Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.4.12

Ζήτω οι μίζες του ενιαίου αμυντικού δόγματος!

του Νίκου Τόκα
εφ. Φιλελεύθερος (ωραίο όνομα)


ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ οι μίζες από οπλικά συστήματα σε υποθέσεις που εμπλέκεται ο προσφάτως συλληφθείς Ακης Τσοχατζόπουλος, ο πανίσχυρος αυτός ανήρ, το πολιτικό άστρο του οποίου έλαμψε σε σειρά κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Αξιωματούχοι του οποίου διέπρεψαν -είναι αλήθεια- στις παραγγελίες πολεμικού υλικού, όχι φυσικά με στόχο την αναχαίτιση της τουρκικής απειλής στο Αιγαίο κι αλλού, αλλά με γνώμονα την προσωπική τους βολή και πλουτισμό από την καταβρόχθιση της μίζας. Χωρίς αιδώ και με... σοσιαλιστική μασέλα έτρωγαν οι απατεώνες τις σάρκες του ελληνικού λαού, για τα συμφέροντα του οποίου, υποτίθεται, αγωνίζονταν! 
... Φιλόξενος λοιπόν «σταθμός» για τις οπλικές μίζες Ελλήνων επιτήδειων πολιτικών η Κύπρος, ο παράδεισος κάθε πονεμένου αλλά και κάθε κλέφτη, ο οποίος θέλει και τα κλεψιμιά εγγυημένα και ασφαλισμένα και το... όνομά του πεντακάθαρο σαν το κρυστάλλινο νερό! Η φιλόξενη λοιπόν Κύπρος, με τους πάντα... πρόθυμους ημεδαπούς με την ελαστική συνείδηση και την απατεωνιά στο αίμα τους, να μεσολαβήσουν για την εξυπηρέτηση των Ελλαδιτών... συναδέλφων τους. 
Ωστε το «μαύρο» χρήμα να διακινηθεί με... λεπτότητα και διακριτικότητα τη σωστή ώρα στο σωστό μέρος! 
... Να το υποθέσουμε; Πόσοι ενδεχομένως έφαγαν (μέχρι σκασμού) μίζες, εκμεταλλευόμενοι αυτό που ανοήτως ακόμα αποκαλούμε ενιαίο αμυντικό δόγμα και το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα παραμύθι για βλάκες και αφελείς; Αλήθεια, πόσης αξίας οπλικά συστήματα είχαν τότε αγοραστεί, και με ποιες διαδικασίες; Το «σκεπτικό» για τις αγορές, πάντως, ήταν για γέλια και δημιουργούσε πάντα υποψίες: Για να κοιμάτε (τάχατες) ο ελληνισμός της Κύπρου ήσυχος τα βράδια! 
... Πόσοι και ποιοι ενδεχομένως έχουν εισπράξει τις... προμήθειες αυτών των αγορών, οι οποίες -ημίσιη μου- θα εξασφάλιζαν στο μέγιστο βαθμό την αμυντική θωράκιση του νησιού; Και ποιος ποτέ έκανε έρευνα για να αποδεικτεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, η... καθαρότητα, η αθωότητα και ο ανόθευτος πατριωτισμός κάποιων που ζωηρά μετείχαν στο πάρτι της αγοράς πολεμικού εξοπλισμού; 
... Ζήτω το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Ζήτω, γιατί, συν τοις άλλοις, απέδειξε ότι μια χούφτα λαφαζάνηδων μαφιόζων μπορεί να κλέψει ολόκληρο κράτος, αποκοιμίζοντάς τον με... ηρωικά εμβατήρια και εθνικοπατριωτικές λουβάνες!!! 
υ.γ εμού της ιδίας: θυμάμαι καλά...64 χιλιάδες λίρες ήταν ο ΦΟΡΟΣ, Φόρος λέμε, που πλήρωσε ο κ. Χάσικος, τότε υπουργός άμυνας, από τα κέρδη του στο χρηματιστήριο...καλά, πόσα πρέπει να έχεις κερδίσει για να πληρώσεις φόρο 64 χιλιάδες λίρες; και πόσα πρέπει να έχεις παίξει στο χρηματιστήριο για να βγάλεις τόσα όσα αναλογούν σε 64 χιλιάδες λίρες φόρο; μήπως ξέρει κάτι ο ΄Ακης επ΄αυτού;...άρση της βουλευτικής ασυλίας; μέσα!!

7 σχόλια:

  1. να δούμε τζαι πόσα επέξαν οι "δικοί" του?

    π.χ. Κουλέρμος Λάρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύπρος: η πρώην χώρα της Αφροδίτης που έχει γίνει η νυν χώρα του οικονομικού DHL! γρήγορες και ασφαλείς εισαγωγές εξωτερικού δικομματισμού.

    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρήκαν τη γη της επαγγελίας στη χώρα μας για το οικονομικό φαγοπότι.

    ένας ΠΑΣΟΚος και μια ΔΗΣΥ κυβέρνηση μια χαρά τα πήγαν ως κουριερ του πλυντηρίου φαίνεται..

    απορία:

    στην Κύπρο ζουν "επίσημα" 35 χιλιάδες έλληνες μετανάστες. "ανεπίσημα" λέγεται πως ζουν 70 χιλιάδες.

    να δω τι θα βγάλει η κάλπη "έλληνες της κύπρου" στις 6 Μαϊου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος.

    ένα τραγουδι το οφείλουμε.

    απτάλικο, του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

    γειά σου κι εσένα.

    http://youtu.be/X9wEFG7ZluU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι μιζες ειναι ο προσφιλης τροπος για συναλλαγες στο δημοσιο και τις μεγαλες εταιρειες του ιδιωτικου τομεα, διεθνως. Ειναι ο τροπος με τον οποιο το κεφαλαιο αγοραζει συνειδησεις.Η περιπτωση Τζοχατζοπουλος ειναι η κορφη του παγωβουνου. Η Αριστερα τι κανει για καταγγειλει αυτον τον τροπο και να προχωρισει την Σεινηδηση της εργατικης ταξης πιο μπροστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα mon cherie εν μόνον το αμυντικόν δόγμαν (αλήθκεια, ποια "χώρα αρχών" μας επλούμισεν με τα ωραία της οπλούκκια τότες;); Δαμέ έσιει δεκαετίες που λειτουργούμεν ως σούπερ-ντούπερ πλυντήριον πάσης φύσεως. Ούλλοι αγαπούν μας, ειδικά κάτι ανατολίτες Ευρωπαίοι, κοινότητες των οποίων (κατά τον Λεβέντ) προσεχώς εννά μας φάσιν σε πληθυσμόν (ποτζίεί στα μέρη σου τη Σεξτάουν ιδίως). Ο μακαρίτης ο Τάσσος εξυπηρέτησεν κοτζιάμ Μιλόσεβιτς. Μόνον οι "κακοί" Ευρωπαίοι μάχουνται να μας βάλουν λλίον τερπιέν για "αθέμιτον ανταγωνισμόν" με τες ωραίες μας υπεράκτιες διευκολύνσεις, but...over our dead bodies!!
    Τζιαι εσύ ασχολείσαι με τα "κέρδη" του κάθε μίντζιη Χάσικου; Σταγόνες στον ωκεανόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΄Προμηθέα, η κορυφή του παγόβουνου δεν είναι ο Ακης. Είναι το ίδιο το κρατος το οποίο ως κρατος αποτελει τον καλυτερο πελατη του συστήματος. Χωρίς τον πελατη "κρατος" το συστημα καταρρέει.

    ο Ακης είναι ενας αξιωματουχος ο οποίος πήρε μπονους για τις καλες του υπηρεσίες. παντα θα υπαρχουν Ακηδες. το συστημα επιχαίρει τα μπονους διότι τα μπονους παραγουν καλους υπηρετες του συστήματος.

    απο εκει και περα, οι θεαματικές συλληψεις, οι σκοπιμότητες του καθεστωτος ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, οτι και καλά "οριστε που εμεις περναμε εμπρακτα στην εξυγίανση του συστηματος" ειναι οι κουφεττες για όσους μάλλον θα επιλέξουν να ψηφίσουν είτε τα δυο αυτα κόμματα ειτε την ακρα δεξιά του Καρατζαφερη και του Καμμένου.

    αυτά.

    τι κάνει η αριστερά; απομυθοποιεί τα σεναρια. αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γουφι, φυσικά συμφωνώ, σταγόνες στον ωκεανό.

    Ωραία εικόνα ο ωκεανός...διότι το συσσωρευμένο κεφαλαιο είναι ένας ωκεανός...στο μεταξύ ο κόσμος καλειται να ξαναζήσει σε ξερονήσια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή