Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.4.13

Δημήτρης Καζάκης: Χαιρετισμός στην κ.Παπαρήγα....και στον κ.Λάζαρο Μαύρο

[...]


 Άλλωστε δεν υπάρχουν δοσίλογοι, προδότες και ταγματαλήτες σήμερα, μόνο καπιταλισμός. Αυτό δεν μας τσαμπουνάει τρία χρόνια τώρα η κ. Παπαρήγα και το συνάφι της; Ότι δηλαδή έλεγαν και οι διάφοροι Τυρίμοι στην παλιά ναζιστική κατοχή. Πώς λοιπόν να μην της δίνει εύσημα ο εκδότης της ναυαρχίδας του σύγχρονου δοσιλογισμού, της Καθημερινής, που καθόλου τυχαία υπήρξε η ναυαρχίδα και του δοσιλογισμού της παλιάς κατοχής. Πράγματι, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το ΚΚΕ της κ. Παπαρήγα είναι από τα κόμματα που τόσα πρόσφερε ως σήμερα στην παγίωση του καθεστώτος κατοχής, της αποικιοκρατίας και του ξεπουλήματος της Ελλάδας με την πολιτική που ακολουθεί απαξίωσης κάθε αυθεντικά λαϊκού αγώνα για δημοκρατία και εθνική απελευθέρωση. 

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Η κ. Παπαρήγα αποσυρώμενη στο βάθος του παρασκηνίου απ' όπου ελπίζει ότι θα κινεί τα νήματα στο κόμμα της, αφήνει στο πόδι της τους "δικούς της" που δεν διαθέτουν ούτε καν το επίπεδο της τραγικά μέτριας ευφυίας της. Κάνει το ίδιο λάθος που κάνουν πάντα οι εκ πεποιθήσεως τύραννοι. Η μανία τους να ελέγχουν τα πάντα και να υποβαθμίζουν τα πάντα κατώτερα του ύψους τους ώστε ακόμη κι αυτοί να φαίνονται μεγάλοι, γεννούν πάντα διαδόχους πολύ πιο ασυνείδητους, πολύ πιο αδίστακτους ακόμη κι από τους ίδιους. Ικανούς μόνο για τα πολύ χειρότερα. Αυτή την διαδοχή ηγεσίας παραδίδει η κ. Παπαρήγα στο κόμμα της. Αυτή θα είναι η αδιαμφισβήτητη κληρονομιά της. 

Κι έχει αλλοτριώσει τόσο πολύ τα πάντα στο κόμμα της, που ακόμη και η αντιπολίτευσή της διακατέχεται από το ίδιο κομματικό σύμπλεγμα. Γι' αυτό και αδυνατεί να κατανοήσει ακόμη κι αυτό το στοιχειώδες, ότι δεν μπορεί να υπάρξει αληθινός κομμουνιστής σήμερα χωρίς να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας ενός νέου αυθεντικού ΕΑΜ του ίδιου του λαού, δηλαδή με αυθεντικά παλλαϊκά και πατριωτικά χαρακτηριστικά. Μόνο έτσι μπορεί να έχει έστω και την παραμικρή ελπίδα για να αναγεννηθεί ο κομμουνισμός ως κοινωνικό κίνημα. Όλα τα άλλα δεν είναι παρά ανοησίες για περιθωριακούς, παραλλαγές του ίδιου εκτρωματικού φαινομένου που εδώ και δεκαετίες έχει αφοδεύσει μια για πάντα η κοινωνία και η ιστορία.


http://dimitriskazakis.blogspot.com/2013/04/blog-post_2683.html


Και λίγα λόγια για τον Λάζαρο....











2 σχόλια:

  1. Δηλαδή;;
    Ποια η θέση σου επί' αυτών Dis;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η θεση μου δοθηκε στο προηγουμενο ποστ "Είναι ο κομμουνισμός αποκλειστικός;" του Μπρεχτ.

    όσο για τον κυριο Καζάκη που μας κανει μαθηματα για το ποιος ειναι ο αληθινος κομμουνιστης σημερα σε ποια γραμμη πρεπει να βρισκεται και πως ο ταξικος αγωνας ειναι για περιθωριακους που τους εχει αφοδευσει η ιστορια εδω και δεκαετιες,

    δυστυχως δεν ειχα την τυχη να το δω απο κοντα για να τον χεσω αυτοπροσωπως, παρολο πως αν πηγαινα στην εκδηλωση μου φαινεται πως δεν θα ηξερα ποιον να πρωτοχεσω!

    Η εθνοπατριωτικη ρητορική του κ.Καζακη θα κανει θραυση στην Κυπρο, τα λαμογια ειναι όχι μονο ετοιμα αλλα και οργανωμενα, απο εθνικους συλλογους, εφημεριδες, ραδιοσταθμούς, κατηχητικά, μητροπόλεις και παει λεγοντας...μεχρι πολύ σουπερ αριστερους που την ειδαν αντι-μνημόνιο και στηνουν κρεμαλες εξω απο τη βουλη.


    όσο για το ακελ, ελπιζω να μην παιξει ΚΑΙ με αυτη τη φωτια και να καταλαβει πως ο εθνικισμος ρεει στο αιμα της Κυπρου και πως δεν ειναι ενα πεδιο στο οποιο μπορει να παιξει χωρίς να εκφασιστει η ιδια.

    εννοειται πως η αποψη μου για την αναγκαιοτητα δημιουργιας ενος Εργατικου Ταξικού Κομματος ειναι πέραν από εξωφθαλμα αναγκαια...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή