Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.2.14

Κορίτσια ο Κέρι!

Ενεργότερη εμπλοκή των ΗΠΑ στο κυπριακό

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στο Κυπριακό καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν αναμιχθεί ενεργά στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος τους τελευταίους μήνες, εμφανίζονται αποφασισμένες να σπρώξουν τη διαδικασία.
    
Διπλωματικές πηγές από τη Νέα Υόρκη εκτιμούν ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αφέθηκε να διαρρεύσει το ενδεχόμενο επίσκεψης τον Μάρτιο στην Κύπρο του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Τζον Κέρι.
    
Η επίσκεψη Κέρι σχετίζεται όχι μόνο με το Κυπριακό αλλά και με τα θέματα ενέργειας, καθώς ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή αναβαθμίζεται και έχει να κάνει με τα αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία έχουν επηρεαστεί αρνητικά λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
    
Οι αμερικανοί προωθούν, με βάση τις πληροφορίες των τελευταίων βδομάδων, τη λύση της μεταφοράς του φυσικού αερίου μέσω αγωγού από την Τουρκία και για να πετύχει ο στόχος αυτός θα πρέπει να λυθεί το Κυπριακό.
    
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λευκωσία λαμβάνει συνεχώς μηνύματα ότι θα βοηθηθεί στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού με την επιστροφή της Αμμοχώστου ως πρώτο βήμα στο πλαίσιο των ΜΟΕ.
    
Σε περίπτωση που οι δυο πλευρές δεν επιδείξουν βούληση για λύση του Κυπριακού ο διεθνής παράγοντας φέρεται να έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα προσφέρει πλέον καμία βοήθεια με όλα τα συνεπακόλουθα.


πηγή: Άστρα

υ.γ: Όλα τα "συνεπακόλουθα" είναι πως οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν την εξωτερική - ενεργειακή πολιτικής τους στην περιοχή - η οποία αποτελεί "σταθεροποιητικό παράγοντα" όπως λεν και οι "Την Ε.Ε θέλομεν κι ας τρώγομεν Βάσεις" - δηλαδή μας απειλούν οι Αμερικάνσκι πως είτε θα δεχτούμε να περάσει το ΦΑ από την Τουρκία με την συμφωνία λύσης είτε θα το διευθετήσουν μόνοι τους από τα "κατεχόμενα" τα οποία προφανώς - μας απειλούν - πως θα αναγνωρίσουν; Άλλα "συνεπακόλουθα" σε σχέση με τα ενεργειακά συμφέροντα του ΝΑΤΟ δεν μπορώ να βρω...

Άμα είναι για την Ειρήνη της περιοχής, να υπογράψουμε! Έτσι κι αλλιώς με την ενίσχυση της Αλ Κάιντα στη Συρία, μπορούμε όλοι να αφήσουμε πίσω τις περιοριστικές και περιττές "ταυτότητες" ε/κ, τ/κ, έλληνες, τούρκοι, όπως λεν τζαι οι μετα-μοντέρνοι μαζί με την Ρένα και να εκπαιδευτούμε στα σχολεία και τα στρατόπεδα της "ιμπεριαλιστικής επανένωσης". Επιτέλους να ανοίξουμε ένα καινούριο δρόμο για την Αριστερά.

υ.γ 2 : Δεν θα μπω στον κόπο να συγκρουστώ αυτή την φορά με τους "την ΕΕ θέλομεν κι ας τρώγομεν Βάσεις και ΗΠΑ". Την προηγούμενη φορά που συγκρούστηκα λίγο έλειψε να μας πουν και ψυχωτικούς, τί λίγο δηλαδή, μας είπαν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να ξεσκεπαστεί μόνος του και μόνος του να φάει τα γιαούρτια μετά τη λύση. Εγώ δεν έχω την διάθεση να αλλάξω άποψη σε κανένα.

υ.γ  3 : Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ. Ακούγετε ωραίο. Να μας επιτρέψουν οι σύντροφοι να διατηρήσουμε τις αμφιβολίες μας, λαμβανομένης υπόψιν την πολύ ψηλών ρίσκων ενεργειακή πολιτική που ακολούθησε και των συνεπαγόμενων ευθυνών του μαζί βέβαια και από κοινού με τον κύριον Τάσσον και τον κύριον Κληρίδην! Επίσης να μας επιτρέψουν οι σύντροφοι να αμφιβάλλουμε για το πόσο αδιάφθορο είναι το κόμμα, ώστε να μπορεί πραγματικά να αντισταθεί από μια θέση καθαρότητας. Δεν ξέρω...ίσως το ακελ να επιλέξει άλλη μια κίνηση υψηλού ρίσκου στα τυφλά και να ωθήσει τους ψηφοφόρους του στο Όχι, απλά και μόνο γιατί οι ψηφοφόροι του ακελ δεν συναινούν ποτέ στα τρία singles - ΔΗΣΥ - ΝΑΤΟ - ΑΠΟΕΛ. Πάντως για καθαρή κίνηση δύσκολο το βλέπω...

το τραγούδι είναι για τον γιο μου και μπιπ που θα τον αφήσει να υπηρετήσει τις Αμερικές Σας, τις Βάσεις Σας, τους Αγωγούς Σας και την Ε.Ε Σας!!





4 σχόλια:

  1. Disdaimona,

    «Ο καθένας είναι ελεύθερος να ξεσκεπαστεί μόνος του…» --- Και είναι και χειμώνας ακόμα και κάνει και κρύο! :) 

    Κατά τ’ άλλα μπορείς να [ΜΑΣ] αναλύσεις λίγο το «υ.γ 3», γιατί κάποια πράματα [ως συνήθως] δεν τα πιάνω όπως τα γράφεις; Τι ακριβώς εννοείς με το «να μας επιτρέψουν οι σύντροφοι να αμφιβάλλουμε για το πόσο αδιάφθορο είναι το κόμμα...»
    Επίσης, πριν κάποιες μέρες διαμαρτυρόσουν γιατί το ΑΚΕΛ δεν έβαλε ως όρο στον Αναστασιάδη τη μη ένταξη της Κυπρου στο ΝΑΤΟ και τις παραφυάδες του για να του παράσχει τη στήριξη του για την υπό επανεκκίνηση διαδικασία των συνομιλιών. Τώρα που ο Άντρος Κυπριανού το ‘πε ξεκάθαρα στο Συνέδριο πάλι προσπαθούμε να βρούμε ψεγάδια και να κάμνουμε εικασίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου εξηγήσω ευχαρίστως τί εννοω.

      Αν λάβω υποψιν μου μονο την ελευθερη κυπρο - λαμπρόν να μας κάψει! - την ρίζουν τα δυο κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ μαζί με τον Τόμμυ.

      Σκέφτου, πως στα ελεύθερα εδάφη, ο Τόμμυς, οι Επιχειρηματιες τζαι οι Τραπεζες στην ουσια, αφηνουν μας ως πραγματικά ελεύθερα εδάφη - ενι ξερω πόσα, απειροελάχιστα.

      Το ΑΚΕΛ ουδεποτε εριζεν πλουτον στην ελευθερη Κυπρο. Τον πλουτον τον ρίζουν όσοι ειχαν τον έλεγχο των δυο τραπεζών δηλαδη το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ και η εκκλησια με την γη και τις επιχειρησεις της. Τα υπολοιπα ειπαμεν ειναι σχεδον όλα υποθηκευμενα στες τραπεζες.

      Η πολιτική του ΑΚΕΛ να καμνει συμμαχίες, φυσικα ευνοησε καπως τον κοσμο, αλλα στην πραγματικοτητα ο κοσμος εχασεν πιο πολλα απο οσα εκερδισεν.

      Το ΑΚΕΛ δεν ήταν ποττε το κόμμα του εκατομμύριουχου Τασου, Νικου κ.λ.π, ο μόνος τροπος να εσιει κοννε με το κεφαλαιο ήταν να καμνει παραχωρησεις στο κεφαλαιο, τίποτε αλλο...

      Ασε πως φκαινει ο καθενας του καφενε τζαι λαλει για μιζες του ακελ - ωραια ατε να αποδεκτω πως εγιναν τζαι μιζες, πόσα εκατομμύρια 5, 10, 100 μεσα σε πενηντα χρόνια δημοκρατίας.

      Το ακελ για να παρει αποφασεις τις οποιες επηρεν, δηλαδη για να παρει σοβαρα ρισκα κυριως πανω στην πολιτική του την εξωτερική έπρεπε να νοιωθει πως εσιει πισω του καποιες πλατες. Διοτι δικες του πλατες ουτε ησιεν ποττε ουτε θα αποκτησει ποττε.

      Νομιζουμεν μηπως πως ο Παπαδοπουλος που ειπεν το "ηρωικον Οχι" το 2004 θα το έλεεν αν δεν ελεγχε τζαι σοβαρο μερος του κεφαλαιου της χώρας, τραπεζες, την εκκλησια κ.λ.π; Έτσι μαγκες καμνουν τες ούλλοι...Το ΑΚΕΛ χωρίς ενα απο τα δυο κομματα της δεξιας, ουδεποτε θα μπορουσε να ασκησει πολιτική τζαι ουδεποτε θα του επιτρεποταν να φκαινει στην εξουσια. Το Κεφαλαιο δεν καμνει τουτα τα λαθη...

      Αυτο εννοω πως δεν γινεται να ειναι αδιαφθορο το ΑΚΕΛ - εν εννοω για μιζες και λοιπες κουβεντες του καφενέ - εννοω πως τόσα χρόνια, δεν μπορει το ΑΚΕΛ παρά να εκαμεν σοβαρες παραχωρησεις στο Κεφαλαιο για να μπορεσει να επιβιωσει στην βαση της πολιτικής που επελεξε.

      Εννε θεμα ηθικης, έτσι παει το πραμα με τις συνεργασίες "με τον διάβολο" :)

      Διαγραφή
  2. Και φυσικα παιρνω πισω αυτο που ειπα πως το ακελ απεσυρε την κοκκινη γραμμη για το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα θέλεις, ρε gamoto, γίνεσαι διαλεκτικότατη! Αν άφηνες και λίγο τα πυθιακά όπως στη νέα ΣΟΥ ανάρτηση για τα «κόκκαλα του Καβάζογλου που τρίζουν» [link: http://disdaimona.blogspot.com/2014/02/blog-post_3117.html] τα πράματα θα ήταν ακόμα καλύτερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή