Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.8.12

Έγκλημα εναντίον της Κύπρου - Κ.Κάππος

Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι τα υπαρκτά εθνικά ζητήματα όπως το λεγόμενο Μακεδονικό δεν λύνονται στα πλαίσια του ιμπεριαλισμού. Γιατί ιμπεριαλισμός σημαίνει δίψα για κέρδος, για σφαίρες επιρροής, για υπεροχή που φέρνει αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, πόλεμο. Ο ελληνικός λαός έχει πικρή πείρα από την παλιά «μεγάλη ιδέα», που κινιόταν στα πλαίσια του, ιμπεριαλισμού με αποτέλεσμα να πνιγεί στα νερά της Σμύρνης, στη Μικρά Ασία. Από την άλλη μεριά, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για την Κύπρο, που άμεσα και πανηγυρικά διαμελίζεται, επικρατεί σιωπή. Τα αστικά μέσα δημοσιότητας και οι αστοί διανοούμενοι έχουν πιει το αμίλητο νερό. Φαίνεται ότι για την αστική τάξη δεν νοούνται εθνικά συμφέροντα που είναι αντίθετα με τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η εφημερίδα «Βήμα» δεν δημοσίευσε άρθρο για το Κυπριακό που έστειλα στην αρχή του χρόνου και η εφημερίδα «Έθνος» σταμάτησε την εβδομαδιαία συνεργασία στις αρχές του Μάη, όταν έστειλα πάλι άρθρο για το Κυπριακό που και στα δύο έγραφα, ότι η αστική τάξη καθοδηγείται από το δόγμα του Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον μεν αγγλικόν, τον δε αμερικανικόν και διʼ αυτό δεν ημπορεί, λόγω του Κυπριακού, να διακινδυνεύση να πάθη ασφυξίαν.» Η πραγματικότητα είναι ωμή. Το δόγμα του Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνεται καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα. θεωρώ, ότι η σιωπή απέναντι στο έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στον κυπριακό λαό ισοδυναμεί με ανάληψη σοβαρών ευθυνών. Γιʼ αυτό με βάση τις σημειώσεις μου από την ανάκριση της Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου, ετοίμασα την εργασία αυτή που δίνω στη δημοσιότητα.

Κ. Κάππος, " Έγκλημα εναντίον της Κύπρου"

Διαβάστε αυτό το βιβλίο...εδώ

4 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ τον κ.Π.Βήχο που ανήρτησε αυτό το βιβλίο - ντοκουμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τον Κώστα Κάππο, τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά τη διαγραφή του από το ΚΚΕ τον πολέμησαν αρκετοί με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Όταν μάλιστα έβγαλε το βιβλίο για τη Σοβιετική Ένωση, πολλοί έπεσαν σαν τα κοράκια να τον φάνε.«Εντολές» για να μην φτάσει το βιβλίο στις κομματικές οργανώσεις, κριτική ή οποία σε πολλές περιπτώσεις έφτασε μέχρι το σημείο της λασπολογίας, γιατί ο Κάππος έγινε δήθεν αρνητής του μαρξισμού.«Κριτική» γιατί τους έθετε σοβαρά ζητήματα όπως τι πραγματικά έγινε στη Σοβιετική Ένωση, γιατί πρέπει να αλλάξουν τα εσαεί επαγγελματικά στελέχη και διάφορα άλλα. «Κριτική» από ανώτερα στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία τη μόνη σχέση που έχουν με το κίνημα και τη μάζα είναι η διατήρηση της αγαπημένης τους καρέκλας για να ηγούνται των αγώνων από τον όγδοο και τον δέκατο όροφο του Περισσού. Αν καμία φορά στραβώσει ο διάολος το ποδάρι του και κανείς τους αποφασίσει να μιλήσει, τότε τα πράγματα περιπλέκονται .......

    Ο Κώστας Κάππος στην ψυχή και τη συνείδηση των αγωνιστών του εργατικού λαϊκού κινήματος από όποιο χώρο και αν προέρχονται συνεχίζει να είναι ζωντανός μέσα από το σύνολο των έργων του για την υπεράσπιση της μαρξιστικο-λενινιστικής θεωρίας. Είναι ζωντανός μέσα από τη συνολική στάση ζωής του για μια καλύτερη κοινωνία.

    Ο γιος του
    Θανάσης Κ. Κάππος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γνωρίζω ποιός άφησε αυτό το σχόλιο, γιατί το σχόλιο είναι μέσα σε εισαγωγικά, άρα είναι παρμένο από κάπου αλλού προφανώς.

    Δεν μπορώ να απαντήσω σε ενυπόγραφο σχόλιο, εφόσον αποτελεί αντιγραφή και όχι σχόλιο αυτού που φέρεται να υπογράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω, πως τα πνευματικά δικαιώματα για το έργο οποιουδηποτε αγωνιστή,δεν ισχύουν μετά το περας 100 χρόνων απο την έκδοσή τους.

    Ως εκ τούτου, μέσα στη δίνη της ιστορίας των κομμουνιστικών κομμάτων και κινημάτων, θεωρώ ως απαράβατη αρχή, τα έργα αγωνιστών της αριστεράς, να μην τυγχάνουν εκμετάλλευσης από ανθρώπους κατώτερους των ιδίων που επιχειρούν να αποκτήσουν πολιτική υπεραξία που δεν δικαιούνται.

    Εαν το πιο πάνω σχόλιο, δεν είναι σχόλιο του κ. Θανάση Κ. Καππου, η ενέργεια κατ΄εμενα εντάσσεται στην κατηγορία "υποκλοπή" και όχι στην κατηγορία "απόδοσης δικαίου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή