Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.10.12

Επιτέλους χρεωκοπήσαμε!

8 μόλις χρόνια μας πήρε να ολοκληρώσουμε την ενταξιακή μας πορεία στην Ευρώπη και να παραδώσουμε τη χώρα στην εξίσωση χρήμα - έλλειμα - χρεωκοπία - δάνειο - ξεπούλημα όπως ακριβώς προβλεπόταν...

και τώρα πάμε...!!! πρέπει να πάρουμε τη δόση γιατί αλλιώς θα χρεωκοπήσουμε!! μα αν την πάρουμε θα αυξήσουμε το δημόσιο χρέος! ναι αλλά αν δεν την πάρουμε θα χρεωκοπήσουμε!! τί να κάνουμε τί να κάνουμε; να αρχίσουμε να λέμε μαλακίες για επαναδιαπραγμάτευση/επιμύκηνση/μέτρα ανάπτυξης μέχρι να περάσει το επόμενο τρένο....από πάνω μας. αν θέλετε αναλυτικές λεπτομέριες για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν, διαβάστε την αρθρογραφία του Μπογιόπουλου των τελευταίων τριών χρόνων, κατά 80% θα μας αφορά κι εμάς κατά γράμμα.

μην μπει παρακαλώ κανείς στον κόπο να αφήσει εδώ σχόλιο, πως δεν προβλεπόταν να χρεωκοπήσουμε, είτε εμείς είτε ο λαός δίπλα είτε ο λαός παραδίπλα..υπάρχουν άλλα μπλογκς για κουβέντες του φιλελέ καφενέ.



Ορατός ο κίνδυνος για μη βιώσιμο χρέος €24 δισ.



Λευκωσία: Σε οριακά σημεία θα κινηθεί το δημόσιο χρέος μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με ορατό πλέον τον κίνδυνο ενός ποσού μη βιώσιμου για την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο φόβος πολλών που μέχρι σήμερα εσυζητείτο παρασκηνιακά και ανεπίσημα, μπαίνει πλέον στο τραπέζι.

Ο οίκος Moody’s που την Τρίτη, υποβάθμισε την κυπριακή οικονομία ακόμα μια φορά, εκτιμά πως η επιδείνωση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, κυρίως λόγω Ελλάδας, ενδέχεται να ανεβάσει τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στα 12 δισ. ευρώ, εκτινάσσοντας το κυπριακό χρέος στο 140% του ΑΕΠ και καθιστώντας το μη βιώσιμο. Προσθέτει μάλιστα ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καταστήσει το πρόβλημα ιδιαίτερα οξύ.

Το σενάριο ενός χρέους πάνω από το κομβικό σημείο αντοχής ανησυχεί σοβαρά την κυβέρνηση, η οποία την Τρίτη, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε στο θέμα με αφορμή την έκθεση των Moody’s. Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου, είναι αρκούντως διαφωτιστική, καθώς αναφέρθηκε στις «πολύ μεγάλες ανάγκες για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», «γεγονός που θα απειλήσει τη 
βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους».

Οικονομικοί αναλυτές εξηγούν ότι εάν η δανειακή σύμβαση με την Τρόικα αφορά ποσά της τάξης των 15-16 δισ. ευρώ (10-11 δισ. για τις τράπεζες και 5-6 δισ. για το κράτος), τότε μόνο γι’ αυτό το ποσό θα απαιτούνται 550 εκατ. ευρώ το χρόνο για την εξυπηρέτηση των τόκων. Δανειοδότηση του πιο πάνω ύψους θα εκτινάξει το δημόσιο χρέος από περίπου €13 δισ. που είναι σήμερα στα 23 με 24 δισ. ευρώ.

Τονίζεται πάντως πως, ακόμα και στην απομακρυσμένη περίπτωση «κουρέματος» του δημόσιου χρέους δεν κινδυνεύουν καταθέσεις. 

πηγή

5 σχόλια:

  1. Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα λέει η παροιμία...

    Τόσο διήρκησε όσο μια ώρα η διακυβέρνηση της αριστερας, και εύχομαι και ελπίζω να ήταν μια επαρκής 5ης φοίτηση και στον μαρξισμό.

    Ως πριν από δύο χρόνια...ας μην θυμίσω για ποια στάδια του σοσιαλισμού μιλούσαν τα κομματικά στελέχη.

    Είναι η ώρα για καταστατικό συνέδριο συντροφοι.

    Να μην τα λέω, γιατί έτσι κι αλλιώς τα ξερετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντροφισσα το συστημα καταρρεει/εκατερευεσε. Εμεις δεν ειμαστε απολογητες του καπιταλισμου, εμεις ειμαστε τζιαμε για να καμουμε την μεταβαση οσο πιο ανωδυνη γινεται για τους ανθρωπους.

    Το ΚΚΕ τι εκαμε τον καιρο της μεγαλης κρισης?

    Τι θα γραψει η ιστορια μετα που 5-10 χρονια?

    Το πιο πιθανον να γραψει οτι στα λογια ηταν πολλα καλοι. Εσκεφτης να βραβευσουν το μπλογκ σου? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζεπ αρχισα να σκεφτομαι την πιθανοτητα να εισαι δεξιος τρολ.

      Κανενα αλλο σχολιο.

      Διαγραφή
    2. Παραδεχομαι οτι μπορει να ειμαι πρακτορας του συριζα :D

      Διαγραφή