Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.2.14

Η κωμική πλευρά μιας Πρωτοβουλίας

1.Κωμικό είναι, να είσαι η Πρωτοβουλία "Μένουμε Ευρώπη", να επισκέπτεσαι τα γραφεία του ΑΚΕΛ για επίσημη συνάντηση και φεύγοντας να προειδοποιείς το ΑΚΕΛ πως αν δεν στηρίξει τη λύση θα σε βρει απέναντι. Μα η Πινδάρου είναι απέναντι από την Εζεκία Παπαϊωάννου;

2.Κωμικό είναι να στήνεις ως Πρωτοβουλία "Μένουμε Ευρώπη" την Πρωτοβουλία για την Ομόσπονδη Κύπρο και να παριστάνεις πως δεν είσαι της Πινδάρου, είσαι ανοιχτός σε κάθε μέλος από όπου κι αν προέρχεται γιατί πάνω από όλα είναι η Κύπρος! Υπογράψτε αυτά που θέλουμε και μετά μας λέτε που διαφωνείτε! Πάνω από όλα η Κύπρος - που θέλουμε.

3. Πιο κωμικό είναι να είσαι αριστερός και να γράφεις άρθρα , για να εξηγήσεις στα ελληνικά έντυπα που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ πως το ΚΚΕ ήταν από πάντα ένα εθνικιστικό κόμμα στο ζήτημα του Κυπριακού - και ο Λαφαζάνης από το ΚΚΕ του έμεινε που έγινε εθνικιστής κι αυτός, ή να γράφεις άρθρα που να εξηγούν  στο ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο πως πρέπει να αλλάξει την ρητορική του για το Κυπριακό, που με χαρά χρησιμοποιεί η Πρωτοβουλία.

3α. Το ακόμα πιο κωμικό είναι πως σε χειροκροτάνε. Επειδή τα μέλη των δύο πρωτοβουλιών γνωρίζουν πολύ καλά πολιτική ιστορία, είναι σε θέση  να εκτιμήσουν αυτές τις απόψεις και να τις χειροκροτήσουν. Όχι πως ο,τιδήποτε τους φαίνεται αρκούντως αντι-κομμουνιστικό έτσι κι αλλιώς το χειροκροτάνε. Θέλουν μια σωστή αριστερά και στον τόπο μας, απλώς! Για παράδειγμα θέλουν μια αριστερά που θα ψηφίζει τις Ιδιωτικοποιήσεις χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις!

Μην σας περάσει ούτε για μια στιγμή από το μυαλό, πως χρησιμοποιούν τις αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων και όσους βλακωδώς στρέφονται δημόσια εναντίον, για να στήσουν περιρρέουσα στο εσωτερικό της Κύπρου...

Ποιά περιρρέουσα; Το είπαμε στην αρχή. Πως αν το ΑΚΕΛ δεν στηρίξει τη λύση για την Κύπρο που θέλουν ΑΥΤΟΙ θα τους βρει απέναντι!  Όριστε - εντέλει όλοι οι αριστεροί σε Κύπρο και Ελλάδα είναι εθνικιστές! Άρα;.... Ευκολάκι! Η Δεξιά μόνο είναι αντεθνικιστές βρε!

Όλα αυτά τώρα από τους Μνημαρίτες Κύπρου και βέβαια από όλη την αστική σαβούρα των πανεπιστημίων, των μμε και των επιχειρήσεων που δηλώνει και είναι ως τα μπούνια δησυκοί, και που δεν σκέφτεται παρά πως θα σάσει τον κώλο της από τη λύση του Κυπριακού.

Δεν ξέρω ποιό από τα τρία κωμικά είναι το πιο κωμικό. Το να φτιάχνεις την Πρωτοβουλία Μενουμε Ευρώπη, την Πρωτοβουλία για την Κύπρο ή το να θεωρείς πως τώρα όλοι αυτοί σε χειροκροτάνε γιατί θέλουν μια αριστερά όπως ακριβώς την θέλεις κι εσύ...

Το τρίτο με διαφορά οπωσδήποτε!!

2 σχόλια:

 1. Για να μεν μπερδεύκουμεν καταστάσεις τζιαι ορισμούς, όπως το "περιρρέουσα", το οποίον "άκμασεν" σε συγκεκριμένην χρονικήν περίοδον, που συγκεκριμένους εναντίον συγκεκριμένων, ιδού έναν παράδειγμαν της πραγματικής περιρρέουσας, σύγχρονης τούτην τη φορά:

  http://pena-cy.blogspot.com/2014/02/blog-post_9913.html

  Μπορεί κάποιος να ασκεί κριτικήν, μπορεί να διατυπώνει αντιρρήσεις, μπορεί ακόμα τζιαι να ειρωνεύκεται στο πλαίσιον του διαλόγου, αλλά εν καλόν να προσέχει τι έννοιες τζιαι στάσεις ταυτίζει. Ειδικά όταν εν αριστερός τζιαι παθαίνει ενίοτε τα ίδια, ειδικά που τους λεγόμενους "φιλελεύθερους"...
  Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ΔΕΝ είναι η πρωτοβουλία "Μένουμεν Ευρώπη", έshιει τζιαι άλλους μέσα που εν τελείως άσχετοι με την πρώτην, με δικά του κίνητρα τζιαι ιδεολογίαν ο καθένας. Εν ετερόκλητη μεν αλλά τούτον για μέναν εν αρκούντως ικανοποιητικόν τζιαι ενθαρρυντικόν. Εν εκατάλαβα ότι θα καταπιούν οι συμμετέχοντες ότι πρόνοιες συμφωνίας προκύψουν, αλλά σίουρα "διάκεινται θετικά" στο ότι επιτέλους κάτι κινείται τζιαι αισιοδοξούν τζιαι θα δουλέψουν για να υπάρξει νηφάλιος διάλογος τζιαι ενημέρωση του πλήθους που εν κολλημένον στα σίγμα τζιαι τα αντέννα ούλλη μέρα. Αν τούτον συνιστά "δημιουργίαν περιρρέουσας", σόρρυ αλλά ισοπεδωθήκαν ούλλα πλέον.
  Επίσης, πάλε για να ξεκαθαρίσουμεν τες έννοιες: αν το ΑΚΕΛ σταθεί "ενάντια στη λύση", φυσικά τζιαι θα μας εύρει εναντίον του. Όχι αν σταθεί απέναντι σε όρους μιας συμφωνίας τους οποίους για τεκμηριωμένους λόγους θεωρεί απαράδεκτην. Διότι αν τεκμηριωμένα το ΑΚΕΛ εν εναντίον της συμφωνίας, πολλά πιθανόν να είμαστεν τζιαι μεις. Υπάρχει σαφής διαφορά νομίζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γουφι μου, πρωτον η λεξη "περιρρέουσα" που μαλλον ενόχλησε δεν εν κοτσιανι καποιου να την μοιραζει σε οποιον θέλει. Περιρρέουσα σημαινει την στημένη προπαγανδα, τζαι μεν μου πεις πως εχουμε δειγματα απο την δεξια, πως πλεον της ανηκει δικαιωματικά ο όρος! Δυστυχως της ανήκει εδώ και πανω από 2 χρόνια.

   Οποταν, πλεον εγινεν και η περιρρέουσα ανοιχτο βιβλίο...ειδαμεν τί μεθοδους χρησιμοποιησε ο ΔΗΣΥ για όλα τα θεματα, και βεβαια καποιοι κυκλοι εξακολουθουν να κυκλοφορουν με τες ιδιες μεθοδους απο τα τώρα...μεχρι και για κοκκινους στρατους και για κοκκινους χμερ ακούσαμε επειδη δεν θελουμε τους Αμερικανους να κατακρεουργουν τους λαους της περιοχης μας. Αν αυτο δεν εν μαυρη προπαγανδα τότε τί ειναι; Ηντα ο όρος περιρρέουσα εν τζαι "πολιτισμένος".

   Όσον αφορα στο ΕΛΑΜ, να τα πεις της Ξενιας, να συναξει τζαι λλιον τες φοιτητικες οργανωσεις της ΝΕΔΗΣΥ που φλερτάρουν όι σε μενα...για οποιον εν απεναντι που τους φασιστες ρισπεκτ και ειμαστε μαζι του...για οποιον χρησιμοποιει τους φασιστες κατα το δοκουν και οποτε συμφερει ε, ειμαστεν τζαι εμεις απεναντι!

   Όσον αφορα το ότι επηεν η Ρενα στον Αντρο και του εθκιαβασεν 'Επισημον Ανακοινωθεν" πως αν το ακελ δεν πραξει συμφωνα με τον ιστορικο του ρόλο ( μα ποτε αντιληφθηκεν η Ρένα τον ιστορικο ρόλο του ακελ, εν τζαι του γελασματου ) για να του πει στο τελος πως η Πρωτοβουλια θα βρεθει απεναντι, εν μονο κωμικό! Τζιαμε που επρεπε η Πρωτοβουλια σαν μια κινηση πολιτών να σταθει απεναντι εν εσταθηκεν! Εν ειδαμεν καμιαν ανακοινωση για τες ιδιωτικοποιησεις, για την υγεια, για τες φοιτητικες χορηγειες, για τες αποκοπες στον πολιτισμο...για τον Γεωργιαδη όμως, σιουμαλισματα!!

   Οποταν, ας ξικαβαλλισουν καποιοι, διοτι στον κοσμο καποια πραματα απλως φαινονται αστεια..

   Επανερχομαι στο αρχικο - την περιρρέουσα της τελευταιας διετιας εννεν οι απορριπτικοι μονοι τους που την εστησαν, εν εσεις, για τα "Δωρα" και την "προδοτική αριστερα" που χαριζει στους Τουρκους την Κυπρο...ε σαστε τα τωρά, όι μονο να σας κακοφαινεται!

   Τζαι οταν λεμε σαστε τα, σημαινει να φερεται την λυση που ΠΡΕΠΕΙ! Όι να απειλατε τζαι πουπανω πως θα σταθειτε απέναντι!!

   Εν μας κανουν οι Πριγκηπες σε τουντο τοπο Γουφι, τωρά αποκτήσαμεν τζαι Πριγκήπισσες!!

   Διαγραφή