Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

8.4.13

Αυτό είναι τελικά η "απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών" από την ΕΚΤ;

Διάβασα κάπου, πως η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα αγοραστεί από την ΕΚΤ.

Αληθεύει;

Αν αληθεύει, πάει να πει, πως φτάσαμε στο επιθυμητό σημείο - αρχικά της αριστεράς και ακολούθως και της δεξιάς - για τη λεγόμενη "απευθείας ανακεφαλαιοποίηση"

Με λίγα λόγια, η σμίκρυνση του κύκλου εργασιών των τραπεζών, Οδηγία που δόθηκε και ψηφίστηκε από την Ε.Ε και που αφορά όλη την Ευρωζώνη, δεν είχε άλλο στόχο παρά να καταστήσει τις Εθνικές Τράπεζες εξαγοράσιμες από την ΕΚΤ.

Σε αγοράζω και ανακεφαλαιοποιώ εγώ την τράπεζα. Ούτε ΕΛΑ ούτε ΠΗΓΑΙΝΕ.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα - ένα παρόμοιο μέλλον περιμένει και την Τράπεζα Κύπρου.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα - η βασική γραμμή της αριστεράς για παραμονή στο Ευρώ και την Ε.Ε και η πρόταση / σωσσίβιο για έξοδο από την κρίση με τη λεγόμενη απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,  δεν είναι παρά καθαρή, καθαρότατη, πιο καθαρή δε γίνεται, υποταγή στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Και φυσικά ουδείς μπορεί πλέον να προφέρει έστω τη φράση "εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα" - εντός της ευρωζώνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου