Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.6.11

Το θολωμένο μου μυαλό ή πως να σκοτώσετε υπερ-ταξικά τα εγκεφαλικά σας κύτταρα.


1.       Προτάσσετε ρητώς την Αυτοποίηση -  Αυτοθέσμιση.
2.       Θεωρείτε, για σκοπούς που θα αντιληφθείτε αργότερα, τα πολιτικά προβλήματα πηγή των κοινωνικών και ταξικών αντιφάσεων και όχι το αντίθετο. Πολλά ρωτάτε.
3.       Ταυτίζετε τα πολιτικά προβλήματα με  τους πολιτικούς και κρατικούς χώρους και θεσμούς (κόμματα, συνδικάτα,βουλή, κράτος).
4.       Βαφτίζετε τις κοινωνικές τάξεις – κοινωνία ή κοινότητα ανθρώπων -και αποφασίζετε πως η κοινότητα των ανθρώπων ζει σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από τους χώρους/τόπους άσκησης πολιτικής.
5.       Καθ΄οδόν όπως προχωράτε, περνάτε για ένα ποτό από την οικολογική πράσινη αριστερά και ξαναθυμάστε πως η ανθρώπινη κοινότητα είναι εντελώς αποξενωμένη από τον καθ΄αυτό  φυσικό της χώρο που δεν είναι άλλος από τη φύση.
6.       Επαναπροσδιορίζετε τον άνθρωπο ως φυσικό ον.
7.       Αντιλαμβάνεστε όπως κατεβάζετε το ντράι μαρτίνι σας, πως η έννοια του ανθρώπου ως φυσικού όντος είναι ευρύτερη της έννοιας του ανθρώπου ως πολιτικού όντος, για καλή σας τύχη.
8.       Προχωρώντας , αν τύχει να πέσετε πάνω σε ομάδα Προσκυνητών, κάθεστε να  πάρετε μια ανάσα στα βάθη της οικουμενικής και ουχί περιοριστικής πολιτικής έννοιας για τον άνθρωπο, αποφεύγοντας τον όρο «συμπαντική ψυχή» ως ακατάλυπτο και άρα εχθρικό για το σύνολο των συνανθρώπων της κοινοτικής μας Γης.
9.       Τελειώνοντας την προσευχή μαθαίνετε πια και με βιωματικό τρόπο να οχυρώνεστε και να μην συναινείτε  στους πολιτικούς δαίμονες που κυκλοφορούν, γιατί ξέρετε πια «από εμπειρία» πως η πολιτική ρήξη δεν οδηγεί στη ατομική και άρα στη κοινωνική χειραφέτηση.
10.   Αρχίζετε να αισθάνεστε απελευθερωμένοι και απεριόριστα δυνατοί να αυτοπροσδιοριστείτε.
11.   Λαμβάνετε οικειοθελώς μέρος στη συνέλευση των μελλοντικών κοινοτικών κατόχων της Γης μας, η οποία αποφασίζει, πως μετά το πέρας της συνέλευσης,  οι λαμβάνοντες μέρος θα μπορούν να  αυτοπροσδιορίζονται ως «επαναστάτες» αίροντας την μέχρι στιγμής απαγόρευση στη χρήση της λέξεως αυτής κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων, καθώς και των περιπατητικών συνομιλιών με συνανθρώπους σας.
12.   Ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα και λαμβάνετε θεωρητικά μαθήματα άνευ πληρωμής και άνευ διδασκάλου – είναι όλοι συνάνθρωποι – για το ποιές ερμηνείες και εκδοχές έχει λάβει η έννοια της επαναστατικότητας κατά την Προϊστορία – δηλαδή πριν τη δική σας εμφάνιση προ ημερών.
13.   Κατά τη διάρκεια του μαθήματος για την Προϊστορία μαθαίνετε τους χρήσιμους όρους «εργατική τάξη», «προλεταριάτο» και «επαναστατική αλλαγή». Ενοχλήστε ελαφρώς από τη διαδοχή των όρων αλλά αφήνεστε στην θετική αύρα των γύρω σας και το απωθείτε επιτυχώς χωρίς να απομακρυνθείτε από το στόχο σας που είναι να αυτοπροσδιοριστείτε ως επαναστάτες.
14.   Όπως κάθεστε στο γρασίδι  αισθάνεστε μια ξαφνική ευφορία η οποία δεν οφείλεται μόνο στη παρουσία του διπλανού σας  που είναι και συνάνθρωπος και κούκλος.
15.   Το άλυτο μυστήριο αιώνων για την σχέση των όρων «εργατική τάξη» «προλεταριάτο» και «επαναστατική αλλαγή» έχει λυθεί ως δια μαγείας και πάλι με βιωματικό τρόπο! Τους το λέγατε και δεν το πιστεύανε στα συνδικάτα ρε γμτ!
16.   Εάν μεταφέραμε την εμπειρία των συνελεύσεων στους εργασιακούς χώρους  θα επανακαθορίζαμε όπως γουστάραμε και τις παραγωγικές σχέσεις για τις οποίες σφαζόμαστε και μας βλέπει κι ο Θεός και δεν κάνει.
17.   Ακολούθως αφού θα καθορίζαμε τις παραγωγικές σχέσεις όπως γουστάραμε θα μπορούσαμε με ευκολία να μοιράζαμε  τα προϊόντα της παραγωγής , ούτως ώστε να μην πεινάσει πια κανένα φτωχό παιδί γιατί αυτό δεν ταιριάζει ούτε με την ανθρώπινη φύση.
( Σ αυτό το στάδιο απορρίπτεται οριστικά το πρόγραμμα Venus του Zeitgeist το οποίο πέρσι στείλατε σε όλους τους φίλους και συνανθρώπους σας μέσω του μπλογκ σας, γιατί δεν σας χρειάζεται πια).

18.   Θέτετε ζήτημα προς ψήφιση στη συνέλευση να αποκλειστούν απ΄αυτήν όλοι όσοι κατέχουν  εξουσία στα μέσα παραγωγής. Δηλαδή τα κόμματα, τα συνδικάτα, οι βουλευτές και οι οποιεσδήποτε πολιτικές οργανώσεις. Ξέρετε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ισότητα και την εκδημοκρατικοποίηση είναι η γραφειοκρατία και οι πολιτικοί θεσμοί.
19.   Ψηφίζετε ομόφωνα, πως αυτός που φωνάζει  ότι τα κόμματα και τα συνδικάτα δεν διαχειρίζονται τα μέσα παραγωγής πρέπει να πάει να φέρει τις μπύρες μέχρι να ψηφιστεί η πρόταση.
20.   Μέχρι να επιστρέψει συζητάτε για την «ετερονομία» που είναι ο αληθινός εχθρός του αυτονομημένου επαναστάτη, εξαιτίας της οποίας περιορίζεται η ανθρώπινη ουσία του, η συμμετοχή του στις αποφάσεις και άρα η δική του «εξουσία» στα μέσα παραγωγής, η επέκταση της προσωπικότητας του και η αυτοεκπλήρωσή του.
21.   Από την καντίνα ο τύπος που πήγε για μπύρες κάτι λέει για αλλοτρίωση και αυτοεπέκταση του κεφαλαίου, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή εσείς κοιτάτε τις χθεσινές φωτογραφίες που βγάλατε.(Φήμες που θέλουν τον Κύπριο Μιχάλη Χατζηγιάννη ως καλλιτεχικό διευθυντή – χέρια ψηλά - των συνελεύσεων, στο μεταξύ απορρίπτονται).
22.   Μελαγχολείτε προς στιγμή που σκέφτεστε ότι θα πάτε δουλειά αύριο αλλά αντέχετε τη θλίψη γιατί ξέρετε πως η αυτο-οργάνωση της εργασίας θα καταφέρει εν τέλει να πλήξει το παγκόσμιο κεφάλαιο και να φέρει τον κομμουνισμό.
23.   Ποιός σας είπε βρε κουτά πως η οικονομία είναι βασισμένη στην εκμετάλλευση και μου στενοχωριέστε; Σιγά μην καθορίζει η υπεραξία τη θέση της κυρίαρχης τάξης! Θα τα μοιραζόμαστε, λέμε, και θα φυλάμε και για τα κοινά! Τι χαζοί που ήταν αυτοί οι μπολσεβίκοι! Α χα χα χα!
24.   Το ζήτημα είναι πως αισθάνεσαι για την υπεραξία όχι η υπεραξία ως προυπόθεση της  κυριαρχίας. Αν μετέχεις στις αποφάσεις θα αισθάνεσαι πολύ καλύτερα κι αυτή η υπεραξία δεν θα μπορεί πια να σε απομακρύνει ούτε από τη φύση, ούτε από τον αγαπημένο σου συνάνθρωπο – έχεις ένα χαρτομάντηλο; ούτε απ΄την ποθητή αυτοποίηση σου.
25.   Και μην ξεχνάς να αντιστέκεσαι σ΄αυτούς που λένε πως έχεις καταργήσει μέσα στο κεφάλι σου τις αντιφάσεις. Φυσικά δεν έχεις καταργήσει τις αντιφάσεις! Δεν ξέρεις μήπως για την αντίφαση που προκαλεί όλα αυτά τα πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα; Δεν ξέρεις ΕΣΥ πως η μεγαλύτερη αντίφαση στον καπιταλισμό είναι πως δεν δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να μετέχουν στις αποφάσεις για τη ζωή τους! Τι διάολο μουντζώνεις τρεις βδομάδες τη βουλή αν δεν το ήξερες!
26.   Ταξική πάλη; Τςςςς.....
27.   Ιδεοληπτικές φαντασιώσεις της εξουσίας για να εμποδίσει την αληθινή επανάσταση ακριβώς επειδή είναι η εξουσία. Και λέει τις εξουσιαστικές της θεωρίες επεξήγηση της  επαναστατικής διαδικασίας και κάτι για  ιστορική αναπόφευκτη ταξική σύγκρουση καθώς το κεφάλαιο ορίζει τις εξελισσόμενες αντιφάσεις, λέει, και όχι το πολίτευμα!! Άκου τι λένε!
28.   Κάτσε να δεις πως το είπε ο συνάνθρωπος ακαδημαϊκός χθες. Α, ναι. Οικονομικό ντετερμινισμό το είπε, όλο αυτό που λεν στις συντεχνίες και τα κόμματα. Τςςς....Αγροίκοι και ανελεύθεροι!
29.   Δεν υπάρχουν τάξεις λέμε ρε! Η εργατική τάξη – άσε που είναι κι ένα μικρό κομματάκι πια αυτοί – έχει ενσωματωθεί στο κράτος μέσω των συντεχνιών! Κάτω το Κράτος...Ούστ...Κάτω το ενσωματωμένο δουλεφταριό του Κράτους...Ουστ!
30.   Αυτο – οργάνωση της εργασίας για Δίκαιη Κατανομή των Προϊόντων, Παιδεία (δημοκρατική), Ελευθερία(αυτή που σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου; ατομική νομίζω τη λένε). (το «Ψωμί, Παιδεία,Ελευθερία» δεν διευκρίνιζε!). Συν κοινωνική ασφάλεια,ειρήνη και εξάλειψη οριστικά του κινδύνου των οικονομικών κρίσεων!
31.   Εκπαραθυρώστε τη Θεωρία. Άιντε!
32.   Η θεωρία επαναφέρει το θέμα της πάλης των τάξεων.
33.   Η θεωρία της πάλης των τάξεων είναι παραπλανητική. Δεν θα κάνουν ότι θέλουν τρεις ψόρηδες που την είδαν προλεταριάτο! Η κοινότητα της Γης αποτελείται και από άλλα πολλά κοινωνικά σύνολα (sic). Δεν θα οικειοποιούνται τρεις ψόρηδες την υποκειμενικότητά μας! Κι αυτός ο Μαρξ ποιός είναι; Πότε γεννήθηκε; Τςςς...
34.   Έχω τελειώσει Παρίσι εγώ αγάπη μου! Θα αυτοποιηθώ! Δε θα μου πουν εμένα τρεις ψόρηδες τι θα κάνω!
35.   Η ετερονομία είναι η αιτία της κάθε καταπίεσης, αποκαταπιεσθείτε αυτονομηθείτε!
36.   Ποιός; Ο Τρίτος Κόσμος; Τα καημένα τα μαυράκια. Τι φταίνε κι αυτά; Τι φταίνε που δεν ξέρουν οι γονείς τους για τον Περικλή! Πτωχοί γονείς πτωχά παιδάκια!
37.    Εμείς οι νέοι διεθνιστές οι μόνοι γνήσιοι διεθνιστές  θα δώσουμε τα φώτα της αληθινής δημοκρατίας στον κόσμο όλο. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε. Οι τελευταίοι και οι πρώτοι παγκόσμιοι δημοκράτες! Οι τελευταίοι και οι πρώτοι αληθινοί επαναστάτες.
38.   Για την ηθική και τη δικαιοσύνη!
39.   Για τη δικαίωση της ατομικής συνείδησης!
40.   Για το πλήθος των ατομικών συνειδήσεων!
41.   Για το πλήθος!
42.   Για την κοινωνία που βρίσκεται σε συνεχή δράση!
43.   Για να μην βλάψει ποτέ κανείς  ξανά κανένα συνάνθρωπό του!
44.   Ενδο-κοινωνικοποιήσου κι ασε τη εξω- κοινωνικοποίηση και τη θεωρία!
45.   Έλα μαζί μας!
46.   Μπορείς να σκοτώσεις το τέρας του ολοκληρωτισμού που έχεις μέσα σου!
47.   Χέρια Ψηλά!
48.   Εισηγήσεις για την επόμενη συνεδρία
49.   Κενό
50.   Κενό.



4 σχόλια: