Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

31.8.12

Από Δευτέρα στον αέρα...ξεκινάνε καθαρά...






«Κόβουν» την «Πρωινή Ενημέρωση»;

Να αποδείξουν ότι δεν ανέχονται «παραφωνίες» έχουν βαλθεί οι άνθρωποι της τρικομματικής κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη η φημολογία ότι η πρωινή καθημερινή ειδησεογραφική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Πρωινή Ενημέρωση» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη περιορίζεται σε ένα δίωρο τα ξημερώματα και συγκεκριμένα 6 με 8 το πρωί.
Πέρυσι τέτοιον καιρό η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν «στον αέρα» αν θα συνέχιζε να προβάλλεται, καθώς είχε γίνει στόχος αρκετών υπουργών της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είχε γίνει θέμα συζήτησης τουλάχιστον δύο φορές σε συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τα επικριτικά σχόλια του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη.
Βέβαια, η ΕΡΤ, όχι μόνο δεν είναι «ανεξάρτητη» και «αντικειμενική», αλλά υποταγμένη και στρατευμένη στην κυρίαρχη πολιτική, προβάλλει κατά κύριο λόγο και στηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Οι προσπάθειες δημοσιογράφων που δεν υποτάσσονταν στην κυβερνητικη τηλεόραση, δεν αλλάζουν το χαρακτήρα και το ρόλο της ΕΡΤ. Ομως, η κλιμάκωση της ταξικής επέλασης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, δε σηκώνει καμία «παραφωνία» στην κρατική τηλεόραση. Και η «Πρωινή Ενημέρωση» φαίνεται πως αποτελούσε «παραφωνία», γιατί και αντικειμενική επεδίωκε να είναι και τα κατάφερνε καλά και στην επεδίωκε και προσπαθούσε για ενημέρωση και από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού.


Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου