Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.4.12

Προσωπικές σημειώσεις - 2


  • Ο σύντροφος φρόντισε να με ενημερώσει από χθες το πρωί. Στην ευρωβουλή, τα τσογλάνια οι νεοφιλελευθεροι υπερψήφισαν με 436 ψήφους κατά της πρότασης για αύξηση του εταιρικού φόρου. Οι" δικοί μας", οι δύο ευρωβουλευτές, με ενημερώνει ψήφισαν βέβαια υπέρ και η εφημερίδα φιλελεύθερος σκύλιασε...Γιαννάκης, Θεοχάρους βέβαια και με τα τέσσερα με την πλουτοκρατία.

  • Κατευθύνομαι στο τιμημένο πανεπιστημιακό κτήριο ,εις το όνομα του πατρός και του υιού και του αγίου πνεύματος Α.Λεβέντη για το συνέδριο, βρίσκομαι έξω και έρχεται μήνυμα. Οι "δικοί μας" απέσυραν την ψήφο υπέρ - παρόλο ότι η πρόταση δεν πέρασε....μούγκα...γιατί απέσυραν την ψήφο υπέρ της αύξησης του εταιρικού φόρου;! Τί έγινε; Ψήφισαν "κατά λάθος" χθες υπέρ, και σήμερα "απέσυραν ηλεκτρονικά την ψήφο";...για ποιό λόγο;...για χάρη της ιστορίας;! να γράψει η ιστορία "κατά"; ποιός "διέταξε" να αποσυρθούν οι ψήφοι μιά μέρα μετά;...πάω σε ένα συνέδριο για την Ιστορία της Αριστεράς!...ζούμε ένα διήμερο ιστορικών στιγμών...Λεβέντης, ΚΚΚ, Ευρωβουλή και Χριστιανοδημοκρατικές "ομοφωνίες"...ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το κτήριο, αναμφιβόλως..είναι το φάντασμα του "κληρονομικού δικαιώματος" που έκτισε αυτό τον κόσμο: Λεβέντης, Ιστορία, ΚΚΚ, Ακελ, Ευρωβουλή...μέσω "κληρονομικών" δικαιωμάτων...όλα!

  • Σε λιγότερο από δύο ώρες, έρχεται και καρφώνεται μες το μυαλό μου..."έσπειρα δράκους και θέρισα ψύλλους..."Κάρολε, πιο σιγά, από μέσα σου, θα κατηγορηθείς για ψευτοεπαναστάτης...το έχει αυτό το αστικό δίκαιο. Το δίκαιο των κληρονομημένων δικαιωμάτων, που κτίζει κτήρια, τυπογραφεία, αρχειακές βιβλιοθήκες, βουλές, την έχει στην  τσέπη την κατηγορία της ψευδοεπανάστασης" "Αχαχαχα! Λέει ο Κάρολος! Μα πάεις καλά κόρη μου; Σιγά να μεν φοηθώ να μεν με πουν ψευδοεπαναστάτη ! " "Κάρολε, λέω, πιό σιγά, ποτέ δεν ξέρεις το μένος του πατριωτισμού τι μπορεί να σου φέρει..."

  • Είπα στο σημείωμα - 1. Μπορεί το ακελ να αποποιηθεί την ιστορία του ΚΚΚ; Απάντησα - όχι δεν μπορεί! Ό λόγος είναι πως απλά δεν μπορεί να αναμετρηθεί μ΄αυτή την ιστορία. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ! Όπως δεν μπορεί να αναμετρηθεί το σημερινό Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας με τη δική του ιστορία, και τόσα και τόσα άλλα για παράδειγμα...

  • Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα: Πρέπει να μελετήσω την ιστορία αυτού του κόμματος. Έχω την εντύπωση πως το ακελ έχει ακολουθήσει κατά πολύ τα βηματά του...έξω φυσικά ο άγιος Σαρτρ...που τέτοια τύχη...

  • Συμπληγάδες....αυτό που μας έδωσε η σοσιαδημοκρατία είναι οι Συμπληγάδες...γιατί τι να κάνεις στη δική μας περίπτωση;...τι να κάνεις;...ο φασισμός είναι έξω από την πόρτα...τι να κάνεις;...να χτυπήσεις το μόνο κομμάτι της κοινωνίας, που έστω από φιλότιμο θα προσπαθήσει να αντισταθεί;...τι να κάνεις;...δεν μπορείς να κτυπήσεις την αριστερά του τόπου. όσο κι αν στρογγυλοκάθησε μέσα στον ιμπεριαλισμό, όσο κι αν πρόδωσε, όσο κι αν προδίδει, όσο επηρμένα κι αν λέει εσένα "αριστεριστή", "ψευδοεπαναστάτη", δεν μπορείς...γιατί δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μην έχει βρωμίσει ως τον πάτο..

  •  ...δεν μπορεί να αναμετρηθεί....η ευρώπη και η αριστερά της, η τιμημένη πατριωτική σοσιαλδημοκρατία της, τα ευρωκοινοβούλιά της, δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τον επαναστατικό μαρξισμό, ούτε με τα κομμουνιστικά κόμματα των αρχών του αιώνα...θα γίνουν θρύψαλα με τη μία...με τη μία, όχι με δύο προσπάθειες...

  • πως να μη θές λοιπόν να κρατήσεις τον καπιταλισμό ζωντανό; ποιό ήταν τόσα χρόνια το αφήγημα; "η διέξοδος της αριστεράς για να παραμείνει κομμουνιστική στον καπιταλισμο, είναι να αποποιηθεί τον ταξικό της επαναστατικό ανατρεπτικό ρόλο και να γίνει πατριωτική. πατριωτισμός ίσον κομμουνισμός - μαρξισμός επί καπιταλισμού!" με αυτήν ακριβώς την τσιόφτα, υπογράφησαν στο συμβολαιογράφο τα "κληρονομικά" δικαιώματα....

  • "ήταν καλός άνθρωπος, λέει. ανκαι αριστερός έγινε αγαπητός από όλο τον κόσμο..." τα ακούς Κάρολε; είναι ζήτημα κοινωνικού "ήθους" πια η προδοσία.

  • τί θα γίνει;...ξέρουμε τί θα γίνει...θα περιμένουμε το θαύμα...όταν πια θα έχουν όλα καταστραφεί, όταν η ιστορία θα διαγράψει και θα διαφωτίσει, όταν η ιστορία αποφασίσει, τι θα φυλάξει και τι θα πετάξει από τα δικά της ξεκλείδωτα και αναιδή αρχεία, όταν πια δεν θα υπάρχει λόγος να συζητάμε, όταν μας κατασπαράξει ο βρωμερός καπιταλισμός, όταν διαμελήσει τα πάντα, τότε θα γίνουμε από δυο- τρεις πεντέξη...αυτό θα είναι όλο κι όλο το κέρδος και η προσφορά της περιόδου της περίφημης σοσιαλδημοκρατίας στην ευρώπη...ότι θα αρχίσουμε πάλι από την αρχή, λίγοι, πολύ λίγοι, όχι εμείς, εμείς θα είμαστε γέροι, άλλοι... εμείς στην καλύτερη, θα φύγουμε ξέροντας πως δεν ζήσαμε ποτέ με ωραία και επικίνδυνα ψέματα που πληρώνουν πάντα οι άλλοι...αλλά και πάλι τι να το κάνεις μπροστά στην απόλυτη καταστροφή..

  • υ.γ: μην τα φυλάς τα αρχεία, δώστα! έτσι κι αλλιώς ο καπιταλισμός σύντομα δεν θα σε χρειάζεται άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου