Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.6.11

Στην ελεύθερη αγορά.





Ο Δήμος Λεμεσού έχει προκηρύξει 7 θέσεις για το τμήμα συγκομιδής σκυβάλων.

Οι αιτήσεις μέχρι στιγμής ανέρχονται στις 1514.

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Πέραν της έκπληξης μου για τον αριθμό αιτήσεων και τον προβληματισμό μου για το τι προκαλεί ένα τέτοιο τεράστιο ενδιαφέρον, πολύ θα ήθελα να έβλεπα από μιά γωνιά του Δήμαρχείου όλο το παρασκήνιο, τις επεμβάσεις, τα τηλεφωνήματα και τα τηγανίσματα που θα γίνουν για να καταλήξουν στους επτά. Έ ρε μάνα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάλλον η ανεργία στα χαμηλά στρώματα προκαλεί το ενδιαφέρον.

    τι άλλο να το προκαλεί;...

    7 θεοτύχεροι θα φύγουν με δουλειά μετά το πέρας της διαδικασίας έγκρισης αιτήσεων...οι υπόλοιποι 1507 θα παν σπίτι τους, ως "αποτυχημένοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι θέσεις "αθόρυβα" βολικές. Επιτρέπει με ευκολία το ωράριο εργασίας τους να αναζητήσουν και δεύτερη δουλειά που άμα έχεις την πρώτη, οι απαιτήσεις σου στην δεύτερη μειώνονται (τζιαί έτσι βρίσκεις την δεύτερη δουλειά εύκολα). Έχουν επίσης σημαντικά αφορολόγητα οφελήματα από τα φιλοδωρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδή συμβαίνει να είχα συγγενή που έκαμνε τη συγκεκριμμένη δουλειά ξέρω καλά την "βολικότητα" της καθώς και τις "ανθρώπινες ιστορίες" που οδηγούν έναν άνθρωπο π.χ. στα 50 του να θέλει να μαζεύκει σκουπίθκια.

    νομίζω ότι έκαμες μιαν απλοποίηση του θέματος, χωρίς να αποκλειω πως ένα ποσοστό των αιτητών κινήθηκε με αυτά τα κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέραν της ανεργίας στα χαμηλά στρώματα που έχεις αναφέρει και της αθόρυβης βολικότητας που αναφέρω εγώ, το μόνο άλλο που μπορώ να σκεφτώ, (αλλά δεν ήθελα να παραθέσω) είναι να ενθαρρύνεται η μαζική υποβολή αιτήσεων για σκοπούς ψηφοθηρίας, ή δημιουργίας εντυπώσεων (στα ίδια στρώματα). Ακόμα και την ελπίδα και το όνειρο για κάποια εργασία σε εποχές κρίσης, τα έχουμε ανάγκη και πιθανόν να εξαργυρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με τουτον διαφωνώ τέλεια! :)

    εσύ θα ήθελες να ήσουν κόμμα, τζαι να εσιεις 2 που τες 7 θέσεις τζαι 500 αιτησεις να ικανοποιήσεις, τζαι να φακκούν τα τηλέφωνα ούλλη μέρα, τζαι να σου λαλούν πόσους ψήφους έπιαες που την οικογένεια που εν θα τους ξαναπιάεις αν δεν πιάσουν τη θέση;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έν έσιει κανένα πρόβλημα. Η διαφωνία εν υγεία. Υπάρχουν επιτήδειοι στο τρενάρισμα της ελπίδας. Έχεις σκεφτεί άλλη αιτία/λόγο για τον μεγάλο αριθμό αιτητών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όι, γιατί εν έχω άλλα δεδομένα που θα βοηθούσαν ίσως για κάποια συμπεράσματα.

    ίσως ο κόσμος να ψάχνει να κλείσει τρύπες, που εν κλείουν πλέον με μια δευτερη δουλειά όπως είπες.

    πάντως, δεν εν ένα τμήμα που θα εβουρούσεν κάποιος να πιάσει δουλειά για να "την κάμει".

    οπωσδήποτε ο μεγάλος αριθμος των αιτήσεων αυτο που μας δείχνει εν ότι εστενέψαν πολλά τα όρια των επιλογών για εργοδότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή