Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.8.12

Αναρτήσεις φίλων της Επανένωσης και της Λύσης του Κυπριακού.

πρόλογος δικός μου


Something you would not have seen in the media: Two Belgian UN ‘peacekeepers’ cheerfully roast a Somali Muslim boy over a fire, during a ‘humanitarian mission’ in Somalia in 1993

Kurt Coelus and Claude Baert were part of the Unified Task F
orce (UNITAF), which was a United States-led, United Nations-sanctioned multinational force and operated in Somalia between 5 December 1992 to 4 May 1993, in charge of carrying out United Nations Security Council Resolution 794: “to create a protected environment for conducting humanitarian operations in the southern half of Somalia.”
Γερμανός, Νεότατος & Ιερωμένος και με δυσκαμψία στις αρθρώσεις... Ποιος είναι;

(όποιος το βρει κερδίζει δίφραγκο)Το κυρίως πιάτο γεωπολιτικής ανάλυσης επίλυσης του Κυπριακού και της κρίσης στην οικονομία.

Από Cyprus CriticΗ Ρωσική δικτατορία και η ΚύπροςΓεια σας φρέντς. Πως πάμε; Επεράσαμε καλά τες διακοπές; Εγώ πάντως μια χαρά επέρασα. Χαλάρωσα σε σημείο ηλιθιότητας τζαι άτε μετά να μπεις πάλε σε ρυθμό. Δύσκολο.

Έβλεπα ψες στα νέα τες εξελίξεις για το πάνκ συγκρότημα pussy riot. Φυλάκιση δυο χρόνων για χουλιγκανισμό αφού τραγούδησαν εντός εκκλησίας τραγούδι που πρόσβαλε τον άρχοντα δικτάτορα Πούτιν αλλά και την εκκλησία. Απίστευτό α; Η Ρωσία επιστρέφει στην ολιγαρχία, επιστρέφει στον κομμουνισμό με άλλο όνομα δηλαδή την δικτατορία. Κρίμα πραγματικά πως ένας λαός 150 εκατομμυρίων δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να πάρει την εξουσία στα χέρια του και αφήνει τον κάθε πράκτορα της KGB να βαφτίζεται με το ζόρι ηγέτης του.

Φαίνεται ότι δεν είναι ώριμος ο Ρωσικός λαός για ελευθερία και δημοκρατία. Χρειάζεται διαταγές για να λειτουργήσει. Η πολύχρονη κομμουνιστική καταπίεση τους έχει κάνει ρομπότ. Χρειάζονται προγραμματισμό. Πως διαφορετικά μπορούμε να εξηγήσουμε την υποταγή τους σε ένα γελοίο νάρκισσο όπως ο Πούτιν. Και αυτοί οι λίγοι που εναντιώνονται στο καθεστώς του όπως ο Κασπάροφ ή οι pussy riotτρώνε το ξύλο της Ρωσικής αρκούδας ή φυλακίζονται.

Και ενώ όλη η Δύση τους κατακρίνει και χτίζεται πλέον ξεκάθαρα ένας μίνι ψυχρός πόλεμος εμείς τον χαβά μας. Ξεπλένουμε αβέρτα το μαύρο χρήμα των ολιγάρχων που άρπαξαν ότι μπόρεσαν μετά την πτώση του κομμουνισμού και τώρα το παίζουν τζαι πασς επιχειρηματίες. Όλη μας η οικονομία είναι βασισμένη στο Ρωσικό μαύρο χρήμα. Παράγουμε μηδέν και απλά προσφέρουμε υπηρεσίες. Από αυτές ζούνε οι τραπεζίτες, οι δικηγόροι και οι λογιστές μας και κατ’ επέκταση οι κυβερνητικοί αφού από τους φόρους των πιο πάνω ουσιαστικά πκιερώνουνται.

Εμείς όμως τον ύπνο του δικαίου. Πανηγυρίζουμε μάλιστα τωρά γιατί αυξήθηκε λέει ο τουρισμός από την Ρωσία και αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά και οι αφήξεις. Με λίγα λόγια δηλαδή επικεντρώνουμε και αυτό το κομμάτι της οικονομίας μας στην Ρωσική αγορά. Η στρατηγική της Κυπριακής οικονομίας λέει ότι σκοπός μας είναι να εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από την Δικτατορία της Ρωσίας. Τόσος εν ο νους μας. Ακόμα και τα δάνεια της κυβέρνησης μας πλέον είναι από την Ρωσία όπως και τα γκάζια μας προσπαθούμε να τα πλασάρουμε στην Gazprom.

Ούλλα τούτα ενώ οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι μας δηλαδή η Ευρώπη κρατά απόσταση από την δικτατορία της Ρωσίας και είναι πλέον πολύ επιφυλακτικοί. Εμείς όμως ως συνήθως κάμνουμε το δικό μας. Τόσο βλάκες είμαστε. Τόσο ΒΛΑΚΕΣ.

Ενδεικτική ιστορία που μου είπε ένας φίλος που δουλεύει σε τραπεζικό όμιλο στην Κύπρο, συμφερόντων χώρας της Ευρωπαϊκής ένωσης (όχι Ελλάδας ή Κύπρου). Παρουσίασαν στον CEO τους προϊόν καταθέσεων σε δολάρια Αμερικής. Ωραία τους είπε να το προωθήσετε αλλά μην μου φέρετε μέσα Ρώσο πελάτη. Μα, μου, κύριε γενικέ είναι πολλά τα εφτά των Ρώσων. Με μα, με μου, τους είπε. Δεν θέλω το παράρτημα της τράπεζας μου να έχει ούτε και ένα Ρώσο πελάτη. Οποιονδήποτε. Τέλος.

Ρατσισμός; Να μπορεί αλλά η πιο πάνω ιστορία έχει κάτι να μας πει για την άποψη των εταίρων μας για την Ρωσική δικτατορία και τα μαύρα, τα ολόμαυρα λεφτά που διακινούμε και καθαρίζουμε. Πάλε ακολουθούμε λάθος δρόμο και απομονωνόμαστε. Δουλειά μας. Είμαστε δόκτορες σε αυτό το κομμάτι. Τούτο άλλωστε κάμναμε τόσα χρόνια.

Τι να πεις. Λευτεριά στις  pussy riot και κουράγιο σε αυτούς τους λίγους που προσπαθούν να παν κόντρα στον δικτάτορα Πούτιν. Ωραίο το τραγουδάκι και πολύ ωραίοι οι στίχοι. Ειδικά το «botoxed his cheeks and pumped his chest and abs».χαχαχα.
Οι Sex Pistols της Ρωσίας έχουν γεννηθεί και το anarchy in the UK στο Ρωσικό τουversion προβλέπεται να γίνει μεγάλη επιτυχία.
Καλά οκ υπερβάλω λίο ξέρω το..

7 σχόλια:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=7mSE-Iy_tFY

  Anarchy in the UK

  Ειρωνικό είναι το «σχόλιο» του σάιπρους κρίτικ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι. Ειρωνικός είναι ο τίτλος της ανάρτησης.

   Αποφάσισα να βρω "ταβάνι" στο γεωπολιτικό IQ των καλύτερων περιπτώσεων της δεξιάς...

   Διαγραφή
  2. ξερεις πως το λεγόμενο επανενωτικό κινημα απαρτιζόταν - γιατί αποτελει παρελθόν - από αριστερούς και τους πλέον "προοδευτικούς" της δεξιάς.

   θα κάνω δειγματολόγιο...

   Διαγραφή
 2. Μόλις εθκιάβασα το φίλο μου τον Κριτικόν, το πρώτον πράμαν που εσκέφτηκα ήταν "εννά στεναχωρηθεί η Dis". Με το δίκαιον σου, you had high hopes νομίζω. Πάντως ο Critic εν χώννεται, λαλεί τα σπαθίν. Κάποτε λλίον παρορμητικά αλλά εν συζητήσιμος.
  For the record, εν συμφωνώ μαζί του για το "επιστρέφει στον κομμουνισμό με άλλο όνομα δηλαδή την δικτατορία". Η αλήθκεια είναι ότι εν εζήσαμεν ποττέ πραγματικόν κομμουνισμόν αλλιώς ούτε Πούτιν εννά υπήρχεν σήμμερα ούτε "ρωσσικά κεφάλαια" (ή κεφάλαια παντώς είδους τζιαι εθνικότητας). Μάλλον ούτε τζιαι "γνήσιον καπιταλισμόν" εζήσαμεν ποττέ. Τζιαι αν κάποιος καταλάβει τζιαι τα θκιό (εγώ έχω δουλειάν ακόμα σε τούτον) νομίζω ο καπιταλισμός έννεν το μέλλον.
  Αλλά που την άλλην, το τι εγίνετουν τζιαι γίνεται στη "δύσην" εν δικαιολογεί την κατάντιαν Ρωσσίας τζιαι Κίνας. Ήταν υποτίθεται οι "μεγάλες ελπίδες" τζιαι τωρά εν οι πιο κυνικοί καπιτάλες. Εξαναπεράσαμεν το σύνδρομον του "τσιηρακκιού" με τον Μακάριον τζιαι τους Αδέσμευτους. Οι αδέσμευτοι εθωρούσαν μας ως τους σπιούνους των αμερικανών τζιαι οι νατοϊκοί ως "κοτσιηνους παπάες". Όφελος μηδέν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι εν χωνεται ο κριτικ, εν καλο τουτον για να ξερουμε τζαι το επιπεδο των συνεργατων μας για την επιλυση του κυπριακου...

   ξερεις πως σε καθε αγώνα, επειδη κανενας αγωνας εννε στατικός, μετρας τζαι τον τροπο σκεψης των "συνεργατών" σου.

   δεν μπορω να σου κρυψω πως αν θα συνεργαστω με ατομα που εχουν αυτην την αναλυτική "ικανοτητα" για το τί συμβαινει στην περιοχή μας, ή για το τί ειναι η δυση και το τί ειναι η ανατολή, νοιωθω τεραστια ανασφάλεια...

   προφανως ο αγαπητός Κριτικ ουτε για μια στιγμη δεν εσκεφτηκεν π.χ ότι σημερα εδιερρευσε κατά λαθος πως απο τις αγγλικες βάσεις εφοδιαζονται οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί στη Συρια και πως οι αγγλικες βασεις βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν αντιποινα απο τη Συρία...

   όχι, ο φίλος μου ο Κρίτικ σκεφτεται τες πουσι ράιοτ τζαι οτι καταπιεζεται το πανκ στη ρωσία...επειδη οι ρωσοι δεν εμαθαν ποτε ποιον πραμα ειπαμεν; ποιον ακριβως;;; στην ελευθερία. και απο τον κομμουνισμο περασαν στη διχτατορία...ζζζζζ...ξυπνατε με γιατι εν να γυρω....

   νάις! ελπιζω να απολαυσε και τον Γερμανό Παπα με τον Ναζιστικο χαιρετισμο, ελπιζω να μπει και στο γκουγκλ να μετρήσει θυματα της παπικής εκκλησιας...ου μαναμου, ηντα διχτατορες τουτοι οι ρωσσοι α!! εν τες αφηκαν να χορεφκουν πανκ μες την εκκλησια...ππφφφ μα ποσον καθυστερημενος εν τουτος ο λαος ρε παιδί μου!!! αδε μας εμας! ηντα στην αμερική ακομα απογορευεται η διδασκαλια του Δαρβίνου ρε παιθκια!!!!....πολλην κριτικς εππεσεν τί να σου πω!!!

   εφαμας το κριτικς!! που να φαμεν τζαι τες πομπες, κανονιστε να ντυθουμεν πουσι τζαι να χορεφκουμεν της Χιλαρι να γλυτωσουμεν...

   στρατα - στρατα - εν γινεται να καμεις κανενα ανθρωπο να αρχισει να σκεφτεται, ειναι ανθρωπινως αδύνατον.

   σορυ. ειμαστεν υπο το μηδεν για την ωρα.

   Διαγραφή
 3. Τελικά το δάνειο να το πιάσουμε που τους Ρώσσους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα ρωτάς με εμενα; Αν ηξερα ηταν να σας καμω παρτυ πηλε..:)

   Διαγραφή