Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.10.12

Βραβείο "Σάπιο Λεμόνι" / Makarios Drousiotis.eu

Κατά τύχη δηλαδή το είδα. Όχι το βραβείο, αλλά το άρθρο. Θα το δώσω πιο κάτω ολόκληρο να το διαβάσετε. Εγώ θα ασχοληθώ μόνο με τις λεπτομέρειες του άρθρου στο πρώτο μέρος, που με οδήγησαν στην απόφαση να απονείμω εκ μέρους του Προσωπικού μου Ιδρύματος " Φρ.Νίτσε - Καρλ Κράους και ξεχασμένοι συγγενείς" το Βραβείο " Σάπιο Λεμόνι"

 ...γιατί Σάπιο δεν θα ρωτήσετε, είμαι σίγουρη. Γιατί Λεμόνι, όμως; Επειδή  αγαπητοί μου, οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν πια με κανονικό μελάνι (ούτε καν εμάς)..όοοχι...γράφουν με χυμό λεμονιού.
Οι μελλούμενες γενιές - κατά το παράδειγμα τους, θα είναι και ερευνητές εκτός από γραφιάδες δημοσιογράφοι - κάποτε θα κάνουν έρευνα  για να βρουν "τί στο διάολο έπαθε αυτός επιτέλους;" και τι θα φανερώσει αυτό το κείμενο άμα το πατήσω με το σίδερο άραγε; :)- ενδείκνυται να είναι πολύ "καυτό το σίδερο" για την καλύτερη αποκρυπτογράφηση της γραφής με λεμόνι - ακούτε μελλούμενες γενιές;

Πώς έλεγε ένα τίτλος στου Τριμ; - Φτωχοί μπορεί, ρατσιστές Ποτέ!
Θα το παραφράσω : Φτωχοί μπορεί, Αναλφάβητοι Όχι!

Τίτλος άρθρου :
Εκτός συζήτησης αυτό του Χριστόφια
Με νέο μνημόνιο έρχεται η τρόικα
Υπογραφή σοβαρού μνημονίου ή στάση πληρωμών

Επαναλαμβάνω! Τίτλος άρθρου - τί δεν καταλαβαίνεις; ..:)

"Εκτός συζήτησης αυτό του Χριστόφια" - ποιό αυτό του Χριστόφια; Κάθησε ο Χριστόφιας και έγραψε μνημόνιο; Ο Χριστόφιας δεν έγραψε μνημόνιο. Η κυβέρνηση Χριστόφια κατέθεσε προτάσεις στη θέση των μέτρων που έδωσε η Τρόικα και θα αποτελούν το μνημόνιο εφόσον επέλθει συμφωνία. Την οποία όμως ο Μακάριος δεν βλέπει να επέρχεται. Μας το λέει ορθά κοφτά ότι είναι "εκτός συζήτησης".

"Με νέο μνημόνιο έρχεται η τρόικα" - δηλαδή όχι με το παλιό; όχι αυτό που ήδη κατέθεσε και με το οποίο η κυβέρνηση δεν συμφωνεί και δίνει αντιπροτάσεις; Χριστός! Θα έρθουν με κάτι χειρότερο; Έκανες έρευνα Μακάριε; Για πες, για πες..

Μέχρι στιγμής έχουμε ένα παλιό/νέο μνημόνιο και τον Χριστόφια ( όχι την Κυπριακή κυβέρνηση ή την κυπριακή οικονομία ) απέναντι στην Τρόικα...ωραίο πλαίσιο τίτλου. Πάμε παρακάτω...

"Υπογραφή σοβαρού μνημονίου ή στάση πληρωμών" - αχά! 

Το παλιό/νέο μνημόνιο είναι το σοβαρό μνημόνιο - αλλά είμαστε εκτός συζήτησης με τις αντιπροτάσεις, και σκατά στα μούτρα μας που είμαστε ασόβαροι και να τώρα που θα έχουμε και στάση πληρωμών!

Κυρίως Πιάτο :

"Η ΕΕ έχει την τεκμηριωμένη άποψη ότι ο Χριστόφιας κωλυσιεργεί για να αποφύγει το μνημόνιο, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία. Οι υποτιμητικές έως και υβριστικές δηλώσεις εναντίον των θεσμικών οργάνων και των στελεχών της ΕΕ έχουν αυξήσει τον βαθμό αναξιοπιστίας του στην Ευρώπη. Η δήλωση του Eurogroup διά του κ. Γιούνκερ στη Λευκωσία, με την οποία καλούσε την Κύπρο να ξεκαθαρίσει τη θέση της, μιλούσε αφεαυτής".



"Η ΕΕ έχει την τεκμηριωμένη άποψη ότι ο Χριστόφιας κωλυσιεργεί για να αποφύγει το μνημόνιο, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία.

Η Ε.Ε καταρχήν έχει μια άποψη. Δηλαδή ποτέ δεν έχει δύο- τρεις - περισσότερες απόψεις. Έχει πάντα μια άποψη.Που ο Μακάριος την γνωρίζει. Και δεν την έχει έτσι στα καλά καθούμενα. Την έχει τεκμηριώσει. Δηλαδή έχει τεκμήρια. 
Η άποψη είναι πως ο Χριστόφιας κωλυσιεργεί. Σε ποιό πράγμα;  Στην υπογραφή του μνημονίου. Και γιατί η μη υπογραφή μέχρι στιγμής αναφέρεται ως "κωλυσιεργεία" και όχι ως κάτι άλλο; Γιατί το μνημόνιο θα σώσει την οικονομία! Μας το επεξηγεί παρακάτω..."κωλυσιεργεί ανεξαρτήτως των επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία"...κάθε μέρα που περνά χωρίς μνημόνιο είναι μια μαχαιριά στην κυπριακή οικονομία!! 

"Οι υποτιμητικές έως και υβριστικές δηλώσεις εναντίον των θεσμικών οργάνων και των στελεχών της ΕΕ έχουν αυξήσει τον βαθμό αναξιοπιστίας του στην Ευρώπη".

Πούντες τούτες τις δηλώσεις; Θέλω τες!! Θα τις φωτοτυπήσω και θα κάνω εκστρατεία στα μέλη του ακελ!!..:) Και υβριστικές;;; Α πα πα πα....Σόρυ αλλά έχουμε σοβαρό περιστατικό μη σεβασμού ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ!! Των Θεσμών λέω, των θεσμικών οργάνων και των στελεχών της Ε.Ε!!
Δεν μπορεί κανένας Χριστόφιας - όσο καίγεται ο κώλος του Ορφανίδη, του Νικολάκη, του Αβέρωφ και του Νίκου για την εξέλιξη της έρευνας για τις τράπεζες - να κωλυσιεργεί για να σταμ....για τη σωτηρία της οικονομίας και ΕΠΙΠΛΕΟΝ να ΥΒΡΙΖΕΙ τις στελεχάρες της Ε.Ε!

Ποιός είσαι εσύ κύριε; Ποιός είσαι; Ένα προεδράκι μιας χώρας είσαι κύριε! Ποιός είσαι εσύ να κωλυσιεργείς την Δρακουλέσκου!! Μήπως η Δρακουλέσκου είναι καμιά υπάλληλος; Εσύ είσαι κύριε  ο υπάλληλος που κωλυσιεργεί και ασεβεί προς τους θεσμούς του ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ...εεε....της Ε.Ε ήθελα να πω...


Η δήλωση του Eurogroup διά του κ. Γιούνκερ στη Λευκωσία, με την οποία καλούσε την Κύπρο να ξεκαθαρίσει τη θέση της, μιλούσε αφεαυτής".

ΝΟ COMMENT...



[...]



Επίσης, όπως προκύπτει από την ανάλυσή του ( του Μνημονίου) ,οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι πολύ πιο σκληρές από εκείνες της τρόικας ιδιαίτερα για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ η επιβάρυνση του ιδιωτικού τομέα με νέες φορολογίες θα προκαλέσει μεγαλύτερη ύφεση.


"Επίσης, όπως προκύπτει από την ανάλυσή του" - την ανάλυση ( των προτάσεων εννοεί) από ποιόν; Έγιναν διάφορες "αναλύσεις" αυτών των προτάσεων δεν έγινε μία. Σε ποιά αναφέρεσαι Μακάριε και γιατί δεν την καταθέτεις μαζί με την πηγή της. Εαν δεν αναφέρεις την πηγή και την ανάλυση, λυπάμαι, αλλά για τον αναγνώστη δεν προκύπτει απολύτως τίποτα. 


οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι πολύ πιο σκληρές από εκείνες της τρόικας... - από το σύνολο των προτάσεων της κυβέρνησης προκύπτει ένα σκληρότερο μνημόνιο θέλει να πει...γι αυτό ακριβώς όλοι οι μεγαλοδικηγόροι, οι μεγαλοϊδιοκτήτες γης, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ο ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, εξέδωσαν καταδικαστικές ανακοινώσεις λέγοντας πως δεν τους κάθεται η ελάχιστη, η απειροελάχιστη φορολόγηση που προβλέπουν αυτές οι προτάσεις και συνιστούν 17 κράτη της Ε.Ε και το μνημόνιο τους ως είχε, όπου το συνολικό ποσοστό εσόδων του κράτους από τη φορολογία - που και πάλι θα πλήττει τα χαμηλά στρώματα με την αύξηση του ΦΠΑ και την παγοποίηση στην ουσία της ΑΤΑ - περιορίζεται στο 20% ενώ το ποσοστό των εσόδων από τις περικοπές μισθών/συντάξεων/επιδομάτων στο 80%...αυτό λέει το σοβαρό μνημόνιο...

ιδιαίτερα για τους δημόσιους υπαλλήλους, ... - γλειψ, γλειψ...επίστεψε σας ο Χατζηπέτρου, ναι...


ενώ η επιβάρυνση του ιδιωτικού τομέα με νέες φορολογίες θα προκαλέσει μεγαλύτερη ύφεση.
 - αφού δεν μας ακούτε  εμάς και την Τρόικα που είναι σοβαρές και κάνουν σοβαρές προτάσεις με το 20% - 80% όπου το 80% ποιόν αφορά είπαμε;...

όλο το άθρθο εδώ....συνεχίζει να είναι το ίδιο απολαυστικό, μην το χάσετε!!
εγώ θα  συνεχίσω να το σιδερώνω αύριο για ζουμερές λεπτομέρεις από σάπιο λεμόνι...

4 σχόλια:

  1. Αμάν, τι έχουν να δουν τα ματάκια μας από replay!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως είπα Σάπιο και ξέρω πως δεν θα ρωτήσει κανείς γιατί..αλλιώς replay, όπως το είπες εσύ.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικη αναλυση.
    Ο Δρουσιωτης αυτο-αποκαλυπτεται. Μια μετριοτητα ηταν παντα που περνουσε γιατι απλα οι αλλοι δεν τολμουσαν να πουν λιγα αυτονοητα. Οποτε η αποσπασματικη αναφορα [με βολικη προπαγανδα για οτι συμφερε] αυτοβαφτιστηκε σε "διερευνητικη δημοσιογραφια". Ιδου λοιπον τα τεκμηρια της αθλιοτητας οταν δεν προσπαθει να πουλησει μονο την αυτο-εικονα του αλλα και υπηρεσιες σε αλλους.
    Δεν εχει στοιχεια - αν ψαχνεις για τις απαξιωτικες δηλωσεις στις οποιες αναφερεται να δεις που αν τολμουσε να απαντησει, θα αναμασουσε τις δηλωσεις Χριστοφια για τις "Αγορες" και τον καπιταλισμο - στο μυαλο του Δρουσιωτη οτι λεγεται που δεν ειναι δουλοπρεπες, ειναι "υβρισια" για την Ε.Ε. - ασχετο αν δεν αναφερεται στην Ε.Ε. Στο μπερδεμα του μυαλου του οτι ειναι δυτικο ειναι ενα ενιαιο ιερο πραγμα. Να δεις που θα νομιζει οτι ο Σουλτς ειναι πρακτορας του Ακελ.
    Ουτε συνεπεια μπορεις να ψαχνεις. Η ολη του πορεια ειναι εκφραστικη. Where the wind blows που λενε τα κυπριακα, και δυτικα στης Εσπεριας.
    Οσο για τις "ερευνες" για τα μετρα - προφανως αναφερεται στις αστειες ασκησεις του Αβερωφ [εγσι κανει παντα - μιλα για πηγες οταν δεν εχει τεκμηρια] οπου το αγχος για να μην πληρωσει ο πλουτος ακομα και ελαχιστα, μετατρεπεται ξαφνικα σε ευαισθησια για τους δημοσιους υπαλληλους.
    Και ετσι η λογικη παει περιπατο. Υπηρχε ομως αραγε ποτε λογικη στον συγκεκριμενο κυριο, περα απο τις προσπαθειες να κανει πολιτικη με αρπα κολλα στοιχεια;
    Αν οι δημοσιοι πληρωσουν ολο το πακετο οπως λ.χ. λεει η τροικα - ειναι καλο λεει ο Δρουσιωτης. Αν γινοταν αυτο, θα εβριζε τους δημοσιους υπαλληλους που δεν δεχονται. Οταν εμφανιζεται προταση να πληρωσουν τα 2/3 και να απλωθει, εστω, το υπολοιπο, ειναι κακο και παλιν γιατι με ενα μυστηριο τροπο θα πληρωσουν και οι δημοσιοι περισσοτερο, αλλα και οι ιδιωτικοι αλλα - κατι δεν παει καλα..
    Τα μαθηματικα του [οπως και η τεκμηριωση του γενικα] δεν ηταν ποτε καλα, αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση, ο στοχος φαινεται να ειναι να περασει το μνημονιο σαν επιβολη. Φαινεται να εχει μια φαντασιωση επιβολης αυτος ο τυπος που περιλαμβανει ενα αμαλγαμα αποικιοκρατιας και κατι αναλογου απο το πιο συγχρονο ρεπερτοριο, που να του αναγνωρισει [του ιδιου σαν ατομο - τυχαια κανει προεκλογικη στον τυπο της πινδαρου για τοσα χρονια;] κατι που εχει φαινεται εχει χασει σε καποιο σταδιο - καποιας πορειας καπου.
    Αυτο, η επιβολη, ειναι και ο ευρυτερος ο στοχος ολης της χαζομαρας που παρελευανει ευρυτερα στην κυριακατικη φυλλαδα του Παπαδοπουλου [που ονομαζεται πολιτης] και ο οποιος θελει να παρει [οπως και ο Χασικος πριν] φιλετα απο τον δημοσιο πλουτο. Και αφου το χρηματιστηριο δεν μπορουν να τον χρησιμοποιησουν, και ουτε μιζες απο πυραυλους ειναι διαθεσιμες, μαλλον βλεπουν πια σε ξεπουλημα δημοσιου πλουτου - και οτι αρπαξουν. Θα δωσουν και στο μικρο κατι.
    Η οργη λοιπον του Μακ. Δρου. πηγαζει απο τα ουσιωδη - οτι γινεται προσπαθεια να διατηρηθουν εργασιακοι θεσμοι [οπως η ΑΤΑ, ο 13ος, η συζητηση με τις συντεχνιες κλπ] ενω αποκλειονται οι ιδιωτικοποιησεις της συτα λ.χ.
    Αλλωστε ειναι ο ιδιος τυπος που μπροστα στα σκανδαλα εκατομυριων και δισ των τραπεζων δεν εγραψε λεξη. Και αμα το κυμμα των σκανδαλων αυξηθηκε και εμφανιστηκε και στα ΜΜΕ θυμηθηκε μια ιστορια του χρηματηστηριου οπου εχασε η Πεο ξενοδοχειο, για να κανει και παλιν τον δικηγορο των τραπεζων - που δεν πηραν αρκετα προφανως. Αλλα τι βολικα - ουτε λεξη για το σκανδαλο του χρηματιστηριου [απο οπου ξεκινησε το θεμα] και τον ρολο των τραπεζων τοτε. Οπως και τον ρολο του υποψηφιου του στην τοτε μεγαλη μασα. Και στο ενδιαμεσο εγραφε παλι οτι κινδυνεουν οι τραπεζες απο την κριτικη - του το ειπαν του Δρουσιωτη οι "πηγες του".

    Οποτε αμα σιδερωσεις το λεμονι μαλλον θα βγαλεις την αληθεια μιας φουσκας που ποζαρε για αρκετο καιρο για κατι που δεν ηταν. Και ενος απωθημενου που ξεχασε στην διαδρομη ποιος του εφταιξε.
    Καιρος ηταν να δουμε και την μικροτητα πισω απο την φουσκα.
    Ποιος πληρωνει για αυτα;
    Οτι πει το σιδερο..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Μακαριε. Αξιος ο μισθος σου. Εξεπερασες και τους υβριστες σου του WC σε αισχος και φαιδροτητα.

    Αξιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή