Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.4.13

Οι 50 ασφαλέστερες τράπεζες παγκοσμίως

σημ: Η ηθικολογία βλάπτει σοβαρά την αντίσταση.

Είτε μέσω της εκροής κεφαλαίων - που καταδικάζεται ως εθνική προδοσία από τους ιθαγενείς Κύπριους και συνδέεται δικαίως με την διαπλοκή του τραπεζιτικού/πολιτικού/νομικού κατεστημένου, είτε μέσω της επίσημης και νομικά κατοχυρωμένης οδού, που επιβάλει η Τρόικα και επικυρώνει με καθημερινά διατάγματα η ΕΚΤ, έχοντας υπό την προστασία της τον Διοικητή Πανίκο Δημητριάδη με την σύμφωνη υποστήριξη του ΑΚΕΛ,
η οκκά τετρακόσια...

Τα κεφάλαια, τα μέχρι πρότινος κατατεθημένα στην Κύπρο, κάπου πρέπει να πάνε. Το ίδιο και οι τραπεζικοί ομίλοι που θα εξαγοραστούν αφού πρώτα χρεωκοπήσουν.Το πού θα πάνε, θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να έχει σημασία, για όσους εστιάζουν πάρα πολύ στο ρόλο των τραπεζών και στην συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας στα χέρια συγκεκριμένων κρατών και μονοπωλιακών ομίλων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα με τις 50 ασφαλέστερες Τράπεζες στον κόσμο, και φυσικά η παρουσία συγκεκριμένων χωρών της Ευρωζώνης σε αυτές. Για να ξέρουμε ποιούς αφέντες επιλέγουμε, και η δεξιά, μια ζωή χωμένη στο τζόγο, και η αριστερά, μια ζωή ασκώντας μικροπολιτική.


The World’s 50 Safest Banks



Τις 50 ασφαλέστερες τράπεζες του 2012 παγκοσμίως ανακοίνωσε το περιοδικό Global Finance για το πρώτο μισό του χρόνου.
Τα τελευταία χρόνια και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η σταθερότητα των τραπεζών θεωρείται κρίσιμος παράγοντας για τους παγκόσμιους οργανισμούς και επενδυτές. Η πιστωτική κατάταξη των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων τραπεζών έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό στη λίστα αυτή του Global Finance. Αντίθετα, τράπεζες από την Ασία και τη Μέση Ανατολή έχουν επωφεληθεί από την κατάσταση αυτή κι έχουν ανέβει στην κατάταξη της λίστας αυτής.
Με βάση αυτή το Global Finance έχει καταρτίσει τη λίστα των World’s 50 Safest Banks: April 2012, καθώς και λίστα με τις Most Improved Ratings, τις τράπεζες δηλαδή, που βελτίωσαν τα ratings τους από τον περασμένο Οκτώβριο.
Η λίστα καταρτίστηκε με βάση μακρά αξιολόγηση που έτυχαν οι τράπεζες από τους Moody’s, Standard & Poor’s και Fitch, αλλά και το συνολικό ενεργητικό των 500 μεγαλύτερων τραπεζών παγκοσμίως.
WORLD’S 50 SAFEST BANKS
1KfW(Germany)
2Bank Nederlandse Gemeenten (BNG)(Netherlands)
3Zürcher Kantonalbank(Switzerland)
4Landwirtschaftliche Rentenbank(Germany)
5Caisse des Dépôts et Consignations(CDC)(France)
6
Landeskreditbank Baden-Württemberg
Förderbank (L-Bank)
(Germany)
6Nederlandse Waterschapsbank(Netherlands)
7Banque et Caisse d’Épargne de l’État(Luxembourg)
8Rabobank Group(Netherlands)
9NRW.Bank(Germany)
10Royal Bank of Canada (RBC)(Canada)
11Toronto-Dominion Bank (TD Bank)(Canada)
12National Australia Bank(Australia)
12Commonwealth Bank of Australia(Australia)
13Westpac Banking Corporation(Australia)
14Scotiabank (Bank of Nova Scotia)(Canada)
15DBS Bank(Singapore)
16Oversea-Chinese Banking Corporation
(Singapore)
17United Overseas Bank(Singapore)
18Caisse centrale Desjardins(Canada)
19HSBC Holdings(United Kingdom)
20Nordea Bank(Sweden)
21Australia and New Zealand Banking Group (ANZ)(Australia)
22Svenska Handelsbanken
(Sweden)
23Bank of Montreal (BMO)(Canada)
24Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC)(Canada)
25BNY Mellon
(United States)
26Pohjola Bank
(Finland)
27BNP Paribas(France)
28China Development Bank(China)
29DZ Bank (Germany)
30Agricultural Development Bank of China(China)
31CoBank ACB(United States)
32 National Bank of Abu Dhabi(United Arab Emirates)
33National Bank of Kuwait(Kuwait)
34Pictet & Cie(Switzerland)
35Deutsche Bank(Germany)
36JPMorgan Chase(United States)
37Banque Fédérative du Crédit Mutuel (BFCM)(France)
38U.S. Bancorp(United States)
39DNB Bank (Norway)
40National Bank of Canada (Canada)
41Northern Trust Corporation(United States)
42Qatar National Bank (Qatar)
43SAMBA Financial Group (Saudi Arabia)
44La Banque Postale (France)
45Bank of Taiwan (Taiwan)
46 Shizuoka Bank(Japan)
46 Banco del Estado de Chile (BancoEstado) (Chile)
47Barclays Group(United Kingdom)
48Crédit Agricole(France)
49Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ(Japan)
50Banco Santander(Spain)




πηγή


υποσημείωση:

Η εργατική τάξη δεν θα μπορέσει να κάνει βήμα μπροστά αν δεν ξεμπερδέψει στο εσωτερικό της με όσους την καλούν να βρει το δίκιο της στα δικαστήρια. Εκεί παραπέμπει η φιλολογία περί παραβιάσεων εντός ενός «κράτους δικαίου». Τέτοιο κράτος δεν υπήρξε, δεν θα υπάρχει. Το κράτος είναι μηχανή κυριαρχίας μιας τάξης πάνω στην άλλη. Κράτος σήμερα είναι η αστική τάξη. Η εξουσία αυτής της τάξης είναι που πρέπει να ανατραπεί. Και για να ανατραπεί αυτή η τάξη πρέπει να της αφαιρεθεί η βάση της εξουσίας της, δηλαδή η ιδιοκτησία της στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. 

από τον Ρίζο

Αν δεν ξεμπερδέψει επίσης, με τον δεξιό και τον αριστερό κρατισμό, και τις συνθήκες ιδεολογικού αναχώματος προς όφελος του συστήματος και του κράτους που το υπηρετεί. 

Η εργατική τάξη δεν έχει θέση στα αστικά δικαστήρια ούτε στα αστικά κόμματα που την ξεπουλούν στην ψύχρα, για ένα κομμάτι ψωμί. Και για ένα παντεσπάνι του ευρωενωσιακού μονοπωλιακού κεφαλαίου το οποίο αποφάσισαν να υπηρετήσουν. 

3 σχόλια:

  1. καποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και για την νεα γενιά σοσιαλσωβινιστών πολλών όψεων, που με το ένα πόδι υπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο και τα πατριωτικά μέτωπα με τη πατριωτική δεξιά και με το άλλο υπηρετούν το νέο Μεγάλο Κράτος - την Ε.Ε.

    Αυτοί οι τύποι, είναι ακραίως επικίνδυνοι γιατί κρύβουν κάτω από το χαλί του δηθεν "εθνικισμού" των κομμουνιστών, την υποτιθέμενη υπέρβαση του στην Ενωμένη Ευρώπη, που στο μεταξύ δεν θα είναι τίποτε άλλο παρα μια ομοσπονδιοποιημένη Ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, με στόχο την καθυπόταξη κάθε τοπικού αντιστασιακού κινήματος.

    Αυτοί οι τύποι, ειναι ακραία επικίνδυνοι γιατί εργαζονται για ενα μυστηριο διεθνισμό/κοσμοπολιτισμό. Τον διεθνισμό/κοσμοπολιτισμό της καταστροφής της εργατικής ταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρέμβαση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χαρακτηρίζει ο 902 την επιστολή Ντράγκι σε Αναστασιάδη/Ομήρου για την παύση του Π.Δημητριάδη.

    Δεν την ονομάζει "ανάχωμα" στις διαπλοκες των στελεχών του δησυ και του Ορφανίδη με το τραπεζιτικό κεφάλαιο.

    Κλασικο αλλά πάντα επίκαιρο: Αυτός που προδίδει την τάξη του, μοιραία θα προδώσει και την πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. They have opened the gates of hell and they’ve done it right under our feckin noses:

    http://edition.cnn.com/2013/04/11/opinion/angel-bitcoin-currency/index.html?hpt=hp_inthenews

    ΑπάντησηΔιαγραφή