Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.6.11

Όχι άλλο αρχιεπίσκοπο στην TV






η αφίσα έχει κλαπεί από τις Φάλιες.


8 σχόλια:

  1. χάρηκα πάρα πολύ με τούτην την ανάρτησή σου. ζούμε τον μεσαίωνά μας. έχει και κόσμο που πιστεύει σε θεούς ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σήμερα είχα μιαν πολλά ενδιαφέρουσα συνομιλία με μια κυρία, φίλη της μάνας μου, που εν μάρτυρας του Ιεχωβά.

    πέραν που το ότι, της εφαίντετουν πολλά παράξενο, πως γίνεται κάποιος να μεν πιστέφκει "πολλά στο θεό" - εν ήθελε να πει είμαι άθεη, γιατί δέκα λεπτά πιο πριν ήσιειν ταυτίσει τους άθεους με τους σατανιστές - από τη στιγμή που ξέρουμεν πως υπάρχει Θεός καθώς και Σατανάς, αφού μας το είπεν ο Ίδιος ο Θεός.

    ...άκου τωρά...πως γινεται να αμφισβητείς οτι υπάρχει κάποιος αφού σου το είπεν ο ίδιος ότι υπάρχει...φκάλε άκρη...

    εν πάσει περιπτώση, αυτό που ήθελα να πω, τζαι αξίζει σκέψης, ήταν ότι μετά από καμιάν ώρα συζήτηση, με ρώτησε αν επιτρέπεται να μου αφήσει φυλλάδια να διαβάσω και να της πω τη γνώμη μου.
    είπα της, φυσικά, να αφήσεις ότι θέλεις!

    τζαι μετά είπε το εξής: "την πιο μεγάλη εχθρότητα αντιμετωπίζω την που τους Πιστούς όι που τους άπιστους τελικά!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοίγει η πόρτα της σκηνής και μπαίνει ο μέγας τράγος..... ο πρωταγωνιστής .....
    Φοράει τενεκεδένιο στέμμα και ένα ζευγάρι παρωπίδες. (από τραγούδι του Νιόνιου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά άρεσε και σε μένα πάρα πολύ αυτή η ανάρτηση!!!!!
    όχι άλλον αρχιεπίσκοπο, στη τηλεόραση, στα ράδια , στις εφημερίδες . όχι άλλον αρχιεπίσκοπο γενικά!!!! Ας καθίσει στον οίκο του να προσεύχεται για τους πιστούς του και να κάμνει και καμιάν προσευχή και για εμάς τους «άπιστους» να «σωθεί» η ψύχη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dis,

    Σπουδαία η κουβέντα της Ιεχωβίνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω να σαμποτάρουμε μαζικά την επόμενη τηλεοπτική εμφάνιση του Τόμμυ. Να το κυκλοφορήσουμε τζαι στα μπλογκς να κάμουμε διαμαρτυρία μέσω τηλεκοντρόλ!

    Θεέ μου,
    κάνε να εμφανιστεί σύντομα ο Μακαριώτατος ξανά και πληζ να εν στην εκπομπή του Καρεκλά πάλε!

    που εν τζαι διευθυντής...να θωρεί τα νουμερα να πέφτουν...να πέφτουν...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο λόγος που όσοι δεν πιστεύουμε είμαστε θετικοί στις "αιρέσεις" και τις άλλες θρησκείες είναι επειδή τις αντιμετωπίζουμε σαν διάφορες εκδοχές του ίδιου παραμυθιού.

    όπου μοιράζουν φυλλάδια ή βίβλους πάω κοντά γιατί αρέσκει μου να τους παρατηρώ και να τους μιλώ για να καταλάβω τι καπνό φουμάρουν. τι στο διάολο δεν τους αρέσει στην ορθοδοξία και άλλαξαν πορεία.

    παράδειγμα ότι τάχα μου δεν είναι σωστό να δίνουμε αίμα, να μεταγγιζόμαστε ή να κάνουμε μεταμόσχευση επειδή κάποτε θα αναστηθούμε και πρέπει να έχουμε μόνο κομμάτια δικά μας... καταπληκτική ιδέα!

    επίσης όταν βρεθεί στην παρέα (πράγμα σπανιότατο) κάποιος ιερέας, ενθουσιάζομαι. δεν έχεις συχνά κάποιον με μαύρα ράσα και γενειάδα να σου μιλά για θεούς που κατεβαίνουν στη γη και κάνουν το νερό κρασί (γεια σου στροβολιώτη). είναι οι καλύτεροι παραμυθάδες του κόσμου. δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά μαγεύονται στο μάθημα των θρησκευτικών.

    και ένα ανέκδοτο-παραμύθι αν μου επιτρέπεις, Dis:

    Ενώ ο Άγιος Πέτρος προσέχει την πύλη του Παραδείσου, πρέπει οπωσδήποτε να πάει στην τουαλέτα. Ζητά λοιπόν από τον Ιησού να προσέξει για λίγο την πύλη μέχρι εκείνος να επιστρέψει.
    Ενώ ο Ιησούς λοιπόν στέκεται εκεί, βλέπει έναν ηλικιωμένο άνδρα πάνω σε έναν γάιδαρο να πλησιάζει την πύλη. Παρατηρεί πως ο ηλικιωμένος άνδρας κουβαλά μαζί του τα εργαλεία του μαραγκού. Όταν ο ηλικιωμένος φτάνει στην πύλη, ο Ιησούς του ζητά να περιγράψει την ζωή του και το λόγο που ο ίδιος αισθάνεται πως πρέπει να πάει στον παράδεισο.
    Το άτομο εξηγεί: «στα αγγλικά, το όνομά μου θα ήταν Joseph, αλλά δεν έζησα στην Αμερική ή την Αγγλία. Έζησα μια ταπεινή ζωή φτιάχνοντας πράγματα από ξύλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν με θυμούνται, αλλά ο καθένας έχει ακούσει για τον γιο μου. Τον αποκαλώ γιο μου γιατί ήμουν κάτι περισσότερο από πατέρας για αυτόν, διότι δεν ήρθε στον κόσμο όπως γίνεται συνήθως.
    Έστειλα τον γιο μου ανάμεσα στον κόσμο. Όμως αυτός γελοιοποιήθηκε και χλευάστηκε από πολλούς, παρότι ήταν γνωστός για την τιμιότητα και την τελειότητά του. Ο μεγαλύτερος λόγος που επιθυμώ να περάσω στον Παράδεισο είναι για να τον ξαναβρω.»
    Ο Ιησούς μένει έκπληκτος από την ιστορία του ηλικιωμένου άνδρα. Τον κοιτά στα μάτια και τον ρωτά:
    «Πατέρα εσύ;»


    Ο ηλικιωμένος δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του:
    «Πινόκιο;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. :))

    ένα πράμα που εν έχουν οι θρησκευόμενοι πάντως εν να ανέχουνται το χιούμορ για τη θρησκεία.

    πρέπει να κάμω μια ανάρτηση για να γράψουμεν ούλλοι τες εμπειρίες μας με παπάδες, θρήσκους κλπ.

    ζουν αναμεσά μας!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή