Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.3.13

Κούκου - Σε ανοιχτή γραμμή με ΣΥΡΙΖΑ το ΑΚΕΛ


Μα δεν θυμήθηκα το χρώμα των ματιών σου...
Ούτε τον ήχο της φωνής σου δεν θυμήθηκα...
Και προσπαθώντας κάτι για να θυμηθώ...
Αποκοιμήθηκα...

( οι τροβαδούροι των σαλονιών )



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκωσία
 Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη Λευκωσία, όπου είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της βουλής Γιάννη Δραγασάκη, συζήτησαν με τον Άντρο Κυπριανού την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Κύπρο μετά την απόφαση της βουλής να απορρίψει την απόφαση του Eurogroup.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στις εναλλακτικές προτάσεις του κόμματός του για απεμπλοκή από την τρόικα μέσα στην ευρωζώνη, ενώ η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το "όχι" της κυπριακής βουλής, καθώς και στις δυνατότητες διαπραγμάτευσης που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα, καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ομήρου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ψύχραιμη και αποφασιστική στάση που πρέπει να κρατήσει η Κύπρος, η οποία και δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς.
πηγή: enikos.gr


Το Ευρώ Κινδυνεύει, Αποστολή Κομάντος Διάσωσης Δραγασάκη-Δούρου

 Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη η πρώτη ομάδα (A-team) του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση και παρέμβαση στις δραματικές εξελίξεις στη Λευκωσία. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να στείλει Γιάννη Δραγασάκη, τη Ρένα Δούρου και τον Κώστα Ήσυχο όχι για να οργανώσουν την αντίσταση του κυπριακού λαού  όπως ήταν η αρχική εκτίμηση και να αποτραπεί η εκστρατεία δεξιάς ενσωμάτωσης της λαϊκής διαμαρτυρίας αλλά και σε ένα βαθμό  ώστε να κάνουν «damage control»  στο πλήγμα που δέχτηκε το  ευρώ και η Ε.Ε τις τελευταίες μέρες. 
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με το Βήμα « η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής ανοίγει πλέον τους Ασκούς του Αιόλου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ολόκληρη την ευρωζώνη» και πως «πρόκειται για μια κίνηση βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, αλλά συνολικά της Ευρώπης».
Για τον λόγο αυτό ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η απόφαση πρέπει να ματαιωθεί, «προτού  γίνουν ανεπανόρθωτες οι ζημιές που θα προκαλέσει».
Μια άλλη διαπραγμάτευση είναι εφικτή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξης Τσιπρας αναμένεται σύμφωνα με την iefimerida να κατηγορήσει ξανά την ελληνική κυβέρνηση ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup δεν διαπραγματεύτηκε όπως θα έπρεπε κάνοντας λόγο για περιθώρια τα οποία υπήρχαν ,αλλά δεν τα εξάντλησε, στις διαπραγματεύσεις με την Α. Μερκελ. Αξίζει να θυμηθούμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες εκθείαζαν τη στάση του Προέδρου Χριστόφια ως υπόδειγμα αγωνιστικής διαπραγματευτικής στάσης απέναντι αναιμικές έως ανύπαρκτες αντιστάσεις που επέδειξε ο Σαμαράς.
Συνάντηση με Κυπριανού, Λιλλήκα, Ομήρου και λοιπές πατριωτικές δυνάμεις

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη Λευκωσία, όπου είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της βουλής Γιάννη Δραγασάκη, συζήτησαν με τον Άντρο Κυπριανού την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Κύπρο μετά την απόφαση της βουλής να απορρίψει την απόφαση του Eurogroup.

Αυτό έγραψε στο twitter χθες o Διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς. Πρόκειται για μια υπεραισιόδοξη εκτίμηση που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα σε κανένα βαθμό καθώς η καταψήφιση της κατάσχεσης των καταθέσεων των τραπεζών δεν αναιρεί την υπερψήφιση του Μνημονίου. Προκαλεί ωστόσο εύλογα ερωτήματα τι ακριβώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει «θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο» και «το Μνημόνιο αυτόματα θα πάψει να υπάρχει την επόμενη μέρα της εκλογής του». Δεν ξέρουμε αν η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτέλεσε έμμεση απάντηση στο  παραλήρημα του Διευθυντή του γραφείου Σαμαρά Γιώργου Μουρούτη ότι «η Κυπριακή βουλή καταψήφισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (!) αλλά δύο παραλογισμοί δεν κάνουν έναν σωστό.
πηγή: mao.gr 

5 σχόλια:

  1. Μέλη του ακελ, κυρίως νέοι με προπαίδεια από την Ελλάδα.
    Μέλη της εξωθεσμικής αριστεράς
    Αντεξουσιαστές
    Κύπριοι και ελληνες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    Κύπριοι και έλληνες του ΚΚΕ

    Αυτό είναι το καλό υλικό της Κύπρου.

    Διασπαρμένο και εν πολλοίς αφελές. Αλλά δεν έχουμε τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αφήνω και εδώ από το leninR:

    Είχα αφήσει παρόμοιο σχόλιο για Βαρουφάκη που αναπαράγει την πληρωμένη ΕΕ προπαγάνδα περί μη βιωσιμότητας [πώς συνάγεται αυτό;*] τού κυπριακού αναπτυξιακού «μοντέλου» (εξ ου και η «ανάγκη» απορρόφησης των κυπριακών υποκαταστημάτων από ελληνικές [Λάτσης;]) και το «δίκαιο» χαρακτήρα τής λύσης δήμευσης σε ποσοστό 15% των καταθέσεων των «μπαταχτσήδων» Ρώσων-Βρετανών. Το «δίκαιο», κατά Βαρουφάκη πάντα, προκύπτει απλώς από την θέση των θιγομένων εκτός τής ζώνης τού Ευρώ (δεδομέν. άλλωστε ότι δεν υπάρχει μελέτη/έρευνα περί «ξεπλύματος»). Επιτελείο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει Κύπρο. Το επισημαίνω πάλι: ο ρόλος των Συριζαίων στο συγκεκριμένο είναι πολύ-πολύ βρώμικος. Μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παραφυάδες.

    * Τα περί ποσοστού επί τού ΑΕΠ από μόνα τους είναι γελοιότητες. Η μη «βιωσιμότητα» προκύπτει ως επιλογή τής ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης από leninR λόγω τού ότι η μηχανή προπαγάνδας δουλεύει στο φουλ:

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-eop/%CF%83%CF%8C%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1

    Το άνω είναι για τα μπάζα (μέσο «ηθικής» πίεσης σε βάρος τής Κύπρου). Πέρα από το ότι κανένας δεν γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο και τη λειτουργία τού «εγγράφου» (υπόμνημα, διατύπωση σκέψεων, έκθεση ιδεών;), ένα τέτοιο εσωτερικό έγγραφο δεν είναι τεκμήριο μελλοντικής συμφωνίας. Αν όλα τα διπλωματικά έγγραφα είχαν την ισχύ που υπονοεί η «είδηση», ο Β' Παγκόσμιος, οι πόλεμοι στο Ιράκ, ο διαμελισμός τής Γιουγκοσλαβίας θα ήταν γεγονότα ιστορικής φαντασίας.

    Τάσος Τ. Ευρωτρόλ αρ.ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παραφυάδες.

    Δεν υπάρχει "μακρυά από το συριζα". Εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί ποιά θα είναι η πορεία του κόμματος. Τελεσίδικα.

    Πριν από έξη μήνες, όταν ακόμη εδώ, σε αυτό το ιστολόγιο δεν έλεγα τίποτα για το ακελ, αλλά έλεγα μόνο για το συριζα, οι σύντροφοι μου στο ακελ μου έλεγαν "αν τολμήσουν να σε πειράξουν ( οι συριζαίοι ) θα έχουν να κάνουν μαζί μας"....μετά, κόπηκαν τα τηλέφωνα, και άρχισαν να γίνονται τηλεφωνήματα σε άλλους "φίλους".

    Εδώ και καιρό γνωρίζω, ποιές ήταν οι αποφάσεις του κόμματος. Σιωπώ, αλλά δεν υπάρχει πια λόγος και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να περιμένω κάτι.

    Φυσικά ότι συμβαίνει, και το ζήτημα που θέτεις εδώ για τη βιωσιμότητα του χρεους, το ζήτημα για το κούρεμα, οι νέες προτάσεις για εθνο-ομόλογο κ.λ.π είναι όλα προαποφασισμένα στη βαση μιας συντονισμένης κοινής πολιτικής των αριστερών αστικών κομμάτων, τα οποία υπηρετεί και ο κ.Βαρουφάκης όπως ακριβώς τα υπηρετεί και το ακελ γιατί αυτό είναι το ακελ.

    Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε. Θα τη φάει ο λαός. Δεν περιμένω κάτι άλλο και δεν έχω ψευδαισθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή