες για τον κινηματισμό, μεσα που τον οποιο εκφραζουνται οι αναρχικοί...μαλιστα τα 3 τελευταια χρόνια οι αναρχικοί τζαι το κκε εφτασαν σε μια κατασταση πληρους αρνητικής πολωσης τζαι εχθρότητας...όταν όμως σφίγγουν οι κώλοι, ακόμα τζαι οι αναρχικοί, που εξακολουθουν να μεν συμπαθουν τους κομμουνιστες ή να τους θεωρουν ως τον κύριο εχθρό τους ή το κυριο εμπόδιο για την επανασταση οπως την κατανοούν,...

      βλέπεις πως επεξεργαζονται με άλλο τροπο πλεον τα ζητήματα...διότι οι αναρχικοί έχουν τζαι πεντε αρχες πως να το κάμουμεν, που εν τους επιτρεπουν σε καιρό κρισης δηλαδή ωμής αληθκειας, να αρκουνται...στον αναρχισμο του "όλα λυνονται στο δρόμο"....

      δαμε ο τυπος, μιλά για γεωπολιτική, εν μιλά για την αφέλεια της λύσης του δρόμου...

      οποταν εμενα ενδιαφερει με η πιθανότητα, το αναρχικό κίνημα να περνά τες δικές του εσωτερικές εξελιξεις ωρίμανσης...οπως τες περνα τζαι το κομμουνιστικό κίνημα...

      Διαγραφή
  4. http://lapositiondutireurcouche.blogspot.com/2012/04/after-popular-demand.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική ιδέα. Ελπίζω να πραγματοποιηθεί και να μη μείνει στα λόγια. Όχι τίποτε άλλο, το μοναδικό πράγμα για το οποίο είναι κατάλληλο το είδος σκέψης πίσω από την πρόταση (που ως τέτοια είναι ευπρόσδεκτη, όχι τίποτε άλλο, να λυθούν και οι απορίες όλων μας για το τι σημαίνει ΚΚΕ στην εξουσία) είναι το να γράφεις σλόγκαν για διαφημίσεις, και ο διαφημιστικός τομέας δεν πάει καλά και δεν μπορεί να απορροφήσει αρκετά "αναρχικά" ταλέντα.

      Διαγραφή
    2. Oh, yes!

      http://lapositiondutireurcouche.blogspot.com/2012/04/blog-post_26.html

      http://3.bp.blogspot.com/-UzugZZ_eMXI/T5hwETisyTI/AAAAAAAAAng/dcvTyZGJjYE/s1600/DSC02480.JPG

      Διαγραφή
  5. οκ, το είδα. το ξέρω το ιστολόγιο, οκ, όταν μιλώ για αναρχικούς εγώ δεν εχω υπόψιν μου τα υπολείμματα της αναρχίας τυπου σκοπευτή...έχω υπόψιν μου ένα ωραίο άνθος των αρχών του αιώνα...τωρά τουτα, εν μερος μιας ιδεολογικης πατατοσαλάτας...

    σόρυ, κάτι πιο συγκλονιστικό εσιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όπως είπα και σε σχέση με κάτι άλλο...τουτη η "αναρχία" αν αναμετρηθεί με την ιστορική αναρχία, εν να γίνει θρύψαλα όι με την μία αλλα με το ενα τεταρτο της μίας...

    κάτι αναρχικό εσιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου... είναι πως μια μέρα θα αρχίσω και εγώ να με παίρνω πολύ στα σοβαρά.

    Google search: "Cosmic Schmuck" (Robert Anton Wilson).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξερεις πως εννε για τουτον που μιλούμε...ξέρεις πως για να αντέξεις την γαμημενη τη ζωή, πρεπει να της γελάς τζαι με σιηλιους τρόπους...

    αρα μεν μου λαλεις εμένα ότι παιρνω τον εαυτό που πολλα σοβαρά...γιατι ξερω τον μηδενισμό στον οποίο σε υποβαλλει η ζωής ποξω τζαι νεκατωτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή