Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.2.14

Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης: Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ – Για την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού!


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ»
Για την ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης, για τις Ευρωεκλογές
Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ - Για την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού!


Τα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, που συγκρότησαν την «Πρωτοβουλία για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δράσης τους», κατέληξαν σε Κοινή Διακήρυξη που απευθύνεται στα εργατικά λαϊκά στρώματα μπροστά στις Ευρωεκλογές.
Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα τη Διακήρυξη αυτή που υπογράφουν τα κόμματα της«Πρωτοβουλίας»:
«Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, βιοτέχνες, μικροί αγρότες, γυναίκες, νέες και νέοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ,
Εμείς, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συνυπογράφουμε αυτή τη Διακήρυξη, απευθυνόμαστε σε σας με αφορμή τις Ευρωεκλογές του 2014.
Η πράξη αποδεικνύει ότι η ΕΕ, το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, ποτέ δεν υπηρέτησε τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού. Πάντοτε αποτέλεσε εργαλείο του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου για να αυξήσει τα κέρδη του και να εξασφαλίσει την κυριαρχία του.
Δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και δεν μπορεί να γίνει "φιλολαϊκή". Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται σχετικά με μια αλλαγή προς όφελος των λαών μέσα από μια αλλαγή στην προεδρία της Κομισιόν είναι απατηλές.
Οι λαοί έχουν συμφέρον να παλέψουν για την αλλαγή της κατάστασης, την αλλαγή του συσχετισμού, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά, τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, το εισόδημα, το μέλλον των εργαζομένων.
Τα Κόμματά μας υπερασπίζονται τα δικά σας συμφέροντα, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, τα δικαιώματα της νεολαίας.
Εμείς παλεύουμε ενάντια στην ανεργία, στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν οι αστικές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενάντια στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, στην κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Παλεύουμε ενάντια στην ΕΕ, που προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση σε βάρος των λαών. Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό, την καταστολή, τον περιορισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων.


Τα κόμματα που υπογράφουν

Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
Ενωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία
Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας
Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας
Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας
Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας
Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας
Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας
Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας
Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης Μολδαβίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας
Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης (Ρωσία)
Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία)
Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Τα Κόμματά μας στηρίζουν:
  • Την πάλη των εργαζομένων και των ανέργων για το δικαίωμα στην πλήρη - σταθερή εργασία.
  • αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Δημόσια - δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
  • Δημοκρατικά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, εργασιακά και κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Δικαιώματα των μεταναστών εργατών.
  • Στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος που θυσιάζεται για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
––Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, για την απομάκρυνση όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων, ενάντια στο ΝΑΤΟ, στο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη" και τον Ευρωστρατό, τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
––Αντιπαλεύουμε την ολομέτωπη επίθεση που κλιμακώνεται παραπέρα στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής, υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου.
––Συντασσόμαστε με τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που υφίστανται τις δραματικές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, που χειροτερεύει δραματικά την κατάσταση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
––Στηρίζουμε την πάλη των λαών από τα κράτη-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης, που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες από την ένταξη των χωρών τους στην ΕΕ.
Καλούμε την εργατική τάξη, τους λαούς:
  • Να αναπτύξουν την πάλη τους για κάθε λαϊκό πρόβλημα, να δυναμώσουν την αντίστασή τους στην επίθεση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντά του.
  • Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην ένωση του κεφαλαίου που χτυπάει τα δικαιώματα των λαών.
  • Να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στη μάχη των Ευρωεκλογών, 25 Μάη 2014, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που καταδικάζουν την ΕΕ, να αποδυναμώσουν τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την πολιτική της, που υπερασπίζονται τον "ευρωμονόδρομο" του κεφαλαίου.
Η στάση αυτή θα δώσει δύναμη στη λαϊκή πάλη σε όλη την Ευρώπη, οι εργαζόμενοι θα αγωνίζονται από καλύτερες θέσεις.
Η ΕΕ δεν υπηρετεί το λαό, η ΕΕ υπηρετεί την πλουτοκρατία, τους δισεκατομμυριούχους, τους πάμπλουτους, τα συμφέροντα των μονοπωλίων, της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, ενισχύει τα χαρακτηριστικά της ως ιμπεριαλιστικού οικονομικού, πολιτικού και στρατιωτικού μπλοκ αντίθετου στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Οι λαοί έχουν συμφέρον να αντιταχθούν στην επιχείρηση χειραγώγησης που οργανώνουν η ΕΕ, οι μηχανισμοί της, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την ιμπεριαλιστική ένωση.
Υπόσχονται ότι η ΕΕ μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμά μας στη δουλειά, να εγγυηθεί τα εργασιακά και κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα. Θέλουν να πιστέψουν οι λαοί ότι μπορούν να τους εξασφαλίσουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα.
Να θυμηθούμε τα γεγονότα: Στην ΕΕ οι άνεργοι είναι 30 εκατομμύρια, επεκτείνεται συνεχώς η υποαπασχόληση, η φτώχεια, υπονομεύεται το μέλλον της νεολαίας.
Καταργούνται θεμελιώδη δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ξεκληρίζονται οι φτωχοί αγρότεςστραγγαλίζονται οι αυτοαπασχολούμενοι από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων, εντείνεται η ανισοτιμία και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Διώκονται οι μετανάστες.
Το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ ενισχύεται με νέα μέτρα. Το "Σύμφωνο Σταθερότητας", η "ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση" και τα άλλα αντιλαϊκά εργαλεία που χρησιμοποιούνται, διαμορφώνουν οδυνηρή κατάσταση για τους λαούς.
Η "Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας" αποτελεί επικίνδυνο μέσο για πολέμους και επεμβάσεις, στην υπηρεσία της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.
Η κινητήρια δύναμη της καπιταλιστικής ενοποίησης είναι τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η ΕΕ εξελίσσεται συνεχώς σε αντιδραστική κατεύθυνση κατά των λαών.
Συνεπώς, είναι φανερό ότι ούτε η διακρατική καπιταλιστική ένωση, ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορούν να γίνουν φιλολαϊκές, όπως ισχυρίζονται τα ευρωκόμματα που στηρίζουν τη στρατηγική της ΕΕ.
Ούτε, επίσης, μπορεί να αναδειχθεί η ΕΕ σε "αντίπαλο δέος" στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, όπως υποστηρίζουν οι κάθε λογής υποστηριχτές της λυκοσυμμαχίας.
Συνεργάζεται στενά με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ κατά των λαών, ενώ οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εντείνονται και αφορούν τον έλεγχο των αγορών, το μοίρασμα της λείας.
Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά που υπογράφουμε αυτή τη Διακήρυξη:
Σημειώνουμε πως η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία, δεν αφορά μόνο τα υπερχρεωμένα κράτη, τα κράτη που βρίσκονται στη φάση της ύφεσης. Αφορά όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και τα υπόλοιπα που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο και στη βάση αυτή είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί η κοινή πάλη των ΚΚ και των λαών, να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.
Τονίζουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης για τους λαούς. Μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων προβάλλει η προοπτική μιας άλλης Ευρώπης, της ευημερίας των λαών, της κοινωνικής προόδου, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της ισότιμης συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού.
Πιστεύουμε στο δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει κυρίαρχα το δρόμο ανάπτυξής του, συμπεριλαμβανόμενου του δικαιώματος αποδέσμευσης από τις εξαρτήσεις, από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να παλεύει για το σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Αυτή είναι η πραγματική απάντηση ενάντια στην οργανωμένη προσπάθεια παραπλάνησης των λαών.
Αυτή είναι η πραγματική, φιλολαϊκή απάντηση
  • Στο λεγόμενο ευρωσκεπτικισμό,αλλά και τα εθνικιστικά, φασιστικά - ναζιστικά κόμματα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή αγωνία, τα λαϊκά προβλήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους ως αιχμή του δόρατος της δικτατορίας των μονοπωλίων.
  • Στις αντιδραστικές, ανιστόρητες θεωρίες περί εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, όπως και στον αντικομμουνισμό που σπέρνουν αυτοί, όπως και το σύστημα που τους θρέφει.
Καλούμε την εργατική τάξη, τους λαούς της Ευρώπης 

Να ανταποκριθούν σ' αυτό το κάλεσμα ευθύνης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

*
Αποδυναμώστε τις δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ - Στηρίξτε τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, δίνοντας δύναμη στη δύναμή σας.

*
ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και των πολέμων!

*

Για μια Ευρώπη της ευημερίας των λαών, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού!».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. Κυριακή, 2/2/2014


Υπενθυμίζουμε την σημερινή μας συνάντηση στο ΤΕΠΑΚ, στην αίθουσα Πεύκος Γεωργιάδης, στις 6.00 το απόγευμα, με θέμα τις Εξελιξεις στην Ελλάδα, τις Ευρωεκλογές και την προοπτική της Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με ομιλητή τον σ. Ελισσαίο Βαγενά, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων και μέλους της κ.ε του ΚΚΕ.

σημ: για τους ομοιοπαθείς εξαρτώμενους και λάτρεις του καφέ, δίπλα από το κτήριο στα εκατό μέτρα υπάρχει περίπτερο/κατάστημα με ωραιότατο φραπέ τέικ αγουέι με 1 ευρώ! :)πιάστε και τον καφέ σας..

2 σχόλια:

  1. Βλέπω με χαρά πως το εν δυνάμει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Κύπρου, δε συμμετέχει σε αυτή την χμμμ. επαναστατική δραστηριότητα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Στροβ λαλεις καμιαν ημερα να γινει μελος του κομματος τζαι πάλε να μαλλωνουμε;

      Διαγραφή