Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.2.14

Μαζικά Λαϊκά Κινήματα

( πρόχειρες σκέψεις )

Μιλώντας για μαζικά λαϊκά κινήματα. Κινήματα όμως όχι κουνήματα, δηλαδή κινήματα με δημοκρατικές αντιστάσεις που εδράζονται σε συλλογικές και ριζωμένες στες ιστορικες συνειδήσεις αξίες έχουμε τζαι λέμε:

- Ηρωϊκή Λατινική Αμερική - ( Αντιαμερικανισμός, σόρυ, αλλά έτσι λεγεται, διότι έτσι λεγεται ο δυνάστης )

- υπο διαμόρφωση και με τις ευχές μας Ανατολική Ευρώπη κυρίως αυτή που επληρωσε το τίμημα του Ναζισμού περισσότερο - ( Αντιφασισμός, διότι όπως είπαμε ο Φασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, τζαι δεν υπάρχει μη αντισυστημικός αντιφασισμός, οταν αυτός αποτελει μαζικό λαικό κίνημα...κάπου θα φκει μέσα στο χρόνο... )

- υπό διάλυση - Ευρώπη - τριαλλαριλαρό και τάισμα με διάφορα σιουμαλίσματα, 27 χωρες να ταίζουν το τέρας ή μάλλον τα δύο τέρατα της σύγχρονης ιστορίας - ΗΠΑ - ΝΑΖΙ

Πού θα φυτρώσει μαζικό ταξικό κίνημα άραγε, δεν ξέρουμε. Ξέρουμε πάντως πως για να φυτρώσει μαζικό ταξικό κίνημα χρειάζεται από κάτω δημοκρατική λαϊκή αντίσταση. Κάτι που εμείς υποσκάπτουμε πολλές φορές με τις πολιτικές μας σκέψεις και αποφάσεις. Και βεβαια με αυτούς που ταίζουμεν για να μας φορούν την αλυσίδα.

ο Δημοκρατικός Καπιταλισμός,( που τόσοι πολλοί επικαλούνται ως μεταβατικό στόχο ) μήπως λέμε, τελικά έννε στην δική μας την Ηπειρο; ω, σαρπράιζ! Διότι

επολλοκαβαλλήσαμεν το καλαμι με την "Δημοκρατία" αλλά; Σαν να τζαι εν φκαινει στο σενάριο... Γιατί τί σημαινει ακριβώς Δημοκρατία αληθινή παρά την δημοκρατική συλλογική ΛΑΪΚΗ μνήμη!

Όχι την Βρυξελλιώτικη! Που καθεται στα γραφεία και παραγγέλει "το γρίζο" γιατί δεν είναι όλα "άσπρο - μαύρο", που παραγγέλει υποταγή σε ΗΠΑ - ΕΕ - ΔΝΤ, που παραγγέλλει εγώ, εσύ ο καθένας μας, κάθε μήνα να στελλουμε απο εκατόν ευρώ του κάθε πεζεβέγκη για να μπορεί να εισβαλλει στες χωρες του κόσμου και να τες λεηλατεί!!

Τα πράματα είναι σοβαρά πλέον. Έννε θέμα ηθικής ευθύνης μόνο. Εν θέμα πολιτικής εξυπνάδας, να θυμάσαι πως το σιεριν αυτο που ταίζουμεν το ταίζουμεν για να μας λεηλατήσει μια μερα τζαι μας, όταν θα έρτει η σειρά μας...

Αλλά εν τζαι θέμα ηθικής ευθύνης, πως να το κάμουμε. Ευτυχώς όμως που ο καθένας εσιει 

μόνο την δική του συνείδηση, και μονο για την δική του θα χρεωθεί. Πάλε καλά...


Στη Σεβαστούπολη σήμερα, 50.000 χιλιάδες κάτοικοι ψήφισαν δημόσια τη σύσταση του Αντιφασιστικού Μετώπου της Πόλης. Εκεί και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας.



2 σχόλια:

  1. Σε άλλες πόλεις τρέχουν οι μπάτσοι να προστατέψουν τους φασίστες και δεν μπορούν
    http://tro-mpa-xtiko.blogspot.gr/2014/02/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή