Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

6.4.13

Στεφάνου: Το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό

σημ: Η Κύπρος δεν είχε οικονομικό πρόβλημα.
Δηλαδή είχε, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση είχε διαπραγματευτεί ένα καλό μνημόνιο, ώστε να μην μας έρθει ο ουρανός στο κεφάλι.
Όσο νάναι, είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις "αναδιάρθρωση" σε βάθος χρόνου πενταετίας ( τους έμεινε και κάτι από τον Υπαρκτό -μπράβο ), είναι πολύ διαφορετικό να δεχθείς τον όρο resolution και να καταστρέψεις τα κεφάλαια που θες με το μαλακό, να κάνεις περικοπές της τάξης του 3% σταδιακά, χρόνο με το χρόνο, να διορθώσεις την ανεργία με χαμηλότερους μισθούς πάντα με το μαλακό, να αφήσεις να περάσουν όλα τα νομοσχέδια κατάργισης των επιδομάτων για τους αλλοδαπούς και τους τ/κ και τις ευάλωτες ομάδες από την δεξιά χωρίς να βάζεις και λάδι στη φωτιά, να σώσεις τις Τράπεζες κάνοντας διαδηλώσεις κατά του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού, να αλλάξεις τα φώτα του κόσμου για να σωθεί το σύστημα όπως εσύ θες,

παρά να ρθεις και να τα κάνεις όλα με τη μία, όπως έκανε ο Νίκος, που είναι προδότης.

Η Κύπρος δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Είχαμε υπογράψει ρε Ευρωπαίοι προδότες όλες τις οδηγίες που απαιτήσατε, είμασταν φερέγγυοι στο πλάνο να σώσουμε το Ευρώ και τον Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό, κι εσείς πήγατε και μας δώσατε στο Νίκο και στον κάθε κουτσό Σόιμπλε!

Η Κύπρος δεν είχε κανένα πρόβλημα προσαρμογής στο Οικονομικό Πλάνο της Ε.Ε ούτε στα πλάνα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ε.Ε.
Όλα σας τα δώσαμε! Εσείς τα κάνατε θάλασσα.

Τώρα θα δείτε!

Αντίσταση λαέ!

Όλοι σιγά σιγά παραδέχονται ότι το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι οικονομικό αλλά είναι κυρίως πολιτικό, δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουν όλοι την ίδια άποψη.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ αναγκάζεται να απαντά στις κατηγορίες εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσεις τις ευθύνες για τις δικές της επιλογές.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση επέμενε για δύο μέρες ότι το κούρεμα καταθέσεων περιλαμβανόταν στο μνημόνιο που συμφωνήθηκε καταρχήν από την κυβέρνηση Χριστόφια, χθες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης παραδέχθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι κάτι τέτοιο δεν περιλαμβανόταν στο μνημόνιο. Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση άνοιξε αυτό το θέμα που προκάλεσε άδικα έντονες αντιπαραθέσεις.

Αναφερόμενος στον πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος, ο κ. Στεφάνου υπέδειξε ότι εκείνο που καθορίζει πλέον τη στάση πολλών είναι η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου αλλά και η ανεύρεση φυσικού αερίου. Μέσα από την οικονομία, σημείωσε, επιδιώκουν να βάλουν χέρι στο φυσικό αέριο της Κύπρου και μέσα από την οικονομική καθυπόταξη να οδηγήσουν το κυπριακό σε λύση την οποία επιθυμούν.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε επίσης ότι η επιμονή στο ότι δεν υπάρχουν λύσεις εκτός τρόικας θα οδηγήσουν και πάλι σε διλήμματα και σε εκβιασμούς.



πηγή: Άστρα της Ε.Ε

6 σχόλια:

  1. "Όλοι σιγά σιγά παραδέχονται ότι το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι οικονομικό αλλά είναι κυρίως πολιτικό, δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου."

    "Η ρυμούλκηση της Ν.Δ. προς έναν φαντασματικό κεντρώο χώρο, όπου παρομοίως κεντρώοι πολιτικοί συμφωνούν περίπου σε όλα και κυρίως στην αποσύνδεση της πολιτικής από την οικονομία..."
    Ν. Ξυδάκης, Καθημερινή, 2009: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100059_05/12/2009_382135

    "Θα μπορούσε βέβαια να ισχυρισθεί κανείς, δικαιολογώντας τα παραπάνω, ότι έχουμε φθάσει σε ένα σημείο εξέλιξης που δεν επιτρέπει «γραμμική» βελτίωση, αλλά μόνο κυκλικές, «καλλωπιστικές» κινήσεις. Κατά την άποψη μας θα είχε απόλυτο δίκιο, εάν συνεχίσουμε να «επιμένουμε» στην αποσύνδεση της Πολιτικής από την Οικονομία, αφού η «γραμμική» εξέλιξη απαιτεί τη σύγχρονη ανάπτυξη και των δύο αυτών συνισταμένων της ανθρώπινης προόδου."
    Βασίλης Βιλιάρδος, site Νέα Δημοκρατία Ωραιοκάστρου, http://oraiokastrond.blogspot.com/p/blog-page_6904.html

    "Συναντάμε σοβαρά εμπόδια από ορισμένα ιδεολογήματα όπως: «Η κυβέρνηση περιορίζεται στο να διεκπεραιώνει τα καθήκοντα που της αναθέτουν οι τροϊκανοί» και «η χώρα πρέπει να διαθέτει ένα «σχέδιο Β» για την περίπτωση που υπάρξει βαθύτερη κρίση και κατάρρευση της ΕΕ» (Κοτζιάς) κ.α. Με αυτά ανάγεται η αιτία της οικονομικής κρίσης στην κυβερνητική πολιτική και όχι στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, καλλιεργούνται αυταπάτες ότι η εργατική τάξη μπορεί να έχει συμφέρον από μία εναλλακτική αστική διαχείριση της κρίσης συμπεριλαμβανομένης και μίας εξόδου από την ΕΕ/Ευρωζώνη μέσα στον καπιταλισμό."
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7365576&publDate=30/3/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Βιλιάρδο τον βρήκα αρκετές φορές πιο "προοδευτικό" από το ακελ. Πάμε καλά...

      Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντα. Το ΑΚΕΛ επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης του Ευρω σε πρώτο πλάνο, με το συνθημα εξόδου απο το μνημόνιο, εφόσον το μνημόνιο θα οδηγήσει σε αναγκαστική έξοδο και άρα σε άτακτη χρεωκοπία.

      Μέχρι στιγμής έχει κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο. Δεν μπορεί όμως να πουλήσει ωμά το θέμα της διασωσης του Ευρώ. Το πουλά πλαγίως λέγοντας πως το άλφα και το ωμεγα της κυπριακής οικονομίας είναι η διάσωση των τραπεζών. Αυτή είναι η γραμμή της δεξιας σοσιαλδημοκρατίας μέσα στο κόμμα, δηλαδή η γραμμή Μηλιού και σία.

      Το εναλλαχτικό σενάριο, είναι να πληρώσουν τον Λαπαβίτσα για να ετοιμασει μια μελέτη διάσωσης αν μη τι άλλο της Ε.Ε με έξοδο από το ευρώ, σε περιπτωση που η Τράπεζα Κύπρου καταρρεύσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, επειδη προφανώς γνωρίζουν πως αυτό θα είναι το τελικό αποτελεσμα.


      Κατα τα λοιπά, αναμένεται πως μεχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εκλογες, και δεν μπορεί ο Στεφάνου να κάθεται να χάσκει. Ο Λιλλήκας έκανε κίνηση κατά του Αττίλα 3 και πρέπει και το ΑΚΕΛ να ετοιμάζεται για τη νέα πενταετία.

      Εν θα παιζουν κουκλες τζαι κουμέρες οι άνθρωποι. Είναι σοβαροί πολιτικοί.

      Αυτά.

      Διαγραφή
  2. Απαντώντας σε μήνυμα στον ΑΣΤΡΑ, που έλεγε μέσες άκρες, παραίτηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και νέες εκλογές, ο Γ.Παυλίδης είπε: "Δεν είναι ώρα για εκλογές τώρα, έχουμε καιρό για εκλογές. Τώρα προέχει η οικονομία, να ανασκουμπωθούμε όλοι [για δουλειά φαντάζομαι]", ενώ εδώ και 2 εβδομάδες το μήνυμα που στέλλει είναι ότι όπως και το '74 πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Π.χ. το άκουσα πριν 2 εβδομάδες παρασκευή πρωί που πήρε συνέντευξη από τον ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου (πασκάλ) στην λαμπρή εκπομπή του "Ανθρωποι της Ανάπτυξης". Ακου και την επόμενη με τον σιδερέμπορο Γ.Ανδρέου.

    δεν θα είχα αυταπάτες από δαύτον αλλά ο παππούς μου ήταν συνδρομητής ενώ θυμούμαι και τις επικές εκπομπές που ο κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο για να χαρίσει οικόπεδα στον σταθμό...

    Ταγκς: σχολή "Μόσχα-80": Λεβέντ, Παράσχος, Παυλίδης

    Ανδρέας Χατζηπροκόπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι θέμα προσώπων. Αν και η σχολή "Μόσχα" όλων των ετών, οχι μονο του 70,80,90 ήταν πολύ σημαντική για το Ανορθωτικό. Αυτή η σχολή έδωσε πολλά άτομα σε θέσεις κλειδιά, και στα μμε και στη τοπική αυτοδιοίηκηση και στη βουλή και στο έμμισθο προσωπικό. Δεν άφηναν ποτέ φύλλο να πέσει κάτω οι σύντροφοι της Επαγρύπνισης.

      Δεν είναι θέμα ατόμων λοιπόν, αλλά ο καθένας φρόντισε να κτίσει από νωρίς την καριέρα του, αφού ήταν σαφές πως όποιος έφευγε από τον επιτρεπόμενο δρόμο, ήταν πάρα πολύ απλά "εχθρός του κόμματος".

      Το μεγάλο ανέκδοτο είναι. πως διαπομπεύθηκαν και άτομα ως εχθροί του μαρξισμού λενινισμού, για να φτάσουμε σε αυτό το υπέροχο σημερινό επίπεδο της πλήρους ξεφτίλας.

      Ευχαριστώ για το σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Μα φυσικά δεν είναι θέμα προσώπων, απλώς επισημαίνω ότι η γραμμή του κόμματος δεν είναι (πλέον) το "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε". Ακόμα και στο "Εργατικό Βήμα" η λέξη "καπιταλισμός" έχει χαθεί. Και δείχνω, κατά την γνώμη, μου ποιοί εκτελούν την γραμμή αυτή (και μέσα και έξω από το κόμμα).

      ΑΠ

      Διαγραφή
  3. Πότε είπαμεν εν να μας πεις τι προ΄τείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή