Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.4.13

Για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Απολιθωμένες Αμπελοφιλοσοφίες στον Κόκκινο Πλανήτη 05

Μπορεί να ήμασταν συντετριμμένοι από τον αδόκητο χαμό της θάτσερ και να μην είχαμε μαζί μας το γιώργο νταλάρα (νταλάρα-νταλάρα, για την κύπρο) να μας απαλύνει τον πόνο…
…παρόλα αυτά πνίξαμε την οδύνη μέσα μας κι ηχογραφήσαμε μια ειδική εκπομπή-αφιέρωμα στις πρόσφατες εξελίξεις στην κύπρο, που καθιστούν άκρως επίκαιρο τον χαρακτηρισμό μαρτυρικό νησί.

Αυτή τη φορά στην κλασική τριάδα προστίθεται ο αντώνης απ’ το ιστολόγιο Lenin Reloaded, που ζει τα γεγονότα από πρώτο χέρι και διαφωτίζει διάφορες πτυχές τους ως προς το πολιτικό και το οικονομικό-γεωστρατηγικό κομμάτι. Το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει λίγο ως προς την μορφή των προηγούμενων εκπομπών και μοιάζει περισσότερο με συνέντευξη, για να υπάρχει πιο άμεση ροή και να βγουν καλύτερα συμπεράσματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον αντώνη για τον χρόνο και τον κόπο που μας αφιέρωσε κι ευχόμαστε στο κοινό καλή ακρόαση και νηφάλια σκέψη στα σχόλια που θα ακολουθήσουν.





πηγή: Σφυροδρέπανο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου