Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.8.12

Τα κράτη της Λατινικής Αμερικής θα αξιολογήσουν τις απειλές της Μ. Βρετανίας κατά του Εκουαδόρ





Για το Σάββατο [ 18/8 ] έχουν συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού τα κράτη μέλη της συμμαχίας ALBA για να αξιολογήσουν τις απειλές των αρχών της Μεγάλης Βρετανίας εναντίον της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου χθες δόθηκε διπλωματικό άσυλο στον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ. Οι Βρετανικές αρχές απείλησαν να εισβάλουν στην πρεσβεία, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Βιέννης περί διπλωματικής ασυλίας, με σκοπό να συλλάβουν τον Ασάνζ.

Την Κυριακή θα συνεδριάσει εκτάκτως και η Ένωση Κρατών Νοτίου Αμερικής (UNASUR) για το ίδιο θέμα, ενώ θα αποφασιστεί τις προσεχείς ημέρες και η στάση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, όπου εκτός από τις χώρες τις Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής συμμετέχουν επιπλέον οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το διάγγελμα της ALBA.

Διάγγελμα της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους λαούς της Δικής μας Αμερικής 

Οι χώρες της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους λαούς της Δικής μας Αμερικής, ALBA, εκφράζουμε την πιο κατηγορηματική μας καταδίκη στις απειλές που διατυπώθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, εναντίον της ακεραιότητας της Δημοκρατίας του Ισημερινού στο Λονδίνο.


Οι δηλώσεις εκπροσώπων του Ηνωμένου Βασιλείου στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ υπονοούν ότι αυτό το κράτος θα μπορούσε να παραβιάσει τη Συνθήκη της Βιέννης σχετικά με τη διπλωματική ασυλεία και μ' αυτό τον τρόπο να αγνοήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Οι κυβερνήσεις της ALBA, εκφράζοντας την απόλυτη αλληλεγγύη μας με τη Δημοκρατία του Ισημερινού, προειδοποιούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες που θα είχε η πραγματοποίηση των απειλών της στις σχέσεις με τις χώρες μας.

Με σκοπό να αξιολογήσουμε αυτή την κατάσταση, η ALBA συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών μέσα στις επόμενες ώρες. 

16 Αυγούστου 2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου