Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.3.13

Να περάσει ο επόμενος...

Ο επόμενος, που θα θελήσει να μου μιλήσει για τα πολυεπίπεδα, πολυπολικά, πολυσύνθετα, πολυδιαταξικά, πολυϊμπεριαλιστικά, πολυδιακρατικά, πολυνότια, πολυανθρώπινα, πολυευρωπαϊκά, πολυδιεθνιστικά, πολυαριστερά, πολυσπούδαστα όρια διαχείρισης του καπιταλισμού, παρακαλώ να μην περιμένει στην ουρά...

8 σχόλια:

  1. Παλιός φίλος και θαυμαστής21 Μαρτίου 2013 στις 11:54 μ.μ.

    Εγώ θέλω να μιλήσω για το πολύσπορο το ψωμί. Δικαιούμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι διότι τα σπόρια απαγορεύονται στην Ε.Ε. Θα διατίθενται μόνο δύο ειδών από εγκεκριμένα μονοπώλια, ώστε ο λαός να μην μπορεί να φτιάχνει μόνος του ούτε ψωμί, χωρίς προηγουμένως να έχει πολυπεινάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν στο μεταξύ, γνωρίζει κάποιος περίπτωση χώρας όπου όλοι μα όλοι να την έχουν φτύσει, από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Γερμανία, την Γαλλία και τον αέρα της, την Ισπανία του επαναστατημένου Νότου, τον Βορρά και γενικά όλη την Ευρωπαϊκή πολυαγαπημένη οικογένεια, παρακαλώ να το αναφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες το σπουδαιότερο φτύσιμο. Αυτό από την Ελλάδα. Και δεν αναφέρομαι στον λαό της.

      Διαγραφή
    2. Ναι και η Ελλάδα...όπως όλος ο λεγόμενος υποτιθέμενος Νότος...θέλω να ξέρω, τί ακριβώς θα κάνουν τα γραφτά τους και τα κατσαρολικά τους τώρα τόσοι άνθρωποι.

      Ελπίζω πως τουλάχιστον στην Κύπρο - έτσι όπως τη φάγαμε από όλους - θα γλυτώσουμε τον αυτοεξευτελισμό των αγανακτισμένων με τις κιθάρες...

      Διαγραφή
  4. Αλήθεια που να 'ναι εκείνο το παιδί το λαλίστατο, ο Κασουλίδης;

    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν μεταφέρει τα λεφτά σου σε διπλωματικούς σάκκους, τότε μάλλον θα κάνει ίντερβιου σε καμιά πολυεθνική για δουλειά στας Ευρώπας. Όπως θα κάνουν όλοι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή