Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.4.13

Υπάρχει και η πραγματικότητα κύριοι!

Την επόμενη φορά που θα ακούσω, πως αυτό που λείπει από την Ευρώπη είναι η Αλληλεγγύη, θα αρχίσω να μιλώ για ενσυνείδητη στήριξη στον Οικονομικό Φασισμό και για οικονομικά οφέλη των προωθούντων και αλληλεγγυούντων!! Αν σας αρέσει καλύτερα στις Βρυξέλλες, μπορείτε να τις απολαύσετε με δικά σας έξοδα, και όχι ως αντιπρόσωποι των συμφερόντων ενός λαού. Υπάρχει και η Πραγματικότητα Κύριοι!!


Αυτά είναι τα 3.151 "φιλέτα" του Δημοσίου

Της Δήμητρας Καδδά

Αξιολογούνται προς αξιοποίηση μεγάλα παραλιακά «φιλέτα» μεταξύ των οποίων εκτάσεις σε όλο το μήκος του αττικού αιγιαλού, αλλά και τα κτίσματα και ακίνητα της ΕΡΤ, δικαστηρίων, Ολυμπιακών Ακινήτων, ΟΣΕ, Μετρό. Δείτε όλη η λίστα των ακινήτων.

Τα 3.151 «φιλέτα» του δημοσίου «προς αξιοποίηση» από την από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών. Η λίστα περιλαμβάνει μεγάλα παραλιακά «φιλέτα» μεταξύ των οποίων εκτάσεις σε όλο το μήκος του Αττικού αιγιαλού, αλλά και τα  κτίσματα και ακίνητα της Ερτ, δικαστηρίων, Ολυμπιακών Ακινήτων, ΟΣΕ, Μετρό,  μεγάλα αγροτεμάχια, οικόπεδα στρατοπέδων πάρκα και κάθε λογής άλλα ακίνητα.

Δεν είναι όλα «καθαρά». Πολλά είναι αυτά που δεν έχουν τίτλους. Άλλα είναι παραχωρημένα, άλλα αμφίβολα, κατεχόμενα, ειδικής φύσης, διεκδικούμενα δικαστικά κλπ. Αλλά είναι εντός αλλά τα πιο πολλά εκτός σχεδίου.

Φιλέτα στην Αττική
Ειδικά στον Νομό Αττικής στην λίστα περιλαμβάνονται μεγάλες εκτάσεις του υπουργείου Υγείας  (στα Βριλήσσια,  στο Νέο Ψυχικό και αλλού), οι εκτάσεις αλλά και τα κτήρια που ανήκουν στον ΟΣΕ, στα Ολυμπιακά Ακίνητα, ο Κοκκινόβραχος  στην Αγια Βαρβάρα, στην ΚΕΔ (στον  Σκαραμαγκά, στο Γαλάτσι, στο Νομισματοκοπείο στην Γλυφάδα, στον Αλιμο, στον Παπάγο  και στη Λυκόβρυση κλπ), στον ΟΣΚ (στην Καισιαριανή, στην Αθηνάς).

Επίσης στην λίστα περιλαμβάνονται και  τα δικαστικά κτήρια (πχ στην  Αλεξάνδρας, στην Σανταρόζα),  τα κτήρια της ΕΡΤ (στην Αγ Παρασκευή, στην Μεσογείων, στη Μουρούζη, στη Ρηγίλλης κλπ), το Πάρκο Γουδή, οι εγκαταστάσεις του  ΗΛΠΑΠ, του ΟΣΚ, το Ολυμπιακό Στάδιο, οι εγκαταστάσεις της Αττικό Μετρό, κτήρια του ΕΟΜΜΕΧ,  της  ΜΟΔ και πολλών άλλων φορέων.

Σε έκταση ανά την Ελλάδα τα μεγαλύτερα ακίνητα είναι κυρίως αγροτικής χρήσης (ΟΠΕΚΕΠΕ κυριότητας). Τα μεγαλύτερα κτήρια βρίσκονται κυρίως στην Αττική και είναι ολυμπιακά ακίνητα, στάδια και κτήρια του ΟΣΕ, του ΗΣΑΠ και δικαστήρια, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκονται κτήρια ινστιτούτων (πχ ΙΦΕΤ) αλλά  και η εγκατάσταση της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Βάσει Μνημονίου η Γενική Γραμματεία θα πρέπει να τα ετοιμάσει σε «πακέτα» για αξιοποίηση και μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Προς το παρόν η συνολική λίστα ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση φτάνει στα 3.150 σε όλη την Ελλάδα. Ήδη ένα μέρος τους έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, και βάση Μνημονίου πρέπει να γίνονται 250 μεταφορές ανά τρίμηνο.

Ο στόχος είναι πολύ υψηλός,  έστω και στο… μέλλον: η άντληση εσόδων 20 - 28 δισ. ευρώ έως και μετά το 2020. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν δοθεί στους δανειστές κατά την προηγούμενη αξιολόγηση (και ενδεχομένως πλέον να έχουν τροποποιηθεί) στο άμεσο μέλλον, έως το τέλος του 2014 από ακίνητη περιουσία αναμενόταν  έσοδα 1,67  δισ. ευρώ και μελλοντική απόδοση 2 δισ. ευρώ.

Ήδη μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν μεταβιβασθεί  μία σειρά από τουριστικά ακίνητα Κασσιώπη, Αφάντου, Αστέρας Βουλιαγμένης, τα 28 κτήρια, τα ακίνητα εξωτερικού, το κάμπινγκ & Ξενία Παλιουρίου, σειρά από ιαματικές πηγές, ακίνητο στην  Ερμιόνη, πολλά  ξενοδοχεία Ξενία, ο  Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας, ο Βόρας και  Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης  της Αττικής Οδού.

*Δείτε δεξιά, στη λίστα "Σχετικά Αρχεία", ΄τη λίστα με τα 3.151 ακίνητα του Δημοσίου


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα κύριοι!!

    Τη θέση ότι πρέπει η Ευρώπη να ξαναβρεί στο στοιχείο της αλληλεγγύης, καθώς και ότι η Κύπρος δεν πρέπει να απομονωθεί γιατί είναι κομμάτι της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ, εξέφρασαν οι Ευρωβουλευτές μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Μαρίσα Ματίας και Γιούργκεν Κλούτε.

    Οι δύο Ευρωβουλευτές μαζί με τον Κύπριο συνάδελφό τους Τάκη Χατζηγεωργίου μιλούσαν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, με θέμα μεταξύ άλλων και την κατάσταση στην Κύπρο.

    Ως «δολοφονία της κυπριακής οικονομικής βιομηχανίας» χαρακτήρισε ο κ. Χατζηγεωργίου την απόφαση που πάρθηκε από το Eurogroup, προσθέτοντας ότι είναι σαν να σκοτώνεις τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

    Είπε ακόμη ότι η ανεργία αναμένεται να οδηγηθεί μεταξύ 25-30% γενικά και να φτάσει ίσως και το 50% στους νέους.

    Σε αναφορά του στις διαδόσεις για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο είπε ότι έγινε σκόπιμα και οργανωμένα. Μίλησε για ψίθυρους και πολλά δημοσιεύματα χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, αφού η Moneyval κατέδειξε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να αποδειχθεί.

    Ανέφερε επίσης ότι η Τρόικα είναι ένα εξωθεσμικό όργανο και κάλεσε σε άμεση αλλαγή πλεύσης για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρώπης.

    Από την πλευρά του ο κ. Κλούτε συμφώνησε με τον κ. Χατζηγεωργίου ως προς το γεγονός ότι η Τρόικα δεν είναι ένα θεσμικό όργανο στο οποίο επίσης δεν συμμετέχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Αναφερόμενος στα νομοθετικά κείμενα που ψηφίστηκαν νωρίτερα σήμερα για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών το αποκάλεσε «ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση». Την ίδια στιγμή κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Επιτρόπου Μπαρνιέ ότι αν κάποια στοιχεία της τραπεζικής ένωσης είχαν εφαρμοστεί νωρίτερα θα είχαν αποφευχθεί κρίσεις όπως αυτή της Κύπρου ο κ. Κλούτε συμφώνησε. Επέρριψε την ευθύνη της καθυστέρησης στις Κυβερνήσεις. Από το φθινόπωρο του 2009 είχαμε συζητήσεις για το θέμα, είπε, όμως το Συμβούλιο πάντοτε καθυστερούσε.

    Η Κύπρος είπε είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς και δεν πρέπει να την απομονώσουμε.

    Σχολιάζοντας το ίδιο σημείο ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε σε τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντολ για «αμοιβαιότητα των χρεών», διερωτούμενος τι ακριβώς εννοεί, αφού οι αρχηγοί κρατών μελών που πρόσκεινται στην πολιτική του ομάδα έπραξαν ακριβώς το αντίθετο. Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος της Κύπρου υπήρξε ακριβώς η ένταξή της στο ευρώ.

    Νωρίτερα η κ. Ματίας, απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, είχε αναφέρει ότι για πρώτη φορά είδαμε πόσο ευάλωτη είναι η ευρωζώνη. Κάλεσε να παρθούν κάποια σωστά μέτρα. Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι πρέπει να απορριφθούν οι θέσεις που διαχωρίζουν τη βόρεια και τη νότια Ευρώπη. Η αλληλεγγύη, είπε, είναι το βασικό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να ξαναβρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή