Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.8.12

Τελευταίες Προσφορές

Προσφορά αριθμός 1.

Μοιράστε το Φυσικό Αέριο. Πουλήστε το ή Χαρίστε το στην προκειμένη. Δώστε σε όλους. Αμερικάνους, Ισραηλινούς, Ρώσους, Κινέζους, Βέλγους.

Ανταλλάξτε το με την αποστρατιωτικοποίηση του νησιού και την επίλυση του Κυπριακού.

Η λύση, προσθέτω ή διατηρώ τις Βάσεις για να τα έχω καλά με όλους, δεν συγκαταλέγεται στους στόχους της αριστεράς.

Τον εργατικό αγώνα ας τον ξεχάσουμε, αν είναι να ξαναθυμηθούμε το σύνθημα για την Ειρήνη στη Μεσόγειο.

Κάντε την Κύπρο "Ελβετία της Μεσογείου" όχι " Αεροπλανοφόρο των ενδοϊμπεριαλιστικών συμφερόντων"! Αυτό δεν είναι αριστερή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Είναι αστική δεξιά μανούβρα, την οποία μια μέρα, θα πληρώσει ακριβά τόσο η ελληνοκυπριακή όσο και η τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Στην αντίθετη περίπτωση, η Κύπρος θα πρέπει να ενταφιάσει τους αγώνες 100 χρόνων. Εκτός από την εργατική τάξη.

Προσφορά αριθμός 2.

Μην υπογράψετε το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι πολιτική διευθέτηση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιφάσεων και όχι πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης από την οποιαδήποτε υποτιθέμενη ύφεση.

Είναι η μόνη περίπτωση ώστε, η ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής να μπορεί να θεωρηθεί κακός χειρισμός στην οικονομία και όχι πολιτική απόφαση για αλλαγή "γεωπολιτικών συμμάχων" όπως στην ουσία ήταν.

Προσφορά αριθμός 3.

Αρχίστε να διαδίδεται την πολιτική εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη σε συνδιασμό με τις Προσφορές αριθμός 1 και 2. Εάν δεν εμφανιστεί σύντομα μια αριστερά με αντι-ιμπεριαλιστική ατζέντα - εννοώντας στην προκειμένη εκτός από τον αμερικάνικο και τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό - η αριστερά της Κύπρου θα οδεύσει πιθανότατα στην ευρωενωσιακή φούσκα της νέας "ευρωπαϊκής διεθνούς" με ανυπολόγιστο κόστος για το εργατικό κίνημα, την ειρήνη και τον τόπο. Έξτρα ο κίνδυνος από την συμμετοχή της αριστεράς σε ύποπτα "απελευθερωτικά κινήματα της περιοχής" που ευνοούν κατά παράδοξο τρόπο το ΝΑΤΟ. Και εντός του ακελ και εκτός του ακελ.

Προσφορά αριθμός 4.

Στην περίπτωση που καμιά από τις πιο πάνω προσφορές δεν σας κάνει, επανιδρύστε ένα Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κύπρο ή αποχωρήστε από το γήπεδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου