Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.8.12

Τουρκοκύπριοι ενάντια στις βάσεις του θανάτου!




Οι αγγλικές βάσεις είναι απειλή ενάντια στην Κύπρο! 

Ανακοίνωση του τουρκοκυπριακού Κόμματος Ενωμένη Κύπρος
22 Αυγούστου 2012

Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος τονίζει ότι η οι στρατιωτικές βάσεις της Αγγλίας αποτελούν μια μεγάλη απειλή για την Κύπρο και θα πρέπει να καταργηθούν. Σε γραπτή δήλωση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, Ιζζέτ Ιζτζιάν, σημειώνεται ότι οι αγγλικές βάσεις στην Κύπρο είναι εργαλείο συγκέντρωσης πληροφοριών για την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην Συρία και οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται, μεταφέρονται διαμέσου του αμερικανικού ECHELON σε όλα τα νατοϊκά κράτη. Η Κύπρος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αποτελεί τώρα στόχο πιθανής στρατιωτικής επίθεσης, λόγω της χρησιμοποίησης των αγγλικών βάσεων από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εναντίον της Συρίας. Παράλληλα υπογραμμίζεται η αντίθεση του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος στη χρησιμοποίηση του νησιού ως στρατιωτικής βάσης, βάσης συλλογής πληροφοριών και κατασκοπείας, κάτι που υπηρετεί τον ιμπεριαλισμό.

Περαιτέρω υπογραμμίζεται ότι το κόμμα υποστηρίζει την άμεση απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτωντην κατάργηση των βάσεων και τον πλήρη αφοπλισμό της Κύπρου. Καλεί όλους τους προοδευτικούς Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σε κοινή αντιιμπεριαλιστική δράση ενάντια στις πρωτοβουλίες εκμετάλλευσης της Κύπρου ως βάσης για εμπλοκή στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας.

Επίσης, το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος σημειώνει ότι στόχος του παραμένει η δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Κύπρου, ανεξάρτητης και αποστρατικοποιημένης, μιας πατρίδας που δεν θα αποτελεί βάση για ανάπτυξη επιθετικότητας ενάντια στους λαούς της περιοχής. Υπογραμμίζει ακόμα ότι ο ιμπεριαλισμός δεν ενδιαφέρεται για την κατοχύρωση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, αλλά για τη διχοτόμηση της χώρας και την δημιουργία ενός νέου Ιράκ.

4 σχόλια:

  1. Η βάση των Ρώσσων στη Συρία εν "αντι-ιμπεριαλιστική";
    Εν τω μεταξύ ποιος εννά επιτεθεί της Κύπρου; Η Σύρία;
    Εντάξει εν θέλουμεν τες βάσεις των εγγλέζων, σίουρα θέλουμεν αποστρατικοποίησην. Αλλά ακόμα τζιαι δαμέ θωρούμεν την "αναλόγως". Εν γίνεται χαϊριν έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως θελεις να δουμεν χαίριν; Παλε οι τ/κ εν ενα βημα πιο μπροστα απο μας αν το καταλαβες...η Τουρκία ειναι ο "μεσολαβητής" των ΗΠΑ για την επεμβαση στη Συρία...ζουν κάτω απο την μποτα του Τουρκικου στρατου, τζαι φκαλουν ανακοινωση υπερ της Συρίας...και εμεις, νομιζουμε Γουφι πως αυτο που μας χρειαζεται ειναι "να σκεφτομαστε ελευθερα" εναντιων όλων...ένδειξη αστισμου καθαρά...εξιχασαμεν τί ενι ο πολεμος, η στρατιωτική βία, η καταστολή, ο τρόμος...εξιχασαμεν...

      Ο πολιτικός αγώνας και η πολιτική αντιληψη και τοποθετηση, απο τη στιγμή που σταματούν να πατούν πάνω στην ιστορική εμπειρία αλλα και στην ιστορική γενναιότητα, γινονται μια σκέττη ηθικολογία.

      Ελπίζω να βρω χρόνο να ανεβάσω σήμερα ή αύριο την Ομιλία του Τσε στην Γενική Συνελεύση του ΟΗΕ το 1964!! Εξηγεί παρα πολύ καλά ο Τσε σε αυτή την ομιλία "το δογμα της αποστρατιωτικοποίησης" των ίσων αποστάσεων...

      Διαγραφή
  2. http://news.xinhuanet.com/english/world/2012-08/23/c_131803641.htm

    Ακούστηκε τίποτε για το άρθρο στη Sunday Times;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φυσικά ακούστηκε έχουν γίνει και δηλώσεις:

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ε. ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

      Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τις Βρετανικές κατασκοπευτικές κινήσεις που δια μέσω των Βάσεων τους στην Κύπρο διοχετεύουν ζωτικές πληροφορίες στη Συριακή αντιπολίτευση μέσω της Τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού. Η αποκάλυψη αυτής της πληροφορίας από τον Βρετανικό Τύπο, ο οποίος φιλοξενεί σχετικές δηλώσεις αξιωματούχου του λεγόμενου ελεύθερου Συριακού Στρατού, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη του ρόλου των Βρετανικών Βάσεων στην περιοχή. Ενός ρόλου που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους, το ΑΚΕΛ θεωρούσε ως πηγή κινδύνου για τους λαούς της περιοχής, την Κύπρο και την ειρήνη.

      Η Συριακή διένεξη που έχει λάβει διαστάσεις εμφυλίου πολέμου και η πιθανότητα επέμβασης στο Ιράν απειλούν με ανάφλεξη και πλήρη αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής, θα αιματοκυλίσουν περαιτέρω τους λαούς, τους αθώους και αμάχους που ήδη πληρώνουν με τη ζωή τους και θα θέσουν και τις άλλες χώρες της περιοχής σε κινδύνους.

      Στη Συρία χρειάζονται περαιτέρω δημοκρατικές αλλαγές και προώθηση οδικού χάρτη ειρήνευσης με ταυτόχρονη και μόνιμη εκεχειρία. Χρειάζεται οι ξένες δυνάμεις, που ενισχύουν σταδιακά τα φανατικά ισλαμιστικά στοιχεία, να πιεστούν από τους λαούς της περιοχής ώστε να μην υπονομεύουν την ειρήνη για χάρη των επεκτατικών ιμπεριαλιστικών τους σχεδιασμών για μια νέα Μέση Ανατολή.

      Το ΑΚΕΛ απορρίπτει την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών που ανέχεται και συντηρεί απολυταρχικά καθεστώτα με αντάλλαγμα τη στρατιωτική υπεροχή και το πετρέλαιο και που την ίδια στιγμή συνεργάζεται με φανατικά ισλαμιστικά στοιχεία για να ανατρέψει άλλα καθεστώτα. Αυτή η κοντόφθαλμη και πολεμοχαρής πολιτική μόνο δεινά προκαλεί στην ανθρωπότητα.

      Η θέση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέρ ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος στην Συρία μέσα από την επίμονη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και κατά οποιασδήποτε συγκεκαλυμμένης ή ανοικτής επέμβασης στην χώρα, αποτελεί τη μόνη ορθή επιλογή. Αντίθετα, ο ρόλος της Τουρκικής κυβέρνησης στην περιοχή και ειδικά στην περίπτωση της Συρίας είναι υπονομευτικός και αποσταθεροποιητικός.

      21/08/2012

      Διαγραφή