Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.2.14

Η δεύτερη καλύτερη λύση είναι η διχοτόμηση, το εμπεδώσαμε!

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πρώτα θα υπογράψει τις Ιδιωτικοποιήσεις και μετά θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Μα αν θα υπογράψει τις Ιδιωτικοποιήσεις γιατί να φύγει από την κυβέρνηση; Γιατί θέλει ή νομίζει πως θέλει να υπερασπιστεί την πολιτική του παπά του στο Κυπριακό. Όπως ήθελε ή νόμισε πως ήθελε ο παπάς του να βγάλει την γλώσσα του στους Αμερικάνους.

Κατά το κυπριακό "κάτσε γάρε ψόφα" - Ιδιωτικοποιήσεις, ΔΝΤ και Ε.Ε και γλώσσα στους Αμερικάνους δεν συνδιάζονται! Και γι αυτό ο Νικόλας αυτή την μάχη θα την χάσει και ίσως τελικά να μην φύγει και καθόλου από την κυβέρνηση. Όπως την έχασε και ο παπάς του μαζί με τους συνεταίρους του στην Αριστερά παλαιότερα..

Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος; Πιο έξυπνος! Πήρε το δεύτερο συστατικό της πολιτικής Τάσσου: η δεύτερη καλύτερη λύση είναι η διχοτόμηση. Θα παριστάνουμε τους έκπληκτους γιατί ο τράγος πήγε με το "πλειοψηφικό ρεύμα"; Και είπαν την διπλήν ένωσην επανένωσην μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν!

Να τα πούμε από την αρχή για να τα εμπεδώνουμε. Το Κυπριακό ως ένα διεθνές πρόβλημα "αποσχίστηκε" από την διεθνικότητα του εδώ και πολλά έτη, και επιβλήθηκε από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ ως ένα πρόβλημα Ελληνο-Τουρκικό,  όταν ο κ. Γλαύκος Κληρίδης με τον κ. Νίκο Ρολάνδη ως υπουργό εξωτερικών, είδαν το φως το αληθινό για την επίλυση του Κυπριακού στην βάση μιας "πανεύξυπνης" εξωτερικής πολιτικής μέσω της  εκμετάλλλευσης του Φυσικού Αερίου. Ήταν τότε, που αίφνης ο Γλαύκος, άρχισε σιγά σιγά να διαχωρίζει την θέση του από τους ταλιμπάν εθνικιστές του κόμματος του και προέταξε την ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους χρίζοντας ως πρέσβειρα του Επανενωτικού Κινήματος ακόμα και την κόρη του.

Η υπόθεση "γκάζια" δεν είναι σημερινή για τις Πολιτικές Ελίτ. Σημερινή έγινε για εμάς τον λαουτζίκο. Εμείς δεν είχαμε πάρει χαμπάρι ούτε το 2004, ούτε καν το 2008! Σήμερα όμως δεν έχουμε καμιά δικαιολογία να παριστάνουμε τους ανήξερους! Όχι μετά το 2010 πάντως!!

Ως είθισται ο λαουτζίκος ενημερώνεται μια δεκαετία αργότερα. Ίσως μια δεκαετία μετά να ενημερωθούμε και για το τί πραγματικά συνέβηκε στο Μαρί. Ίσως να ενημερωθούμε πως το Μαρί δεν ήταν καθόλου ατύχημα. Δεν έτυχε, πέτυχε...που λέει και η γνωστή διαφήμιση!

Ο Τάσσος ήθελε να βγάλει την γλώσσα του στους Αμερικάνους και εμπνεύστηκε την πανέξυπνη επίσης πολιτική του αποκλεισμού της Τουρκίας από την ΑΟΖ της Κύπρου, με "εμπροσθοφύλακα" μας το Ισραήλ, πολιτική που ακολούθησε με ευλάβεια και ο Δημήτρης Χριστόφιας. Αυτή η πολιτική - η υψηλών ρίσκων πολιτική που ίσως να αποδειχτεί και βλακωδώς επικίνδυνη κάποια στιγμή- ήταν η αιτία να βαφτιστεί από διάφορους ως Αείμνηστος ο Τάσσος. Γιατί ναι, είναι μια κάποιου είδους μαγκιά να βγάζεις γλώσσα στους Αμερικάνσκι. Όταν βέβαια έχεις από πίσω σου τον μεγαλύτερο επιχειρηματία του Νότου που είναι η Κυπριακή Εκκλησία δεν είναι τόσο μεγάλη μαγκιά. Παρεπιμπτόντως, η Εκκλησία έχει στην κατοχή της το μεγαλύτερο μέρος του "ελεύθερου εδάφους" σε τ.χ. Ούτε όταν έχεις από πίσω τα ρώσικα κεφάλαια και τις ρώσικες εγγυήσεις είναι δική σου η μαγκιά. Όπως και ναχει ο Τάσσος πήρε ένα αυξημένο ρίσκο, είπε Όχι και δεν είδε την μεγάλη εικόνα, όπως δεν την είδε και ο διάδοχος του. Τον ρόλο που θα έπαιζε η Ε.Ε!

Αφού λοιπόν ΗΠΑ και ΕΕ άφησαν για μια τριετία τον Δημήτρη Χριστόφια να σουλατσάρει στις Βρυξέλλες νομιζόμενος πως κρατάει τον ταύρο από τα κέρατα, αφού προώθησαν και ενέκριναν το κλείσιμο του κεφαλαίου "Ισραήλ", αφού υπογράψαμε όσες συμφωνίες υπογράψαμε με την Ε.Ε και όλα ήταν πανέτοιμα, μας ήρθε πάνω στο κεφάλι η έκρηξη.

Η έκρηξη μας υπενθύμησε πως παιχνίδι στην Κύπρο, ούτε αυτοί που βγάζουν γλώσσα στους Αμερικάνους θα κάνουν, ούτε η λαϊκη βούληση και τα Όχι θα κάνουν, ούτε το Ισραήλ στην τελική θα κάνει από μόνο του. Παιχνίδι θα κάνουν οι ΗΠΑ εφόσον όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές υπηρετούν με το καλό ή το άγριο τα συμφέροντα τους! ΗΠΑ-Ε.Ε-Ισραήλ-Τουρκία και Μαμά : Ένα! Όταν αυτό διασφαλίστηκε ήρθαν και τα κουρέματα των ρώσικων κεφαλαίων!

Πάει περίπατον τζαι το περιπαίξιμον στους Αμερικάνους τζαι οι μπλόφες της εξωτερικής πολιτικής των πατριωτών!

Ποιός είναι ο καημός τωρά όλων αυτών που θέλουν να χτυπήσουν τον "εθνικισμό" στην Κύπρο; Ο καημός τους είναι ο κίνδυνος για διχοτόμηση; Ο καημός τους είναι πως αν δεν λυθεί ΤΩΡΑ το κυπριακό, η εκμετάλλευση της ΑΟΖ θα καταστεί προβληματική! Διότι η Τουρκία θέλει και θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Κύπρο. Αν δεν πούμε το Ναι, θα δημιουργεί προβλήματα και τα μονοπώλια θα αγωνιούν για τις εξορύξεις και την "ειρήνη στην περιοχή"!!!

Η επίλυση του Κυπριακού, όπως προδιαγράφεται, για να εξηγούμαστε και με όσους μας πουλούν την διπλήν ένωση ως "ταξική λύση", η επίλυση με τις Εγγυήτριες Δυνάμεις, τους Αγωγούς μέσω Τουρκίας και το ΝΑΤΟ μέσα στην Κύπρο, αυτό που εξασφαλίζει είναι τα Κυριαρχικά Δικαιώματα των Μητέρων Πατρίδων, τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τα ενεργειακά κέρδη της Ε.Ε.

Σε μας, δηλαδή στους ελληνοκύπριους και τους τουρκοκύπριους θα εξασφαλίσουν απλά την πολυτέλεια, να ξεφορτωθούμε αυτήν την ασθένεια που ονομάζεται "μίσος για την άλλη κοινότητα", θα μας απασχολήσουν κάποια χρόνια σε δικοινοτικές δράσεις, ομίλους, έρευνες, αγάπες τζαι καμούς που όντως τις έχουμε ανάγκη και τις θέλουμε και πάντα θα τις θέλουμε και όλοι θα είναι χάππυ.

Ποιό είναι το ζητούμενο; Να μην πούμε σε δέκα χρόνια αυτά που πρέπει να πούμε ΣΗΜΕΡΑ.

Αν είναι λύση συγκεκαλυμμένης διπλής ένωσης, έχουμε κάθε δικαίωμα να την επιλέξουμε χωρίς ενοχές, φτάνει να πούμε πως είναι λύση συγκεκαλυμμένης διπλής ένωσης και να μην πουλούμε φίκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αν θα είναι στατους κβο, να πούμε πως θα είναι στατους κβο που δεν θα μας επιτρέψει την απρόσκοπτη εκμετάλλευση της ΑΟΖ όπως την θέλουν τα μονοπώλια και θα έχουμε πάνω στο κεφάλι μας τους μεγαλοκαρχαρίες που περιμένουν τα κέρδη και να μεν κιτρινίζουμε με εκφοβισμούς άλλου είδους. Να πούμε επίσης πως αν το δημοψήφισμα δείξει Όχι θα έχουμε απέναντι μας πια και το Ισραήλ, όχι μόνο όσους είχαμε ήδη πάνω στο κεφάλι μας!! Η Τουρκία και η Μαμά θέλουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα με την βούλα και δεν θα αρκεστούν σε ανέξοδους  τελεσίδικους "πατριωτισμούς". Χωρίς να σημαίνει πως δεν θα καταλήξουμε με κάποιο τρόπο κι εκεί κάποια στιγμή.

Ο κόσμος φλέγεται. Όταν ο κόσμος φλέγεται αν μη τί άλλο εντοπίζεις τις εστίες της φωτιάς δεν ανάβεις ξύλα στο δάσος της επανένωσης για να κάμεις πίκνικ!


Άλλα ταξικά νέα!! Η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας που αναγνώρισε η Ευρώπη των Λαών και οι ΗΠΑ ψήφισε τους εξής νόμους:

τις 23 Φεβρουαρίου 2014 η Ράντα της Ουκρανίας «ψήφισε» τους εξής νόμους:

4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.

4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.

4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.

4215 - Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».

4203 - Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών.

4215 - Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.

4197 - Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος "Svoboda" Α.Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

4204 - Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.

4191 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος "UDAR" V.A. Nalivaychenko ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας

4211 - Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).

4 199- Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. (Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά, τα Ελληνικά).




περισσότερες πληροφορίες στην Ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου