Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.4.12

Αφελής απορία για τις ελληνικές εκλογές.

Εδώ και δύο χρόνια, ακούω, ξανακούω και ξανακούω, στις τηλεοράσεις και στις συζητήσεις στα μπλογκς, από καθεστωτικούς πασόκους από καθεστωτικούς νεοδημοκράτες και από αριστερούς κυρίως, το εξής ερώτημα:

Πως θα διαχειριστεί η αριστερά τα εκλογικά αποτελέσματα, αφού η αριστερά δεν έχει την απαιτούμενη ενότητα και δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να την αποκτήσει ούτε μετεκλογικά, για τη σύσταση μιας κυβέρνησης συνασπισμού των αριστερών κομμάτων.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος κκε ή σύριζα ή ανταρσύα, αν αυτή η ψήφος θα καταλήξει σε ακυβερνησία; Μήπως είναι καλύτερα να ψηφίσει πασοκ ή νδ για να έχει τουλάχιστον μια σίγουρη κυβέρνηση πάνω απ΄το κεφάλι του;

Και ρωτώ.

Γιατί αυτή η απορία δεν τέθηκε ποτέ στο πασοκ ή στην νδ και τίθεται πάντα μόνο για την αριστερά.

Μήπως το πασοκ έχει περιθώρια συνεργασίας με άλλους; Ποιούς; Μήπως τα κόμματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα κυβερνητικό σχήμα, το κίνημα της Κατσέλη ή η ΔΗΜΑΡ δεν δήλωσαν ήδη πως αποκλείουν μετεκλογική συνεργασία με το πασοκ;

Μήπως ο Καμμένος και το ΛΑΟΣ δεν δήλωσαν πως μόνο πάνω από το πτώμα τους θα συνεργαστούν με την ΝΔ;

Ποιός είναι αυτός λοιπόν, που εγγυάται τη μη ακυβερνησία, και γιατί αυτό το ερώτημα τίθεται με τόσο ύπουλο και πρόστυχο τρόπο μόνο στην αριστερά, κυρίως για να κτυπηθεί το κκε αλλά στην ουσία, για να κτυπηθεί η διαφαινόμενη τάση, ο κόσμος να γράψει στα παπάρια του τους εκβιασμούς του δικομματισμού;

Θα δεχόμουν το ερώτημα απ΄αυτούς που ευθαρσώς θα δήλωναν πως επιθυμούν συνέχιση της θητείας του Παπαδήμου στην πρωθυπουργία. Ουτε πασοκ ούτε νδ.

Για ποιά αυτοδυναμία και για ποιά ενότητα των δυνάμεων γύρω από το πασοκ και τη νδ, που και καλά δεν διαθέτει η προβληματική αριστερά και παπάρια μέντολες μας μιλάτε;

Ψήφο στην αριστερά και στα μούτρα σας!


16 σχόλια:

  1. Θενκς. Είναι παντού στρωμένη η προπαγάνδα με παρόμοιου τύπου υλικά. Το ζητούμενο είναι να μην μας στείλουν και στο φρενοκομείο στο τέλος. Έχουν λυσσάξει να βγάλουν την αριστερά ανίκανη. Λες και είναι η αριστερά που κυβερνούσε 38 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρή διόρθωση:
      Οχι και 38 χρόνια, από το 1949 μέχρι σήμερα, είναι περισσότερα...

      Διαγραφή
  2. Η εμφανής έπαρση των κομμάτων εξουσίας, "κατάκτηση" 40 περίπου ετών αδιάλειπτης επαφής με την πολιτική εξουσία στη χώρα, πρέπει να ταπεινωθεί τελεσίδικα. Οι άνθρωποι απλά δεν καταλαβαίνουν Χριστό.

    Αν και υποστηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα, θεωρώ ότι κάθε χαμένη ψήφος από τα κόμματα εξουσίας που πηγαίνει στα κόμματα της Αριστεράς είναι μια ψήφος στην σωστή κατεύθυνση.

    Δεν θέλετε κομμουνισμό; Βγάλ' τε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και βγάλτε από τη μέση το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα βοηθούσε αφάνταστα όχι την "αριστερά", αλλά τον ιστορικό απεγκλωβισμό που έχει ανάγκη η κοινωνία.

    Δεν θέλετε ούτε σοσιαλδημοκρατία, γιατί είστε απογοητευμένοι δεξιοί; Έχετε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να ψηφίσετε λευκό εις μνήμην των πιστεύω σας και όχι ανανέωση της εμπιστοσύνης στα βρυκολακιασμένα λαμόγια της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τους νεοδημοκρατες δεν περιμένω τίποτα καλό. Θα πανε στον Καμμένο, στο ΛΑΟΣ και στη ΧΑ. Τα ποσοστά τους θα τα πάρουν μια χαρά.

    Περιμένω και θα ήθελα, να εξαφανιστεί το πασοκ. Να αδειασει ο χώρος απ΄αυτή της σαπια λεγόμενη σοσιαλδημοκρατία, εστω κι αν οι ψήφοι πανε σε μη κομμουνιστικά κόμματα όπως λες κι εσύ. Πρέπει να σπασει ο κομματικός μηχανισμός του πασοκ και να μην αντικατασταθεί από άλλο παρόμοιο.

    Αν η λεγόμενη αριστερα δεν πετύχει να τσακισει αυτό τον μηχανισμό που δουλευει ως μεταφορέας της κρατικής και μονοπωλιακής εξουσίας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πρακτικά, ο λαός να ριζοσπαστικοποιηθεί. Δεν θα υπάρχει το πρακτικό πολιτικό πλαίσιο να χρησιμοποιήσει θετικά η αριστερα τα εκλογικά της αποτελέσματα.

    Πρεπει η ελλάδα και η ευρώπη να απελευθερωθεί από από την πολιτική επέλαση αυτής της σοσιαλδημοκρατίας. Μόνο τότε, κατά τη γνωμη μου, θα τεθούν πρακτικά οι όροι, ωστε η αριστερά να αναλάβει πια τα δικά της πολιτικά ρίσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μόνη συνεργασία που μπορεί να γίνει και είναι η πιο πιθανή εξέλιξη αφού το θέλουν και οι ξένοι είναι ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε εγώ περιμένω τίποτε καλό απ τους Νεοδημοκράτες, δυστυχώς.

    Συμφωνώ εφ όλης με τις παρατηρήσεις σου. Στην ουσία, η πραγματικά χρήσιμη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκδιπλωθεί ως διάσταση της λαϊκής συνείδησης όσο συσκοτίζει τα πράγματα η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ. Πολύ ευκολότερα θα μπορούσε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τα όρια της μη κομμουνιστικής αριστεράς σήμερα αν δεν υπήρχε αυτό το έκτρωμα να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η "αριστερά" μπορεί ως τέτοια, χωρίς βαθύτατες αλλαγές νοοτροπίας σχετικά με το κομμουνιστικό πρόταγμα, να αναχαιτίσει την σημερινή επίθεση του κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Ο Βενιζέλος στέλνει ξανά χαιρετίσματα στην Ευρώπη μέσω Ολάντ. Σε λίγο θα μας πουν πως εξαναγκάστηκαν κιόλας να γίνουν ουρά του νεοφιλελευθερισμού και τι ωραία τι καλά που θα έχουμε ξανά μια "σοσιαλιστική" ευρώπη!

      Βασικά αυτή η σήψη με τα παμφάγα σοσιαλιστικά λεγόμενα κόμματα πρεπει να σταματήσει.
      Αν δεν σταματήσει, δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να σκεφτεί μια άλλου είδους λαϊκή οργάνωση της κοινωνίας.

      Εστω με τις διαφορές με τις οποίες το κάθε κόμμα - κκε, συν, ανταρσύα - αντιλαμβάνεται αυτή την οργάνωση.

      Η απουσία πασοκ - συμφωνούμε - θα είναι ενα καλό μάθημα και για τον συνασπισμό.
      Να σταματήσει να εξωραϊζει τα ευρωπαικά κέντρα αποφάσεων. Που έτσι κι αλλιώς θα τσακίσουν κάθε προσπάθεια, κάθε λαού για απεγκλωβισμό από το κεφάλαιο.

      Τί την κτίζανε τόσα χρόνια την Ε.Ε; Εμάς περιμένουμε να πάρουμε τους θρόνους;

      Διαγραφή
    2. Το ΠΑΣΟΚ σε 1-2 χρόνια (μπορεί και πιο σύντομα) ίσως να μην υπάρχει καν.
      Και η σοσιαλδημοκρατία είναι σαν τα κροκοδειλάκια. Πρέπει να τα σκοτώνεις όσο είναι μίκρα!
      Κάναμε 30 χρόνια να ξεμπροστιαστεί το ΠΑΣΟΚ, μην κάνουμε άλλα τόσα με τον ΣΥΝ...

      Διαγραφή
    3. Κρατάω μια επιφύλαξη για το κατα πόσον είναι δυνατόν, εαν υπαρχουν οι αντικειμενικές συνθηκες δηλαδή ξαναδημιουργίας μιας σοσιαλδημοκρατίας με τα χαρακτηριστικά και τη λαοφιλία πασοκ...δεν ξέρω...

      Διαγραφή
    4. ούτε εγώ ξέρω αγαπητή, για αυτό και το φοβάμαι...

      Διαγραφή
  6. Δυσκολο, ο Βενιζέλος είπε δεν κάθεται να υπηρετει τον Σαμαρά πρωθυπουργό.

    Και το πασοκ, δεν νομίζω να παρει εντολή ως πρωτο κόμμα να σχηματισει κυβερνηση.

    αρα; μπορεί να φερουν κανένα από τις Βρυξέλλες να κυβερνήσει τους υπηκόους-δουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον σχόλιο του Ζακου αυτό.

      Διαγραφή
    2. Μην ψαρώνετε! Ο Μπένι θα τον κάνει τον Αντωνάκη πρωθυπουργό και θα πει και ένα τραγούδι, εάν δεν θέλει να πάει όλη η αβάντα της αστικής τάξης στον Κουβέλη.
      είναι τόσο αξιόπιστος όσο ο Σαμαράς όταν δεν ήθελε το ...μνημόνιο!

      Διαγραφή
    3. Θενκς! Μας έκανες την καρδιά περιβόλι...:)

      Διαγραφή
  7. Η Ευρώπη των Χριστιανοδημοκρατών με 465 ψήφους έναντι 187 απεφάνθει πως πιστεύει πολύ στο Θεό και πως δεν προκειται ποτέ μα ποτέ να απαρνηθει το Θεό της:

    περιμένω σχολια και ποστ για τους αχρηστους καθυστερημένους ευρωβουλευτές του ακελ, που ψηφισαν υπερ της αυξησης του εταιρικού φόρου.

    από τον σημερινό Εχθρελεύθερο.

    Η επικίνδυνη τροπολογία απορρίφθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο

    «Αυτογκόλ» για άνοδο εταιρικού φόρου στο 25%

    Λευκωσία: Τροπολογία-«αυτογκόλ» για τα κυπριακά συμφέροντα υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας «καθιέρωση κατωτάτου ορίου 25% για τη φορολογία εταιριών». Η τροπολογία, υποβλήθηκε σε έκθεση της Ευρωβουλής για την εναρμόνιση της φορολογικής βάσης των εταιριών, που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ και υπερψηφίστηκε από τους 27 παρευρισκομένους ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, περιλαμβανομένων και των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, Τάκη Χατζηγεωργίου και Κυριάκο Τριανταφυλλίδη. Η επικίνδυνη τροπολογία, υπερψηφίστηκε από 183 ευρωβουλευτές, αλλά καταψηφίστηκε από 465 (ανάμεσά τους και οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, Γιαννάκης Κασουλίδης και Ελένη Θεοχάρους), με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

    Η ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, τήρησε αποχή στην ψηφοφορία που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Κούλης Μαυρονικόλας, απουσίαζε.

    Να σημειωθεί ότι ενδεχόμενη έγκριση της τροπολογίας, θα έστελνε σαφές πολιτικό μήνυμα για υπερδιπλασιασμό της φορολογίας που επιβάλλεται στα κέρδη επιχειρήσεων στην Κύπρο, από 10 % στο 25%, κάτι που θα έθετε εν αμφιβόλω την παραμονή ξένων εταιριών στη νήσο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυπριακή οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή