Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.4.12

Κώστας Γούσης, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης


«Θα αγωνιστούμε παληκαρίσια να γκρεμίσουμε όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς φραγμούς και όλα τα εμπόδια, που έστησε ο καπιταλισμός και ο φασισμός, για να καταχτήσουμε κι εμείς τα δικαιώματα της ηλικίας μας, και να επιβάλουμε το σεβασμό τους» – από το δωδεκάλογο της ΕΠΟΝ

-1- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί δεν της πρέπει της νεολαίας η μιζέρια κι ο συμβιβασμός με ένα παρόν εξαθλίωσης και μια ζωή χωρίς μέλλον. Δεν υποτασσόμαστε στο θάνατο που χορεύει γύρω μας. Υπάρχει άλλος δρόμος δύσκολος αλλά περήφανος, δημιουργικός και πάνω απ’ όλα ρεαλιστικός!
-2- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί ρεαλισμός για μας δεν είναι να εξαρτάται η επιβίωση της νέας γενιάς από το ανεβοκατέβασμα των σπρεντς, την τρομοκρατία της διεθνούς τοκογλυφίας ή τη γραβατωμένη αλητεία που πρωτοκολλεί τις αποφάσεις του κάθε Ράιχενμπαχ ή Τόμσεν και υπηρετεί την ελληνική ολιγαρχία του πλούτου.
-3- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί δεν καλούμε τη νέα γενιά να πάρει μοιρολατρικά τη δική της θέση στη στρατιά των ανέργων, αλλά να στρατευτεί ηρωικά μαζί με όλο το λαό στην πάλη να σπάσουν τα δεσμά των μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και των εξοντωτικών μέτρων που τα ακολούθησαν.
-4- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί η πιο αντιμνημονιακή ψήφος είναι η ψήφος που δείχνει το πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από το μνημόνιο. Άμεση παύση πληρωμών και μονομερή διαγραφή όλου του χρέους. Στο πραγματικό δίλημμα «ή τα τοκοχρεολύσια ή το ψωμί του λαού», απαντάμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος πως επιλέγουμε το ψωμί του λαού και την προκοπή της νεολαίας. Το χιλιοπληρωμένο και παράνομο χρέος αυτή τη στιγμή φεσώνει κάθε νέο και νέα για μια κατάσταση για την οποία δεν έχει καμιά απολύτως ευθύνη. Η παύση πληρωμών θα δώσει οικονομική ανάσα και πρέπει να επιβληθεί πάση θυσία για να μπει φραγμός στους γδάρτες των ονείρων μας.
-5- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί δεν έχει αυταπάτες για την ΕΕ και το Ευρώ. Δε γίνεται να απαλλαγούμε από το ελληνικό μνημόνιο και να μη σπάσουμε τα δεσμά του πανευρωπαϊκού μνημονίου. Γιατί τι άλλο είναι το Σύμφωνο για τη σταθερότητα του Ευρώ που ορίζει μισθούς Κίνας και Ινδίας; Ας σκεφτούμε καλά τι σημαίνουν οι αποφάσεις της ΕΕ για μια μη εκλεγμένη Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα ελέγχει τους εθνικούς κρατικούς προϋπολογισμούς και θα επιβάλλει πρόστιμα; Πρέπει να βγούμε από το κλουβί του Ευρώ και της ΕΕ, αυτό το ζουρλομανδύα που χωρίζει τους λαούς κι ενώνει τους τραπεζίτες! Η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι προϋπόθεση μιας άλλης οικονομικής πολιτικής κι ενός προσανατολισμού που μπορεί να είναι αφετηρία μιας συνολικά άλλης πορείας.
-7- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί η αντικαπιταλιστική ανατροπή και μια πορεία χωρίς μνημόνια, χρέος, Ευρώ κι ΕΕ που προτείνουμε δεν είναι καταστροφή, αλλά δρόμος άμεσων μέτρων για την ανακούφιση του λαού, και ιδιαίτερα των νέων και των ανέργων. Δρόμος ανύψωσης του βιοτικού επιπέδου με άνοιγμα θέσεων εργασίας και διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων. Δρόμος προοπτικής για να κάνουν κουμάντο οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου πάνω στο τι και πως παράγεται και διανέμεται με κριτήριο την εξυπηρέτηση των συλλογικών αναγκών.
-8- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί δε χαρίζεται στην άρχουσα τάξη και τις βασικές επιλογές της. Λεφτά όντως υπάρχουν και πρέπει να τους τα πάρουμε για να σχεδιάσουμε αλλιώς το μέλλον. Όταν ο λαός πεινάει, οι έλληνες εφοπλιστές πριμοδοτούνται με εξωφρενικές φοροαπαλλαγές και αγοράζουν βίλες στην Κυανή Ακτή. Άλλωστε, για την ελληνική άρχουσα τάξη η χρηματιστηριακή τιμή του έθνους είναι κριτήριο για την παραμονή στη χώρα, γιατί αλλιώς τα μαζεύουν κι αλλάζουν έθνος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ελληνικές τράπεζες συντηρούνε πάνω από 1.900 υποκαταστήματα στις χώρες των Βαλκανίων με 23.500 υπαλλήλους, ενώ 15 δις έχουν επενδυθεί τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια και την Τουρκία για να επωφεληθούν από τα χαμηλά μεροκάματα, στέλνοντας τους εργαζόμενους στην Ελλάδα στον καιάδα της ανεργίας.
-9- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί προτείνει την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και ταυτόχρονα το κλείσιμο των συνόρων στο φευγιό του πλούτου σαν άμεσο μέτρο της επιβίωσης του λαού μας. Δε μπορεί να συνεχίσουν να μεταφέρονται οι καταθέσεις στην Ελβετία και να παίζονται τα λεφτά του λαού στα διεθνή χρηματιστήρια. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει δήμευση της προσωπικής κι εταιρικής περιουσίας όποιου μεγαλοεπιχειρηματία χρωστάει στους εργαζόμενους ή θέλει να κλείσει την επιχείρησή του και να την πάει στο εξωτερικό. Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος παντού! Όλα στο φως. Πίσω τα κλεμμένα!
-10- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί αποτέλεσμα του άλλου δρόμου θα είναι μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, με κατάργηση της παραπαιδείας και με ελεύθερη πρόσβαση για τη νεολαία στη γνώση, την έρευνα, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
-11- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί δε μας αξίζει η προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, η χειραγώγηση, ο σκοταδισμός, η αντιδημοκρατική ασφυξία κι ο φασισμός. Από τις πλατείες μέχρι το ελεύθερο διαδίκτυο η νεολαία διεκδικεί να έχει ρόλο, φωνή και πραγματική δημοκρατία. Κυρίαρχος είναι ο λαός που μπορεί ελεύθερα να μαθαίνει, ελεύθερα να συλλογάται και να αποφασίζει για τη μοίρα του και όχι αυτός που στέκεται σιωπηλός και υποταγμένος στην κυριαρχία της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας.
-12- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί η είσοδος της στη Βουλή δυσκολεύει πραγματικά τη μνημονιακή αυτοδυναμία και είναι δύναμη για το λαό. Γιατί δεσμεύεται πως θα συμβάλλει αποφασιστικά σε ένα ενωτικό κι αγωνιστικό μέτωπο ρήξης κι ανατροπής για την επιβολή των μέτρων που περιγράφηκαν. Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει λείψει από καμιά μάχη και ούτε πρόκειται να λείψει. Γιατί καλεί κάθε νέο και νέα και όλο το λαό να ψηφίσει όπως αγωνίστηκε και όποιος/α ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αγωνιστεί γι’ αυτό που ψήφισε – την ανατροπή!

Κώστας Γούσης, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

πηγή: Λέσχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου