Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.8.12

Το tweet της Ναταλίας Ρασούλη για τη Χρυσή Αυγή


Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, με tweet απαγόερευσε στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών της το τραγούδι του πατέρας της «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ».


«Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με την χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" ως μουσική υπόκρουση, σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης.
Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική», αναφέρει η ίδια στο twitter.

Κομμάτι της συζήτησης, ανάμεσα σε άλλα "μήπως να την σκοτώναμε κι αυτή;" : 

Giwrgos Katsou οταν λεει το τραγουδι για την ελλαδα το τραγουδαν οι χρυσαυγιτες.αν ελεγε ..αχ πακισταν σε αγαπω θα το τραγουδαγαν τα κουμουνια..κατα τα αλλα ναταλια ελα κλασε μας τα τρια.τακης 13
13 hours ago · Like · 4

Georg Engel Ουτε και αυτη πρεπει να ειναι στην ελλαδα η σκατο-εβραια να παει πισω στο ισραηλ απο εκει που ηρθε η βρωμιαρα .Και εγω την απαγορευο να ειναι στην ελλαδα!
13 hours ago · Like · 1

Georg Engel Αφησε μονο τον πατερα της να πεθανει αβοηθητο μερες ηταν πεθαμενος ουτε σημασια τιποτα τον αφησε σα σκυλι μονο του και τωρα εχει δικαιωματα ? τιι σκυλο πουτανα γυναικα!
12 hours ago · Like · 2

Anna Tsirkou μηπως να τη σκοτωναμε κι αυτη???
12 hours ago · Like · 1

κι άλλα απολαυστικά σχόλια εδώ

Δεν σε αναγνωρίζω....

7 σχόλια:

  1. Έχουν δίκαιο. Απ΄το στρατόπεδο αυτό έχουν περάσει ήρωες του Ελληνικού έθνους. Όπως για παράδειγμα εγώ, τον Μάρτιο με Απρίλιο του 2009 (259 ΕΣΟ).

    Ως ήρωας του ελληνικού έθνους που πέρασε από το στρατόπεδο του ηρωϊκού μας πεζικού στην Κόρινθο θα ήθελα να πω στους Χρυσαυγίτες να βάλουν τα στυλιάρια με τις σημαίες στον κώλο τους και να ξεραθεί η γλώσσα μέσα στο στόμα τους που μου θέλουν και Ξυλούρη σάουντρακ για την ατιμία και την αθλιότητα που επιδεικνύουν.

    Μερσί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Disdaimona, πρώτη φορά που αφήνω σχόλιο στις αναρτήσεις σου, σόρρυ που δεν είναι για να σου πω μπράβο για τα κείμενά σου γιατί το αξίζεις.

    Απλώς, βλέποντας το βίντεο πιο πάνω δεν νιώθεις οτι έχεις στερέψει εντελώς από βρισίδια, οτι κανένα μπινελίκι δεν είναι αρκετό να περιγράψει την οργή σου; Ρητορικό το ερώτημα!

    Να σαι καλά,
    tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες. Είμαστε για μπράβο; Τί μπράβο να πούμε και τί να το κάνουμε; Εδώ μιλάμε για βαθιά κοινωνική σήψη.

      Θα αντάλλαζα όλο το "ρέμπελ" πνεύμα της νεοελληνικής αριστεράς, με ένα "σκληροπυρηνικό" κομμουνιστικό κόμμα, το μόνο που κατά την κρίση μου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φαινόμενο.

      Η άλλη πλευρά - δηλαδή όλοι εμείς - είμαστε αφοπλισμένοι και χαμένοι στη "μετάφραση" του κοινωνικού γίγνεσθαι. Μπινελίκια είπαμε πολλά, και μεταξύ μας. Οργάνωση ατσάλινη και κομμένα τα "ψυχοσωματικά" της αριστεράς, μόνο αυτό θα έδινε μια ελπίδα;. Αλλά πού; Είμεθα απασχολημένοι να ανακαλύπτουμε "νέες ελπίδες" στο δρόμο για τον σοσιαλισμό (εδώ γελάμε) παρέα με τον Ομπάμια, τη Χίλαρι και εσχάτως τον Κάμερον..

      Διαγραφή
  3. Ο φασισμός είτε ως ιδεολογία, είτε, πολύ περισσότερο, ως νοοτροπία δεν έλειψε ποτέ από την Ελλάδα. Η Κόρινθος δε και η Πελοπόννησος γενικότερα υπήρξε πάντοτε η κοιτίδα του. Η κρίση, μπλα, μπλα μπλα, είναι το λίπασμα, μπλα, μπλα, μπλα κλπ να μη τα λέμε ξανά και ξανά.

    Πέρα από αυτό, το πρόβλημα είναι ότι την ώρα ακριβώς που η Χρυσή Αυγή μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο με έναν ακτιβισμό που παράγει την εικόνα και δημιουργεί ξεκάθαρα την εντύπωση πως κυριαρχεί στα «κοινωνικά» θέματα, η Αριστερά μοιάζει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα μουδιασμένη. Κάποτε, κάθε εμφάνιση της Χ.Α. πυροδοτούσε αυτόματα μια αντίδραση, μια αντισυγκέντρωση, μια ταχύτατη εμφάνιση της Αριστεράς στο προσκήνιο που δεν άφηνε περιθώριο και χώρο στον βόθρο να βγει στην επιφάνεια. Η είσοδος του βόθρου στη βουλή φαίνεται να λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για τα κόμματα της Αριστεράς. Είναι πια ένα «νόμιμο» κόμμα που εκπροσωπεί ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας (και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο πλέον από το ποσοστό που εμφάνισε στις τελευταίες εκλογές!) άρα η κοινοβουλευτικολάτρης Αριστερά δυσκολεύεται πλέον να το αντιμετωπίσει με τους όρους του «περιθωριακού φαινομένου» που είχε συνηθίσει να το αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Και μοιάζει σα να μην ξέρει πραγματικά πώς να το αντιμετωπίσει. Φαίνεται πως αυτή τη στιγμή απέναντι στην μαζική επίθεση της Χ.Α. η Αριστερά έχει επιλέξει την αμυντική, καταγγελτική στάση. Απέναντι όμως σε έναν τραμπούκο που ορμάει κατά πάνω σου έχεις μόνο δύο δρόμους: ή βγάζεις το στυλιάρι και του του ανοίγεις το κεφάλι, ή το βάζεις στα πόδια και στέλνεις μια επιστολή διαμαρτυρίας στον κηδεμόνα του. Φαντάζομαι πως όλοι κατανοούμε ποιος από τους δύο δρόμους μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

    ΔemΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεος … κατάντια … μου τάραξαν το στομάχι πρωί πρωί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατίνιο μου αυτά δεν ειναι θεάματα για καλούς ανθρώπους. Πως να μη σου ταραξουν το στομάχι. Παρομοίως.

      Διαγραφή