Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.12.12

Η δίκαιη ψήφος στον Νίκο Αναστασιάδη

Εάν είσαι πρώην ακελικός και ψηφίζεις Νίκο Αναστασιάδη, να ξέρεις πως δεν είσαι δίκαιος.
Οι καιροί είναι κρίσιμοι, και ο τελευταίος απολίτιστος άσχετος το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι κρίσιμοι πρώτα πρώτα για το μέλλον της οικονομίας της χώρας άλλα και για το κυπριακό. Ποιός ασυνείδητος άνθρωπος, πρώην ακελικός, μπορεί να δώσει την ψήφο του σε ένα φιλελεύθερο, εκπρόσωπο του κεφαλαίου, όπως ο Νίκος Αναστασιάδης...

Αν δεν είσαι πρώην ακελικός και είσαι αριστερός αλλά ταυτόχρονα είσαι ένας ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ άνθρωπος, που "κάμνει ότι του κάμνουν τζαι κατζίαν δεν κρατεί" τότε αλλάζουν τα πράγματα.

Μπορείς ως ακριβοδίκαιος άνθρωπος και ψηφοφόρος να ανταποδώσεις στον Πρόεδρο με την ΙΔΙΑ έγνοια, αφοσίωση και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης σου, την δική του επιλογή  στην πρώτη σε προτεραιότητα θέση μετά τον ίδιο, δηλαδή στο Υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή στη θέση αυτού που θα διαχειριζόταν με έγνοια, αφοσίωση και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του ίδιου του Προέδρου της επικινδυνότητας της όξυνσης της κρίσης για την μοίρα των εργαζομένων, έναν ψηφοφόρο του Νίκου Αναστασιάδη, νεοφιλελεύθερο δεξιό κεφαλαιοκράτη τραπεζίτη όπως είναι ο Βάσος Σιαρλής και να ψηφίσεις ότι θα ψηφίσει ο Βάσος Σιαρλή που είναι μέλος της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Νομίζω πως έτσι ακριβώς θα ήσουν ένας δίκαιος άνθρωπος  βάζοντας στην ίδια ζυγαριά όλα τα στοιχεία του αριστερόμετρου, κάμνοντας ότι σου κάμνουν χωρίς να κρατάς κατζίαν.. Διότι πάνω από όλα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι αυτές τις κρίσιμες ώρες για την αριστερά και τον τόπο. Δίκαιη ανταπόδωση για μια δίκαιη κοινωνία.

Τώρα αν ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ένας ακριβοδίκαιος άνθρωπος και ψηφοφόρος, αλλά είσαι ένας καθόλα ΑΔΙΚΟΣ άνθρωπος κατά κοινή ομολογία, μπορείς να ακολουθήσεις τις πιο κάτω οδηγίες την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.

1. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο.
2. Βάζεις στη διαπασών το Πάγωσε η τσιμινιέρα σε διαρκή επανάληψη.
3. Φτάνεις στο εκλογικό κέντρο χωρίς να χαμηλώσεις την ένταση.
4. Κατεβαίνεις, χαιρετάς μόνο όσους φέρουν στο πέτο το αυτοκόλλητο του Σταύρου Μαλά.
5. Παίρνεις το ψηφοδέλτιο.
6. Ανασύρεις τους δύο μαρκαδόρους που πήρες μαζί σου. Τον μαύρο και τον κόκκινο.
7. Ζωγραφίζεις ένα κόκκινο σφυροδρέπανο πάνω στο κούτελο του Νίκου Αναστασιάδη, σύμβολο της τάξης και της ιδεολογίας σου.
8. Ζωγραφίζεις ένα μαύρο σφυροδρέπανο πάνω στο κούτελο του Σταύρου Μαλά, με αφιέρωση στο Πρόεδρο και τον Βάσο Σιαρλή.
9. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο  και συνεχίζεις με το υπόλοιπο ρεπερτόριο του Μάνου Λοϊζου.
10. Δεν κάμνεις ότι σου κάμνουν τζαι κατζία δεν κρατάς.

Καλές Γιορτές!

13 σχόλια:

  1. "Αποχή, άκυρο ή λευκό είναι ψήφος στον Νίκον Αναστασιάδην" (γνωστός τζιαι ως ο "θκιάολος ο μαύρος")...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο εκλογικός εκβιασμός δεν συνάδει με την ιδέα της δημοκρατίας και το δικαίωμα ενός ψηφοφόρου να μην επιλέξει κανένα από τους τρεις δεξιούς υποψηφίους που διαθέτει το κατάστημα, δεν μπορει να καταργείται δια του εκβιασμού.

      η άλλη επιλογή είναι να ανηκεις στο 26% του 19% του Λιλλήκα που προέρχονται απο το ακελ - για να αποφυγεις το ακυρο.

      η παράλλη είναι να ψηφίσεις τον Μαλά απλά για να μεν δώσεις "ψήφο" στον πρώτο.

      θεωρώ ότι δύο περιποιημένα σφυροδρέπανα είναι η επιλογή που προτιμώ.

      Διαγραφή
    2. εξάλλου αποφεύγω τα "μεταλλαγμένα".

      ένα κόμμα το οποίο το 2007 καταψήφισε την Συνθήκη της Λισαβόνας και το 2012 την υπερψηφίζει δια των μνημονιακών νομοσχεδίων, δεν είναι κόμμα περισσότερο φερέγγυο από τον επίσης μεταλλαγμένο Νίκο και τον κουρκουτά Λιλλήκα.

      Όλη η Κύπρος ένας μεταλλαγμένος κουρκουτάς...ήντα χαπάρκα τωρά άραγε;...να ρωτήσω τον εθνοσωτήρα Σαμαρά..

      Διαγραφή
  2. Δισδαίμονα, αν δεν κάνω λάθος, σε κάποιο άλλο ιστιολόγιο δήλωσες ότι θα ψηφίσεις Μαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να δεις και την ημερομηνία που το δηλωσα. Και τί έγινε τις ακριβώς επόμενες μέρες. Κάτι νομοσχέδια σε 29 λεπτά και τη σημασία της ψήφισης τους, κάτι ΜΑΔιτες έξω από τη βουλή...όντως και οι πιο υπομονετικοί "αντιρρησίες" μπορούν να φτάσουν στον αμήν κάποια στιγμή...

      Διαγραφή
  3. Κάποτε λέγαμε πως η εθνικιστική δεξιά και το εθνικιστικό κέντρο αναγνώριζαν μόνο την πολιτισμική υπάρξη των τ/κ αρνούμενοι να αποδεκτούν την πολιτική του υπαρξη και ισότητα.

    Σήμερα κάνει κάτι παρόμοιο η αριστερά για τους ε/κ.
    Αυτό που έμεινε ως αριστερά του τόπου" και ως "ιστορία της αριστεράς" δεν έχει κανένα πολιτικό περιεχόμενο. Έχει μόνο πολιτισμικά χαρακτηριστικά μια παράδοσης της αριστεράς. Πολιτικά η γραμμή έχει αλλάξει άρδην και το περιεχόμενο δεν είναι άλλο παρά η στήριξη του εγχώριου και ξένου κεφαλαιου με ένα ανεκτό "μέτρο" ώστε η "πτώση" των εργαζομένων να μας έθρει μαλακά. Και γεωπολιτικά άλλαξε η θέση του κόμματος. Όχι βεβαια γιατι τώρα δεν υπάρχει υπαρκτός σοσιαλισμος. Ούτε το 2007 επί Τάσσου υπήρχε!!! Αλλα φαίνεται πως ρίξαμε εν τέλει τον Τάσσο για να ακολουθήσουμε μετά κατά γράμμα τόσο την ενεργιακή του πολιτική, με την οποια τότε διαφωνούσαμε όσο και την φιλοδυτική του στάση κάτω από τη μάσκα του "πατριωτισμού" που είχε και ο ίδιος.

    Τώρα πρέπει να μοιράσουμεν την πίττα όλων αυτών δια τρία ( δησυ - δηκο-ακελ )...κατά τα λοιπά, ο Άντρος Κυπριανού διαμηνύει πως κανείς δεν θα ξεριζώσει από το λαό το ακελ...κανείς εκτός από τους ίδιους.

    Εμειναν μας οι γιορτές, ο Λιασίδης τζαι το συκαλυ....εν καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ενοοείται δε πως σύμφωνα με τους ακελικούς αν αποδείξουμε πως για το μνημόνιο φταίνε οι τραπεζες και ο Ορφανίδης, η πολιτική μετάλλαξη "παραγραφεται"..τί παραγράφεται, εδώ δεν αναγνωρίζεται καν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, Guenther Oettinger:"Τα προβλήματα της Κύπρου οφείλονται πρωτίστως στις τράπεζες της και δευτερευόντως στα δημοσιονομικά της".

      Ω,Ω,Ω...μα για να το λέει και ο Επίτροπος Ενέργειας εκτός από τον Σαμαρά τότε πρέπει να είμαστε διπλά περήφανοι!

      Εξάλλου το ακελ είναι που κορδώνει πως οι συμφωνίες για την ενέργεια είναι σημαντικότερες και από αυτή τη συνθήκη της Λισαβώνας! Έτσι ακριβώς!

      Έμπρος Λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι! Με το κεφάλαιό αντίσταση και πάλη!

      Άτε να περιμένουμε και μια γερή δόση αντι-νεοφιλελευθερισμού μετα την 1η Ιανουαρίου που ληγει η προεδρία στην ε.ε και αντι-μερκελισμού και κλείσαμε με τις εξυπηρετήσεις στην αστική τάξη.

      Διαγραφή
  5. Γελασα όσο δεν φαντάζεσαι με τηνσυνταγη του εκλογικου κέικ που παρουσίασες, και δεν το λεω ειρωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου θύμισε ενα γνωστό μου προσωπο που απο τις εκλογες του 1976, κάνει συνεχώς το ίδιο πράγμα. γράφει στο ψηφοδέλτιο που του δίνουν : βασιλοκομμουνιστής κι αναρχοφασίστας. Διασκεδάζει μ'αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να είμαι ειλικρινής εγώ αυτές τις συμπεριφορές τις θεωρώ γραφικές, αλλά φέτος είμαι πάρα πολύ προβληματισμένη παρόλο πως η δεξιά υποτιμά μέχρι εσχάτων την νοημοσύνη μας, παρόλα αυτά...εν τραβώ για να ψηφίσω...πως να το πω...

      Διαγραφή

  7. Δεν θέλω να κάμω σχόλια, μόνο ευχές να στείλω για Καλή κι αγωνιστική χρονιά και ίσως βρεθούμε στους δρόμους…
    Α, και ρίξτε και μια ματιά εδώ: http://aisopos2.blogspot.com/2012/12/blog-post_30.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή