Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.12.12

Η ταξική ΜΜΑΔ

Σήμερα κλήθηκε εσπευσμένα η ΜΜΑΔ έξω από τη Βουλή, για να ξυλοφορτώσει τες πολύτεκνες μανάδες που τους έκοψαν το επίδομα και που κατήλθαν σε διαμαρτυρία.

Στο μεταξύ το νομοσχέδιο για την ακίνητη ιδιοκτησία δεν κατατέθηκε γιατί λέει είχε στρεβλώσεις. Όλα τα άλλα - που δεν είχαν στρεβλώσεις - κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν, όση ώρα η ΜΜΑΔ έκανε την ταξική της δουλειά έξω!

Ελπίζω να ξέρετε, πως οι μανάδες δεν χορταίνουν τα παιδιά τους με τα φιλμάκια του ράδιο αρβύλα.

Τα φιλμάκια του ράδιο αρβύλα να τα διανείμεται στα κακομαθημένα πεντάχρονα που επικκαριστήκαν για την μάμμα τους τζαι τον παπά τους! Διότι μόνο έτσι πρέπει να κρίνουνται οι αντιδράσεις κάποιων ανθρώπων πκιον...σαν αντιδράσεις ανεύθυνων πεντάχρονων. Πως αλλιώς να ερμηνεύσω, πως ενώ η χώρα μπαίνει στον μηχανισμό, η έννοια των ακελικών είναι οι ράδιο αρβύλα; Πως πρέπει επιτέλους να συνομιλήσει κάποιος μαζί σας για να δείξετε μιαν σοβαρότητα για την κατάσταση.

Διότι άλλον η ανευθυνότητα τζαι άλλον το να μεν υπάρχει τσίππα.

Διότι άλλον το πεντάχρονο τζαι άλλο το κακομαθημένο πεντάχρονο που θέλει να σηκωστούν να του χειροκροτούν τζιόλας!

Εστείλετε τη ΜΜΑΔ πόξω που την Βουλή, ένι ξέρω αν η ΜΜΑΔ θκιαβάζει τζαι ποίηση τζαι αν θα γραφτεί τζαι στην ιστορία. Αυτό που ξέρω είναι πως η ιστορία επαρακάμεν το στην δική σας περίπτωση.

Συνεχίστε τον "κοινωνικό διάλογο" με τους μεγαλοϊδιοκτήτες για τις στρεβλώσεις, τζαι συνεχίστε να ξυλοφορτώνεται τον φτωχόν τον κόσμο που διαμαρτύρεται...ούλλα έχουν όμως ένα όριο, ακόμα τζαι για τα πεντάχρονα που εμάθαν να εν κακομαθημένα.

Εφέρετε την εργατική τάξη στο σημείο να στηρίζεται τζαι να κορτώνει με τον Κανάκη...δαμέ την εφέρετε...

6 σχόλια:

  1. τζαι μεν μου πει κανένας πως στις διαμαρτυριες ακούστηκαν και ρατσιστικα συνθήματα!

    να μεν ανεβασω 15 φιλμάκια του Κανάκη που κράζει το ΚΚΕ τζαι το ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι πληροφοριακά, εξ αφορμής του πόστ, οι δυνάμεις των ΜΜΑΔ το καλοκαίρι του 2012 είχε συν τοις άλλοις ως αποστολή την ασφάλεια και την συνοδεία των Ισραηλινών λεωφορείων με ισραηλινούς τουρίστες από το αεροδρόμιο στα ξενοδοχεία όπου και θα περνούσαν τις διακοπές τους.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DIS,
    Είπα να μεν παρέμβω [η μέρα εν φορτισμένη σήμερα], αλλά εν αντέχω τις γενικεύσεις: «Πως αλλιώς να ερμηνεύσω, πως ενώ η χώρα μπαίνει στον μηχανισμό, η έννοια των ακελικών είναι οι ράδιο αρβύλα; Πως πρέπει επιτέλους να συνομιλήσει κάποιος μαζί σας για να δείξετε μιαν σοβαρότητα για την κατάσταση.

    Διότι άλλον η ανευθυνότητα τζαι άλλον το να μεν υπάρχει τσίππα.»
    --- Μα σε ποιους «ακελικούς» απευθύνεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανευ δεν ειναι φορτισμένη η μέρα σήμερα. Καθόλου μάλιστα φορτισμένη. Η μέρα είναι στην θέση της με τάξη και ηρεμία. Μας το είπε και ο Μαλας στο αεροδρόμιο. Μας το ειπε και ο Νικολας Παπαδόπουλος στη βουλή που χρησιμοποίησε τα λόγια του Προέδρου για να στηρίξει τα μετρα, μας το ειπε και ο Αναστασιάδης,μας το ειπε και ο Στεφάνου, μας το είπαν όλοι. Η μέρα είναι μια μέρα τάξης και ηθικής.

    Αναφέρομαι στους ακελικούς που έκριναν σωστό να περάσουν την μέρα τους σήμερα διαδιδοντας το φιλμάκι του ράδιο αρβύλα το οποίο γλείφει τον πρόεδρο επειδή εκλαψε...αυτή ηταν η εννοια των ακελικών σημερα.

    Η άλλη τους εννοια ηταν να καμνουν πως δεν καταλαβουν τίποτε τζαι να σιωπούν.

    Και η κύρια τους ένννοια είναι να μας λεν, πως έχουμε δικαιο να διαμαρτυρομαστε φτανει να ειμαστε και μέσα στα λογικά πλαισια.

    Οι αναλύσεις έχουν τελειωσει. Όποιος θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με αυτά τα ρεζιλίκια και με αυτον τον ξεφτιλισμό εκ μέρους της αριστερας νομιζόμενος πως βρίσκεται στα αριστερα μπορει να το πραττει.

    Υπάρχει και ενα όριο στον πατο για καποιους ανθρωπους. Ενας από αυτους ειμαι κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DIS,
    Οι μέρες είναι δύσκολες, αλλά ΣΟΥ οφείλω μιαν απάντηση, έστω κι αν «οι αναλύσεις έχουν τελειωσει», τζιαι μπορεί να ακούγομαι σαν τους «ακελικούς … [που] … η άλλη τους εννοια ηταν να καμνουν πως δεν καταλαβουν τίποτε τζαι να σιωπούν»

    Μα νομίζεις ότι εγώ εν προβληματίζομαι, οξά δέχομαι τζιαι καταπίννω αμάσητα ότι πει το Κόμμα; Αλλά έμαθα, [ή εμάθαν με] όταν απορρίπτω κάτι, να έχω παράλληλα και υπαλλακτικές/εναλλακτικές αντιπροτάσεις. Με το να αντιδρούμε και να διαμαρτυρόμαστε μόνο δεν ΜΑΣ βγάζει πουθενά. Πρέπει να αναπτύξουμε και πολιτική δράση. Κι αν για την κοινωνική και πολιτική μας δράση και τη δημιουργία προϋποθέσεων για έξοδο μας από τα αδιέξοδα, δεν μας καλύπτουν οι υφιστάμενοι πολιτικοί φορείς [είτε γιατί δεν λειτουργούν σύμφωνα με τα δικά μας συμφέροντα, είτε γιατί τους έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα], ή γιατί δεν δεχόμαστε την άποψη «το μη χείρον βέλτιστο», τότε δημιουργούμε άλλους [φορείς], για να πάμε παρακάτω…
    Οκκέι! Δεν υπάρχει μια [στα ταμεία του κράτους]. Εμείς δικαίως απορρίπτουμε το Μνημόνιο [είτε τούτον εν “ήπιο”, είτε εν βελτιωμένο] γιατί ξέρουμε ποια εν τα αποτελέσματα και οι συνέπειες του και κατερχόμαστε στους δρόμους… Ήδη πολλοί κλάδοι έχουν πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις. Σήμερα είχε και επεισόδια έξω που τη Βουλή μεταξύ Πολυτέκνων και Αστυνομίας. [Εγώ έχω ήδη συμμετάσχει σε δύο τέτοιες κινητοποιήσεις]… Απ’ εκεί και πέρα τι προτείνουμε και πώς βγαίνουν από τα αδιέξοδα;

    Κι εδώ καταθέτω και τα ερωτήματα μου…
    Σοσιαλιστική επανάσταση δεν λέμε ότι θα κάνουμε, αλλά ούτε και ρήξεις καταλυτικές κι ανατρεπτικές με τον ιμπεριαλισμό. Βλέπεις δεν βγάλαμε κι εμείς κανένα Τσιαβεζ [άντε τώρα που θα “φύει”, να δούμε τι θα απογίνει και η Βενεζουέλα], ή κανέναν Μοράλες… [Πάντως το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί και Πρόγραμμα Λαϊκής εξουσίας]… Άρα αφού [εδώ στην Κύπρο] θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε καπιταλιστικά, γιατί να μην είναι αριστερο-σοσιαλδημοκρατικά;
    Από την άλλη, μπορούμε να υιοθετήσουμε το μοντέλο της Ισλανδίας ή να κάνουμε copy-paste εκείνο της Αργεντινής; Υπάρχει άλλος τρόπος να δανειστούμε κι από πού;
    Κάπου έγραψες να δώσουμε το Οικόπεδο 12 στους ρώσσους για 50 δις τζιαι να σαστούμεν… Εν σκέψη δική σου τούτον, ή είδες το κάπου;
    Πριν κάποιες μέρες άκουσα τον Σωτήρη τον Κάττο να λέει πως πρέπει να αξιοποιήσουμε τα καταθέσεις που υπάρχουν στις Τράπεζες [κάπου 70 δις], ή/και να πουλήσουν οι Τράπεζες δικά τους περιουσιακά στοιχεία. [Κοίτα να δεις που οι Τράπεζες εν θέλουν να πουλήσουν τίποτε, κι από την άλλοι για να ξεχρεώσουν η Τρόικα απαιτεί να ξεπουληθούν η CYTA και η ΑΗΚ… Από την άλλη οι ρώσσοι εν θα πιάσουν τα λεφτά τους και να φύουν;
    Όμως αφού «υποτιθεται καμνουμε ενα διαλογο» γιατί να γενικεύουμε και αν αφορίζουμε; Δεν είπα ότι «δεν δικαιουσαι να ρωτάς»… Δαμέ [τζιαι αλλού] κουβενγκιάζουμεν οι δκυό μας τζιαι μου υποβάλλεις τέτοια ερωτήματα λες και είμαι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ή μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος… Περίπου παρομοίως [ότι εν το Πολιτικό Γραφείο που πρέπει να δώσει απαντήσεις] απάντησε και ο Μπογιόπουλος που είναι και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όταν τον ρώτησαν τον περασμένο Μάρτη στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αν το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενότητα της Αριστεράς [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/02/192012-2012.html] Εγώ τι να πω! Ένα απλό ΑΚΕΛικό ρίφι είμαι που ενίοτε πηδά … τη μάντρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανευ, απαντώ σου.

      Εγω δεν διαμαρτύρομαι ουτε αντιδρώ. Βαδίζω σύμφωνα με τη λογική μου ΜΟΝΟ. Δεν εμαθα να ζω στα συννεφα ουτε να απαιτω κατι οταν θεωρώ πως ειναι αδυνατο. Επίσης έμαθα πως κάθε πρόβλημα οταν γεννιεται ταυτοχρονα φερνει μαζί του και καποια λύση.

      Εδω και παρα πολλα χρόνια, ήμουν σπίτι μου και δεν ασχολούμουν ουτε με το ακελ, ουτε με καμιαν επανασταση.

      Πριν απο δύο περίπου χρόνια όμως, αν δεν απατώμαι σε μια ιδιωτική μας συνομιλία ή και δημοσια δεν θυμούμαι, σου ειπα πως τωρά είναι ο καιρός. Δεν είναι ο καιρός για την επανάσταση. Είναι όμως ο καιρός να μπουν τα θεμελια. Είμαι μαρξίστρια Ανευ, οι μαρξιστες ειναι ορθολογιστές. Το μονο τους πιθανον ελάττωμα μπορεί να είναι το γινάτι τους...

      Απορρίπτω εξολοκλήρου τη στάση του κομματος και την θεωρώ πούλημα σε κάθε ιστορικό εργατικο αγώνα του τόπου. Δεν την απορρίπτω γιατι είναι συμβιβαστική. Θα αποδεχόμουν μια συμβιβαστική πολιτική με την εννοια πως καθε συνθήκη χρειαζεται χρόνο για να περάσεις στην επόμενη και στην επόμενη και στην επομενη.

      Την απορρίπτω από θέση αρχής. Γιατί οι συνθήκες που δημιουργησε το κόμμα ειναι καθαρα αντεπαναστατικες και αντικομμουνιστικες για μενα.

      Σαφέστατα χρειαζεται ενας αλλος πολιτικός φορέας. Δεν γνωρίζω ομως μεσα στις συνθηκες που μας κληροδοτει το ακελ, αν θα καταφερει ο οποιοσδηποτε να σωσει πλεον την κατασταση.

      Το κόμμα θα έπρεπε αυτή την στιγμή να επεξεργάζεται ενα πενταχρονο ή δεκάχρονο πλάνο προς την ανατροπή του συστήματος. Κανενας δεν ζήτησε απο το ακελ να καμει την επανασταση αυριο. Ουτε καν ζήτησε απο το ακελ κανενας να καμει καμιαν επανασταση....θα μας αρκουσε και ενας Τσαβες....δεν θέλαμε ντε και καλα ενα Λενιν.

      Το ακελ δεν επελεξε την σοσιαλδημοκρατία. Το ακελ επελεξε ενα αντιδραστικό καθεστωτικό ρόλο. Έχει πουλήσει κάθε έννοια ταξικού αγώνα και συνειδητά οδήγησε την αριστερα σε μιαν ταπεινωτική θέση στην σύγχρονη ιστορια της κυπρου.

      Λυσεις υπαρχουν ανευ πάντα...το ζήτημα ειναι ποια ειναι η στόχευση....το ακελ δεν εχει στοχευση κανενα σοσιαλισμο, ουτε μπορω εγω πλεον να δινω ελαφρυντικα σε ενα κομμα που με τοση ωμοτητα ζητά απο την εργατική ταξη δήθεν να κανει "θυσίες".....επειδη δεν προκειται για θυσίες Ανευ, προκειται για την παραδοση και της ταξης μας και της ιστοριας μας στο κεφαλαιο...


      Δεν εν τυχαιο το γεγονος πως το ακελ ζητά να του πουμε και μπραβο για την πολιτική που ακολουθησε. Αυτα ξερουν, αυτα πιστευουν, αυτα κανουν.

      Εγω δεν μπορω να πουλήσω την λογική μου όμως. Η λογική μου γνωρίζει πως έχουμε ταξικο πολεμο και θα ειμαι πιστή ανευ σε αυτον το πολεμο απο την σωστη θεση, γνωριζοντας πως σε 5 ή 10 χρονια θα ειμαι και παλι στη σωστη θεση.

      Δεν θα υποστηριξω ενα αντιδραστικο κομμα που πλεον δεν θεωρω καν αριστερο. Λυπουμαι.

      Διαγραφή