Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

3.10.12

Το πολύχρωμο τόξο που δεν είναι το ουράνιο..

Κι αν φύγανε οι Γερμανοί ήρθαν οι Αμερικανοί, λέει ο Τζαβέλλας. Μετά ξανάρθαν οι Γερμανοί και γι αυτό τώρα πρέπει να ξανάρθουν και οι Αμερικανοί - τί δεν καταλαβαίνεις; -

Τώρα το τόξο ΗΠΑ - ΕΛΛΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΚΥΠΡΟΣ δεν θα το λέμε ωμά ιμπεριαλιστικό. Αμ τί; Τζάμπα να πάει και ο Μάης του ΄68; Όχι! Να το πούμε αριστερό πολύχρωμο λοιπόν, να το πούμε δικαιώματα του Νότου, να το πούμε ιστορικό συμβιβασμό, να το πούμε συνεργασία Τσίπρα με τη δεξιά βάση, σήμερα του Καμμένου αύριο του Αναστασιάδη, να το πούμε Λαίκό Μέτωπο - όχι της Χρυσής Αυγής - αλλά της αριστεράς, άσε που θέλουμε να το πούμε και ΕΑΜ. Ευρωπαίκό Αμερικανικό Μέτωπο.

Φυσικό λοιπόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου να ξερνά για την ντόπια αριστερά, φυσικό ακόμη περισσότερο να ξερνά και η Ίσκρα κατά του ΑΚΕΛ, γιατί η Αυγή κάνει "μεγάλη πολιτική" τώρα και κρατάει τους τύπους με τις κυβερνήσεις τις περιοχής, άσχετο πως αύριο θα τρώει χαβιάρι με την Χίλαρι, τον Ομπάμα και τον Νίκο. Το ΝΑΤΟ;...σιγά μην κάθεται η αριστερά να κάνει απεργίες και να χτυπιέται στους δρόμους με τους φασίστες! Έχουμε στρατό εμείς με το μέρος μας και αν τολμάτε κουνηθήτε φασιστάκια....να πως κερδίζονται οι αντι-φασιστικοί αγώνες, κορόιδα κομμουνιστές.

Α ναι, να μην ξεχάσω να επαναλάβω...εμείς δεν θέλουμε το ΑΚΕΛ να γίνει ΚΚΕ...κάπως έτσι δεν άρχισαν όλα;...

Σαφώς ο Τζαβέλλας όταν έλεγε ξυπνήστε δεν εννοούσε την σημερινή αφύπνηση της ευρωπαϊκής αριστεράς...αλλά εμείς δεν θέλουμε είπαμε να γίνουμε Τζαβέλλας...







''Την ώρα που θα πέφτει το τελευταίο καδρόνι 
πέρα μακριά ανεμίζουν πουλιά 
βάλε τα χέρια στις άδειες τσεπες σου 
                                    άνοιξε βήμα μη νοιαστείς για την ώρα
                            άνοιξε το στόμα σου ξύπνα τους ένοικους της γής
                                       βάλε λόγια και δική σου μουσική
                                   ξελαρυγγιάσου με την αγριοφωνάρα σου
                                                         - η ζωή -
                                               δεν είναι κλειστό ταξίδι
                                                         που ήταν
                                                     α-α-αταξίδευτο .''



                                                     Κατερίνα Γώγου

2 σχόλια: