Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.3.13

Είμαστε στην παράταση, να μην την φάμε στα πέναλτυ...

Δίνει και παίρνει η συζήτηση για παραμονή ή όχι στο ευρώ. Νικόλας Παπαδόπουλος, Ομήρου, Αρχιεπίσκοπος και Πισσαρίδης μπήκαν ήδη στο χορό.

Στην πραγματικότητα όμως, ίσως να μην υφίσταται καν θέμα επιλογής για ευρώ ή λίρα, τωρα πια.

Όλα δείχνουν πως η λίρα ίσως να είναι η αναγκαστική λύση, εφόσον πολύ σύντομα θα πρέπει να κρατηθούν μάλλον, όλες οι ξένες καταθέσεις ανεξαρτήτως ύψους για να ειναι βιώσιμες οι τραπεζες.

Όλα δείχνουν πως η  Κύπρος είναι εκτός ευρώ από τις 16 του Μάρτη.

Γι αυτό μου φαίνεται πάρα πολύ ύποπτη η στάση των κυβερνώντων που ακόμα διαπραγματεύονται αλλα και των υπολοίπων πολιτικών δυναμεων που επιμένουν για παραμονή στην Ε.Ε εκτός Τρόικας.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, όλοι επιδιωκουν βασικά μια καθυστερηση στη διαδικασία μετατροπής του ευρώ σε λιρα, ώστε να βρουν το πλαίσιο διασφαλισης των συμφερόντων τους, χωρίς να ληφθούν καθόλου μέτρα υπερ του κόσμου, δηλαδή διαδικασίες αναγκαστικών  κοινωνικοποιήσεων κ.λ.π

Γι αυτό καθυστερούν.

Ο άλλος λόγος κατ΄εμένα, είναι γιατί κάποιοι χρειάζονται την προστασία των Βρυξελλών. Γιατί αν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου εκτός Ε.Ε ίσως να αποκαλυφθούν πάρα πολλά που κλονίζουν την θέση των κομμάτων στο πολιτικό σύστημα.

Ήδη ο Δημητριαδης δήλωσε, πως το θέμα της Λαικής αποσιωπήθηκε για να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές. ( εκείνες στις οποίες είμασταν τα δεκανίκια του νεοφιλελευθερισμού θυμίζω...) Νομίζω πως η κυβέρνηση και τα κόμματα ήδη φοβούνται για πολιτική εκτροπή που πιθανόν να πάρει κι αυτούς μαζί της στον πάτο.

Το στοίχημα είναι, όλο αυτό το χάος να τύχει καθοδήγησης προς φιλολαϊκες λύσεις. Από ποιόν είναι το σοβαρό και επείγον ερώτημα.

Αυτό είναι το στοίχημα της κρίσης. Γι αυτό έχει σημασία, κανείς από τους εμπλεκόμενους να μην πάρει περίοδο χάριτος από τον κυπριακό λαό. Είναι ανάξιοι εμπιστοσύνης, όσοι υποσχέθηκαν έξοδο από την κρίση πριν από ενάμιση μήνα με ανήκουστα ευχολόγια και πλάνα προγραμματισμού. Και ήταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.


Το μόνο δυνατό πλαίσιο, όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράματα, είναι να πραγματοποιήσει η αριστερά αυτό που είχε διαφανεί μετεκλογικά. Να φτιάξει το λεγόμενο πατριωτικό μέτωπο, μαζί με την ΕΔΕΚ, τον Λιλλήκα και τώρα τον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να διεκδικήσει εκλογές και να πάρει το τιμόνι της εξουσίας. Ποιός τους εμπιστεύεται; Εγώ πάντως όχι...

18 σχόλια:

  1. Γίνεται από παντού πολύς λόγος για τιμωρία των ενόχων.

    Όλοι θέλουν το κεφάλι του Δημητριάδη, άλλοι θέλουν το κεφάλι του Νίκου και άλλοι του Χριστόφια.

    Καταδικάστε αυτές τις λογικές!

    Δεν έχει καμιά σημασία και καμια ουσία η απονομιμοποίηση των προσώπων, ούτε καν των πολιτικών χώρων.

    Σημασία έχει η αλλαγή πολιτικής. Όσο αυτή η πολιτική δεν αλλάζει τότε οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να ζητούν ούτε την εμπιστοσύνη ούτε την συμβολή του κόσμου στο οτιδήποτε.

    Ας μην περάσουμε άλλη μια μακρά περίοδο αποτυχημένων και εμμονικών διαχειριστικών λογικών.

    Ελπίζω να είναι αντιληπτό από την αριστερά πως το παραμύθιν ετέλειωσεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηλιός....όπως λέμε επίσημη πολιτική του ΑΚΕΛ...

    Όπως λέμε δεξιά πλέον διαχείριση του συστήματος...

    Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μηλιού



    Δριμεία κριτική στον υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιό σχετικά με τις θέσεις που διατύπωσε για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ασκούν με κείμενό τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Μηλιού στις 18 Μαρτίου τονίζουν ότι "είναι εξωφρενικό να τοποθετείται με την ιδιότητά του αυτή με τέτοια μονομέρεια, και ως ένα βαθμό, στο όριο ή και εκτός πλαισίου συλλογικών θέσεων μας".



    Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό τους



    Με έπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού, για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Είναι εξωφρενικό να τοποθετείται με την ιδιότητά του αυτή με τέτοια μονομέρεια, και ως ένα βαθμό, στο όριο ή και εκτός πλαισίου συλλογικών θέσεων μας.

    1. “Είναι μια απόφαση που αντί να χρησιμοποιεί ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας ESM, για την ανακεφαλαιοποίηση, όπως υποτίθεται ότι αποφασίστηκε πρόσφατα, ορίζει για άλλη μια φορά έκτακτο πλαίσιο λύσης.” δηλώνει ο Γ.Μ.

    Ο ESM είναι η μετεξέλιξη του EFSF. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ταμείο, όπου καταφεύγουν τα κράτη-μέλη που είτε δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα χρέη τους, είτε έχουν οξύ τραπεζικό πρόβλημα. Η “βοήθεια” αυτή δίνεται κατόπιν υπογραφής ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί το Eurogroup επειδή δεν χρησιμοποίησε για την Κύπρο το ESM!

    Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι δεν είναι απαραίτητη η υπογραφή μνημονίου για την παροχή “βοήθειας”, εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε ανακεφαλαιοποίηση μέσω ESM; Γιατί,αν είναι έτσι, οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες θα περάσουν στην κυριότητα της ΕΚΤ και της ΕΕ, χωρίς να γίνει εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τους, όπως προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    2. Είμαστε σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα, στο οποίο συνυπάρχουν διάφορα ιδεολογικά ρεύματα και ως εκ τούτου διαμορφώνονται διαφορετικές απόψεις σε διάφορα θέματα (στη συγκεκριμένη περίπτωση το νόμισμα). Με ποιο δικαίωμα βγαίνει ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ και λέει:

    “Η θεωρία της «ειδικής περίπτωσης» που προωθεί κάθε φορά που επιτίθεται η νεοφιλελεύθερη πολιτική βρίσκει το φυσικό της σύμμαχο στον απομονωτισμό που προωθεί η έξοδος από το ευρώ.”

    Απαξιώνοντας μία άποψη που ενστερνίζεται μία όχι αμελητέα μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του κόσμου του, ως "απομονωτισμό";

    Δουλειά του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (όταν εκφράζεται με την ιδιότητα του αυτή) δεν είναι να απαξιώνει τις μη-πλειοψηφικές απόψεις που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να προάγει τον αντιμνημονιακό αγώνα με επιχειρήματα σε οικονομικό επίπεδο, και να επεξεργάζεται την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μετά την αποδέσμευση της από το μνημόνιο στο δρόμο προς το σοσιαλισμό. Με αυτά που λέει περί "απομονωτισμού", δυναμιτίζει το κλίμα μέσα στις οργανώσεις του κόμματος, αντί να σέβεται το μίνιμουμ της πολιτικής συμφωνίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ (κατάργηση μνημονίων, χαρατσιών, εθνικοποιήσεις, επαναφορά κατώτατου μισθού κλπ).

    Η πεμπτουσία της πολιτικής δεν είναι προφανώς το νόμισμα. Αν πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν όλα αυτά (και εν τέλει επιτευχθούν) με την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ (πόσο μάλλον στην ΕΖ), τότε θα του βγάλουμε το καπέλο. Μέχρι τότε, να σέβεται την εκτίμηση κάποιων από εμάς, ότι αυτά είναι αδύνατα σε τέτοια ασφυκτικά πλαίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίσθηση προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ό οποίος υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Λαϊκής, η κυβέρνηση Χριστόφια, κράτησε λανθασμένα στον αναπνευστήρα την Τράπεζα, μέχρι να περάσουν οι προεδρικές εκλογές.

    Αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστήριξε επίσης ότι ενημέρωνε «τακτικότατα και με στοιχεία» για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα της Λαϊκής. Είναι γι' αυτό που πίεζα «ευγενικά» - είπε – για την υποβολή αιτήματος στο μηχανισμό στήριξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχουν όλοι με το Δημητριάδη γιατι ως άγιος Βασίλης δεν έφερε το δώρο που ζήτησαν. Τί ζήτησαν δηλαδη; Να σώσει το σύστημα χωρις να υπογραψουν μνημονιο. Ενώ είχαν ήδη τροφοδοτήσει τη Λαική με δάνεια ύψους του μισού ΑΕΠ της χώρας!!! Και ενώ ο Νικος που τώρα φωνάζει μας έκανε μαθήματα προδημοτικής για τη φύση του προβλήματος όπως συνεχίζει να μας κάνει.

      Τί τους έμεινε τώρα να λένε; Στόχος μας η σωτηρία της Τράπεζας Κύπρου! Όλοι αυτό λένε!

      Οι προεκλογικες μπούδρες πως θα βγουμε απο την κριση σε 2-3 χρόνια έγιναν "να σωθει η Κυπρου".

      Θα φάνε όσους μπορουν για να περισέψουν περισσότερα για την ταξη τους και για την παρτη τους...και γιατι χρειαζονται χρηματα για να σωθει το όλο πραγμα...σιγα μην τους νοιαζει η δικαιοσύνη!

      Αν τους ενοιαζε η δικαιοσύνη θα είχαν ήδη μεταναστεύσει όλοι από μόνοι τους!

      Διαγραφή
    2. Τη μονη σωστή εκτιμηση της καταστασης την έκανε μια κυρία από τηλεοράσεως: "Ο ένας έκαμεν τα σκατά τζαι ο άλλος ετάισεν μας τα"!

      Διαγραφή
  4. Δεξιά διαχείριση προτείνουν πέραν από το επίσημο ακελ και τα επίσημα έντυπα του και τα εναλλαχτικά έντυπα όπως Η Δεφτερη Ανάγνωση στην τελευταία της έκδοση.

    Κανένας λόγος για οποιοδήποτε φιλολαϊκό πρόγραμμα. Ε.Ε, ευρωομόλογα, υπαγωγή στην ΕΚΤ, σωτηρία της Τράπεζας Κύπρου, μόκο για το τέλος της Λαικής και την αποδοχή αυτού του τέλους από την αριστερά, μόκο για τη λαιλαπα των μετρων, περικοπών, ανεργίας, μόκο για τον ρόλο του ακελ σε όλη αυτή την υπόθεση.

    Εννοείται πως φταίει μονο ο Αναστασιάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή ο πιο πάνω [κουτοπόνηρος κατ’ εμένα] Ανώνυμος [27 Μαρτίου 2013 - 9:57 π.μ.] άφησε το ίδιο σχόλιο και στο δικό ΜΟΥ Blog [http://aneforiwn.blogspot.com/2013/03/572013.html?showComment=1364372200535#c4449555723411373452], θα ‘θελα να καταθέσω κι εδώ το σχετικό απαντητικό μου σχόλιο [http://aneforiwn.blogspot.com/2013/03/572013.html?showComment=1364377367420#c4103574759600579539, βασικά για λόγους σωστής πληροφόρησης – είναι τεράστια η διαστρέβλωση που επιχειρείται αυτές τις μέρες...
    “Ανώνυμε […],
    Διαβάζεις πολλήν “Αλήθεια”, ίσως και μόνο “Αλήθεια” κι αυτό βλάφτει σοβαρά τη σφαιρική ενημέρωση ΣΟΥ... Είπεν ο Δημητριάδης την κουβέντα «η κυβέρνηση Χριστόφια, κράτησε λανθασμένα στον αναπνευστήρα την Τράπεζα, μέχρι να περάσουν οι προεδρικές εκλογές», οξά εν θέση της εφημερίδας και τη σερβίρει σαν δήλωση του Δημητριάδη; Γιατί δεν υπήρχε τέτοια δήλωση σε ΚΑΜΙΑ άλλη εφημερίδα!
    Πέραν τούτου σε ενυπόγραφο σημερινό άρθρο του, ο έκδοτης της εφημερίδας Φρίξος Κουλέρμος [πεθερός του Υπουργού Σωκράτη Χάσικου, παρακαλώ], βάζει παραπλανητικά και διαστρεβλωτικά και το εξής ερώτημα «γιατί επέτρεψαν στη Λαϊκή Τράπεζα που περιήλθε υπό την ιδιοκτησία της κυβέρνησης να αποσύρει το ποσό των 9,5 δισεκατομμυρίων από τον E.L.A;»... Όμως τα 8 απ’ αυτά τα 9,5 δις είχαν παραχωρηθεί από τον ELA ως ρευστότητα στη “Λαϊκή” επί της θητείας του προηγούμενου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, του Ορφανίδη... Μάλιστα τα 5 περίπου δις είχαν πάει για τα υποκαταστήματα της “Λαϊκής” στην Ελλάδα. Τα οποία αυτές τις μέρες εξαγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς; Η νυν Κυβέρνηση γιατί δεν απαίτηση όπως οι νέοι αγοραστές αναλάβουν και το συγκεκριμένο χρέος, αλλά εφορτώσαν μας το τζιαι τούτον εμάς;”


    ************************
    DIS,
    Παρ’ όλο που έχω πει πολλές φορές ότι θ’ αποφεύγω τους σκοπέλους [και γι’ αυτό ΜΟΥ έχω επιβάλει και (αυτο)περιορισμούς], εν τούτοις θα τολμήσω να πω [έχοντας όμως κι επίγνωση των συνεπειών] ότι η υιοθέτηση από μέρους σου της ατάκας «Ο ένας έκαμεν τα σκατά τζαι ο άλλος ετάισεν μας τα», είναι τελείως επιφανειακή κι απολίτικη - αυτό το «απολίτικη» το σερβίρω πολύ τελευταία, κυρίας γιατί έχω κουραστεί με τους ατακαδόρικους ισοπεδωτισμούς που πιο πολύ εκφράζουν την διαλυμένη μικροαστικότητα μας κι όχι τη διάθεση ή τάση για πολιτικό ριζοσπαστικό προβληματισμό. Sorry, αλλά έχω την άποψη ότι τέτοιες τοποθετήσεις δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν ένα διαλεκτικό άνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκαταλαβα τον στοχο του ανωνυμου...ειναι πολλοι αυτοι που προσπαθουν να προσωποποιήσουν το ζήτημα της κρισης. νομισε ο ανωνυμος πως τρωμε κουτοχορτο.

      Αλλα δυστυχως Ανευ, την ιδια εντυπωση εχει και η αριστερα πλεον. Πως θα ζητησουμε προσωπικες ευθυνες και παει και τελειωσε.

      Το ο ενας εκαμεν τα σκατα τζαι ο αλλος εταισεν μας τα, ειπεν το μια εντελως λαικη γυναικα, στην τηλεοραση.

      Δυστυχως εννε πολλα μακρυα που την πραγματικοτητα. Η κυβερνηση του Δημητρη εδω και δυο χρονια μας τα ειχε πρηξει με την καλη διαπραγματευση. Αυτο ηταν και ενας απο τους λογους που "εμοιρασαμεν τα χωραφκια μας" πολλοι συντροφοι και μεταξύ μας.

      Παρατηρώ πως ακομα το παραμυθι συνεχιζεται...εγκριναμεν 9,5 δις της Λαικής τζαι ακομα μιλούμε για "καλη διαχειριση".

      Και σημερα η αριστερα μας καλει να διαδηλωσουμε στις 6 κατα της λιτοτητας και υπερ ενος προγραμματος αναπτυξης φανταζομαι....

      αυτα ειναι εγκληματα κατα της Κύπρου.

      ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΧΘΕΣ!!!!

      Διαγραφή
  6. Γιατί δεν ηγήσαι εσύ αφού οι άλλοι δεν θέλουν της επαναστατικής πορείας (dis);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιπαίζεις με; Φαινουμαι σου για ατομο που θέλει να ηγηθεί της πολιτικής;

      Εγώ θέλω να είμαι στην κουζίνα μου να κάμνω μεζέδες και να ακούω μουσικές.

      Αν θέλετε αναλαμβανω το καλλιτεχνικό μερος της επαναστατικής διαδικασίας....

      Διαγραφή
  7. Γενικώς για τα συνθήματα κι όχι μόνο για το «ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΧΘΕΣ!!!!», τα είπαμε εδώ: http://disdaimona.blogspot.com/2013/03/blog-post_2076.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν εσύ Ανευ ή εγώ π.χ έχουμε καρκινο και παμε στο γιατρό και μας πει πως εχουμε ίωση και στον ένα χρόνο ειμαστε πεθαμενοι, και οι συγγενείς μας πασιν πισω στον γιατρο και ζητουν εξηγήσεις για τη διαγνωση, δεν νομίζω πως θα αποδεκτουν ως απαντηση το "γενικως για τα συνθηματα τα ειπαμε...".

      Η δουλεια των πολιτικών δεν ειναι να ελεγχουν την κοινωνία ως τσιφλικκι τους, ουτε να ειναι "γενικως με καλές προθεσεις".

      Η δουλεια των πολιτκών είναι να κάνουν σωστή διάγνωση καταρχή των οικονομικο/πολιτικών προβληματων και κατοπιν να προτεινουν λύσεις.

      Ανέφερε μου σε παρακαλώ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ την οποία έκανε είτε η αριστερα είτε καποιος μπλοκκερ του ακελ, είτε ενα εντυπο του ΑΚΕΛ.

      Η πολιτική είναι όπως την ιατρική.

      Σορυ, ο ασθενής επέθανεν τζαι απο καποιους πρεπει να στερηθεί η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.

      Επιπλεον θεωρω θρασος να φκαινουν πουπανω οι ακελικοι και να μιλουν στους άλλους για "συνθηματα".

      Δεν ήταν ωριμες οι συνθηκες μας λεγατε. Ήταν λεγαμε εμεις...
      Πρεπει να ανακεφαλαιοποιηθεί η Λαική για να σωθεί η οικονομία λέγατε!!! Πρεπει να αφεθεί να χρεωκοπήσει πριν δωθουν καν τα 1,8δις ποσο μαλλον τα 9,5 δις που εφτασε λεγαμε εμεις...
      Πρεπει να γινουν αποκοπές για να μην μπουμε στο μνημονιο λέγατε. Αν αρχισουν οι αποκοπες οδηγουμαστε στο μνημόνιο λέγαμε εμεις...

      Και τόσα άλλα.

      Ποιός εν τελει έλεγε κουφια συνθηματα;

      Διαγραφή
  8. Το ΑΚΕΛ καμνει οτι καμνει, εκαμε τα πλακακια με το κατεστημενο, ειναι το ιδιο το κομμα μερος του κατεστημενου, θα το γυρισει τζιαι στον πατριωτισμο, αλλα απο την αλλη θελει να καλυπτει τζιαι ολο τον "χωρο". Αμπα τζιαι ξεφυτρωσουν αλλες δυναμεις που τα αριστερα. Αλλα εν τζιαι φταιει το ΑΚΕΛ.Φταιν οι καθε λογης "προθυμοι" δηθεν ριζοσπαστες, Δουρειοι ιπποι του ΑΚΕΛ.Περαστικα μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν έχουμε καιρό για χάσιμο.

      Ούτε ακελ θα μεινει ορθιο ούτε τιποτε. Το να γίνεσαι δορυφόρος του ακελ για να πνιξεις το χώρο της αριστερας είναι ματαιο ετσι και αλλιως. Όσοι το επιχειρήσουν θα καούν από τα ιδια τα γεγονοτα.

      Το ακελ ψαχνει τροπο να μεν καει το ιδιο. Τζαι μεις εν να καμνουμε πλατες του ακελ τωρα; Τουτον εν αυτοκαταστροφικό.

      Διαγραφή
  9. Ο Κρούκμαν Νομπελιστας Οικονομικών είπε πως πρεπει να βγουμε απο το Ευρώ! ουάου...

    Ποσα Νομπελ Οικονομικών πρεπει νομίζετε να πάρουν "τα απολιθώματα" και πόσα πτυχία άλλων πρέπει να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. DIS,

    Σού το ξανάπα! Πιάννεις μια λέξη ή κουβεντα, στην προκείμενη περίπτωση τη λέξη «σύνθημα» από τα δικά μου γραφόμενα [ή μπορεί και μια κουβέντα που άκουσες από κάποιο ΑΚΕΛικό] και γράφεις και γράφεις και ξαναγράφεις [κάποτε και με αντιφάσεις] χωρίς να αγγίζεις την ουσία, ή να γίνεσαι συγκεκριμένη…
    Ξαναδιάβασε το σχόλιο το δικό μου που κατάθεσα στο post σου στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω και την ανταπάντηση ΣΟΥ και σύγκρινε την με αυτά που λες εδώ… Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω ή να σχολιάσω! Εξ άλλου πολύ κάθισα! [Και πρέπει να πάω και στο συλλαλητήριο!]…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουτε εσυ ομως απαντησε σε καποια ερωτηση μου, ή εστω στην ερωτηση σε τι επεσε μεσα η αριστερα για να παιζει και το ρόλο του καθοδηγητή τώρα;...ποιά εμπιστοσύνη; ακομα μιλούν για "λιτοτητα"...στερηση αδειας εξασκησης επαγγελματος. Απλες και καθαρές, λαϊκες κουβεντες.

    Καλή διαδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αδέρφια κύπριοι(είμαι ελλαδίτης)το μόνο που τους πονάει είναι η τσέπη τους.Ως πρώτο και ελάχιστο βήμα πρέπει να μποϋκοτάρουμε τα γερμανικά προϊόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή