Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.12.12

σύντομη διευκρινιστική δήλωση.

αν θα σταματήσω να στηρίζω το ακελ μετά τις εκλογές, για να πάω να στηρίξω ένα κακό αντίγραφο των χειρότερων επιλογών του ακελ, σε ένα σχήμα ή κόμμα στο οποίο θα γυρέφκω τους κομμουνιστές με το κλεφτοφάναρο, προτιμώ να προγραμματίσω τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Ικαρία, για να κάμω κάτι παροδικά χρήσιμο, παρά να κάμω κάτι παροδικά άχρηστο.


8 σχόλια:

  1. επισης λυπούμαι που κανενας από τους πολλούς φίλους που έχω μέσα στο ακελ και με τους οποίους μιλώ καθημερινά, δεν θέλει να λαμβανει μερος σε ενα δημόσιο διάλογο, με αποτέλεσμα στο μπλογκ μου να δημιουργειται συνηθως μια εικόνα κοντρας με τους ακελικούς και επισης να δημιουργειται η εικόνα πως οι ακελικοι δεν πιστευουν καθόλου σε τιποτε αλλο εκτος απο το κομμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και επισης, οι ανθρωποι οι οποιοι παρουσιαζονται συνηθως ως ακελικοτεροι των ακελικών, συνηθως ειναι καθαροι σοσιαλδημοκρατες με κανενα "κομμουνιστικο" μεσα μεσα έτσι απο παραδοση....

    οι κομμουνιστες που γνωρισα εγώ μεσα στο ακελ, εκτος απο το οτι δεν μιλάνε δημοσια, παθαινουν αναφιλαξία με την σοσιαλδημοκρατια και συννενοουμαι μαζι τους στο μισο δευτερολεπτο. και ουδεποτε φέρονται στους κομμουνιστες που δεν ανηκουν στο ακελ αφ΄υψηλου ουτε εχουν εξουσιαστική συμπεριφορα αναφορικά με την συμμετοχη τους στο κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το ΑΚΕΛ δε είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα; Προφανώς να είναι αυτόν τον χαρακτήρα του Κόμματος που προσπαθούν να υπερασπιστούν «οι ανθρωποι οι οποιοι παρουσιαζονται συνηθως ως ακελικοτεροι των ακελικών, συνηθως [όμως] ειναι καθαροι σοσιαλδημοκρατες με κανενα “κομμουνιστικο” μεσα μεσα έτσι απο παραδοση....»

      Διαγραφή
    2. Ακριβως...οποταν ο Νεος για ποιο λογο διαμαρτυρεται; δεν γνωριζει την ιστορια της σοσιαλδημοκρατιας και τις διασυνδεσεις της με τον μονοπωλιακο καπιταλισμο στην ευρωπη; γιατι διαμαρτυρεται λεγοντας ουτε λιγο ουτε πολυ πως με εψαρεψες...:)

      εν καπως προσβλητικη αυτη η ιστορια. Οχι για μενα. Αλλα για κοσμο που ειναι μεσα στο κομμα. Και για τον οποιο ολοι παριστανεται πως δεν ξερετε οτι υπαρχει. Λες τζαι θα καμω εγω που ειμαι εξω κακο στο ακελ ή θα προκαλεσω ζημια στο ακελ...

      ...εν θωρουμεν την κωλοσυρμαθκιαν της κουφης τζαι εν θωρουμεν οτι τα πραματα εν στον αναπνευστηρα...φταιει μας η Δις γιατι οι ακελικοι εμειναν σιωπητοι λογω των εκλογων...ποιος περιπαιζει ποιον επιτελους!!

      να πει καποιος του Νεου πως η Ευρωπαική Ένωση εν Ιμπεριαλιστικος Οργανισμος πληζ; αν δεν τους το αναφεραν μες την κομματικη ομαδα...

      Διαγραφή
    3. Ενι φταιω εγω Ανευ για την πορεια του ακελ, ουτε για τες συμφωνιες του ακελ, ουτε για την εξωτερικη του πολιτική, ουτε για το μνημονιο. Εν ειμαι το ακελ εγω για να φταιω, ουτε ειμαι ενα αλλο κομμα.

      Τζαι εν θα γινω ο διαδικτυακος σακκος του μποξ επειδη οι ακελικοι θα θελουν να πιννουν χαπια προκειμενου να μεν δεχτουν την πραγματικοτητα...εν πιο καλα να κρατησετε την ψυχραιμια σας για τους φασιστες...εν να σας χρειαστει....τζαι καλη τυχη με την μεγαλη πολιτική του Φυσικου Αερίου, και σε καλη μερια τα κερδη...

      Διαγραφή
  3. Καμμία φορά τα πράγματα είναι απλά, και θέλουμε να τα μπερδεύουμε μόνοι μας, οπότε νομίζω πως μία απλή σειρά μικρών σκέψεων, μπορεί και να βοηθήσει:
    -Υπάρχει μία τάξη με πρωτοπόρο ρόλο στον αγώνα για την κοινωνική δικαιωσύνη;
    Υπάρχει, και είναι η εργατική.
    -Υπάρχει κάποια προϋπόθεση για να μπορέσει αυτή η τάξη να παίξει τον ως άνω ιστορικό της ρόλο;
    Υπάρχει, και είναι η οργάνωση της σε κόμμα "νέου τύπου"
    -Υπάρχει "κόμμα νέου τύπου" στην Κύπρο;
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μοναδικό κόμμα που υπάρχει για την ώρα, είναι ένα κόμμα το οποίο συνεισφέρει φτηνό εργατικό δυναμικό, ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, μειώσεις μισθών και συντάξεων,επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις, αποκοπές κοινωνικών επιδομάτων και παροχών κ.λ.π στο ταμείο για την μόνιμη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πέραν από την έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση.

      Αυτή η συνεισφορά δε, ονομάζεται κοινωνική συναίνεση προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και καποτε ονομάζεται και ιστορική κατάκτηση.

      Πιό απλά δεν μπορώ να το περιγράψω.

      Διαγραφή