Η Αυτού Μεγαλειότης Ανδρέας Μολέσκης παρέδωσε σήμερα οικειοθελώς τη θέση του Επικεφαλούς της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας στη Ε.Ε. Είχε ξεπεράσει κατά πολύ το δικαίωμα στο «αρχηγιλλίκκι» που του πρόσφερε η θέση του τζαι εδιόριζεν αβέρτα συγγενείς και υποτακτικούς. Πάω στοίχημα ότι μεταξύ αυτών θα υπάρχουν και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Ακούτε με που σας λέω...
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέκτηκε την παραίτηση δηλώνοντας τη λύπη του που ο Α.Μ εξέθεσε την κυβέρνηση.
Ναι...
Εμείς αισθανόμαστε χαρά που μας άδειασε τη γωνιά ο Α.Μ αλλά δεν συμμεριζόμαστε τη λύπη του Προέδρου.
Αν υπάρχει αριστερός που γνωρίζει τον κύριο Α.Μ και μπορεί να μας πει έστω ΜΙΑ δικαιολογία γιατί αυτός ο κύριος έτυχε της εμπιστοσύνης του κόμματος και της κυβέρνησης, να μας τον παραθέσει.
Κάτι μου λέει όμως πως θα δυσκολευτεί πολύ.
Λύπη θα εκφράσουμε για όσα αρπαχτικά ανάγιωσε οποτεδηποτε αυτό το κόμμα. Παντός είδους.
Που μπορεί αριθμητικά να εν πιο λλία που τους άλλους. Αλλά η ιδεολογική ζημία που κάμνει ο καθένας αξίζει καμιά δεκαρκά τους. Έτσι γινόμαστε πλην. Τουλάχιστο στη συνείδηση μας.
Πληζ, αν υπάρχει δυνατότητα να μην καταχωρηθεί η περίπτωση του Α.Μ στα «ανθρώπινα λάθη» του κόμματος θα την προτιμήσω.
Ευχαριστώ.
Μετά από πιέσεις που εδέχθει από το Προεδρικό,..... διότι κατά τα άλλα ήταν ανένδοτος, παρέδωσε ..... οικειοθελώς το τσιφλίκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήα ήθελεν τζαι πίεση...έτσι ένι, άμα αναγιώσεις τον κολιό ύστερα εν το δικο σου μάτι που θέλει να φκάλει.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλά καλή σκέψη να αναλάβει την γραμματεία της προεδρίας ο Μολέσκης! τί να πω...
δεν νομίζω ο ΑΜ ναν αριστερός τζιαι δεν νομίζω να εδιορίστην διότι εν αριστερός ή κομματικός 'η ξέρω γώ τί. Ήταν ανώτερος γραφκιάς της κυβέρνησης τζαι εμετατέθηκεν σε τζείνον το πόστον γιατί από ότι λέγεται εθεωρήθην ότι ήταν ικανός τεχνοκράτης. Ο κάθε κυβερνητικός δεν μπορεί να εκθέτει το κυβερνών κόμμα. Όταν ακούστηκεν ο χιλλές, ο πρόεδρος έδωκεν εντολήν στην αρμόδιον ανεξάρτητην αξιοματούχον για έρευναν τζιαι μόλις ο ίδιος τζιαι η βουλή είχαν το πόρισμαν έδειξεν του την πόρταν. Δεν νομίζω να ευθύνεται είτε ο πρόεδρος, είτε το ΑΚΕΛ, είτε η αριστερά, τζιαι ακόμα λλιόττερον οι αριστεροί γιατί ο ένας ή ο άλλος ανώτερος γραφκιάς την Κυβέρνησης εν πόσιηκος. Δεν νομίζω να εμπόριεν ο πρόεδρος να διορίσει έναν έντιμον αριστερόν σε όλα τα πόστα. Για τον επίτροπον διοικήσεως που επροσπάθησεν να βάλει άνθρωπον κάπως αριστερόν που του είχεν εμπιστοσύνην δεν τον άφηκεν η βουλή. αυτός ο τύπος ήταν υποτίθεται κοινής συνέναισης (mon cul). Ούτε πρόεδρος, ούτε το κυβερνών κόμμαν είναι το κράτος. Το κράτος είναι κάτι το πολλά πιο πόσιηκον πράμα... Κάτι σαν βόθρος που πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σαν εργαλείον άμα λάχει να κυβερνήσεις, όποιος τζιαι να είσαι διότι άλλον εργαλείον δεν έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήγειά σου Ασέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ότι εννεν αριστερός εν το μονο σίουρο. Το άλλο σίουρο εν ότι οι Μολέσκηδες εννεν μια άσχετη με την αριστερά οικογένεια. Να μου πεις τι φταίει η οικογένεια. Σωστό.
Οπως τζαι να έχουν τα πράματα, ακόμα τζαι αν κάποιος εν κοινής συναίνεσης - που εγώ εν αμφιβάλλω ιδιαιτερα για τον συγκεκριμμένον, είπα τζαι για τζείνους που προφανώς έσασεν, ότι εν τους έσασεν με κομματικά κριτήρια αλλά με προσωπικά οφέλη προφανώς - όμως θεωρω πως την κύρια ευθύνη την έσιει η κυβέρνηση τζαι μαζί με την κυβέρνηση τζαι το κόμμα, εαν η οικογένεια Μολέσκηδων εν κοντινή του κόμματος οικογένεια.
Φυσικά, εν ευθύνη που την πληρώνει η ίδια η κυβέρνηση τούτη, γιατί εν νομίζω να εν αστείο πράμα να εκτίθεσαι για τον άνθρωπο που εμπιστέφκεσαι για την συγκεκριμένη θέση. Το όνομα του Μολέσκη έσιει χρόνια που "ψιλοπαίζει" όι στα πολλά καθαρά ονόματα, αν θέλεις έστω τζαι υπόγεια "ψιλοπαίζει".
αν παρόλα αυτά εν εδιορίστηκεν λόγω του ότι ήταν "αριστερός" τάχα αλλά για το ότι ήταν καλός τεχνοκρατης, τότε συμφωνώ πως μειώνεται η ευθύνη της αριστεράς.
εν πασει περιπτώση, κάποια πράματα εν πολλά χτυπητά όταν γίνουνται επί διακυβέρνησης του ακελ.
τζαι καταλαβαίνεις - να το παραδεχτώ - πως αν ήταν άλλη η κυβέρνηση, κάποιοι που μας ήταν να δώσουν τζαι πιο πλαθκειές ερμηνείες για την περίπτωση.
εννοείται πως εν συγχίχουμεν το τι εν ενα κυβερνών κόμμα με το κράτος. εξάλλου έσιει ένα μήνα...να τζοιμηθούμεν για να φωνάζουμεν για τούτες τες διαφορές, σε συνάρτηση με κάποιων ιδεολογικο πόλεμο που γίνεται εις την μητέρα μας πατρίδα.
το μόνον που δεν είμαι σίγουρη για τούτα που γράφεις είναι αν δεν εμπορούσεν ο πρόεδρος να διορίσει έναν εντιμον άνθρωπο σε ούλλα τα πόστα. ενι ξέρω πως να το μετρήσω, το πόσο θα μπορούσε τζαι ποσο όχι.
σίουρα, αυτό που ξέρω, εν ότι, η εξουσία εν πολλά διαβρωτική, τζαι πρέπει να έσιεις ψηλόν ήθος σαν άνθρωπος για να μεν καβαλλήσεις το καλάμι τζαι μετά να το εξαργυρώσεις τζιόλας.
ξέρω πως πάντα, στην πράξη κάποιοι τίμιοι μπαίνουν στον πειρασμό.
τζαι τέλος, το κράτος ενι ξέρω αν εν πάντα βόθρος. ίσως κάποιες φορές να εν τζαι πλαίσιο για να προχωρούμεν σε καλύτερες συνθήκες τζαι όρους διαβίωσης. φυσικά τούτον εξαρτάται που πολλές άλλες ιστορικές παραμέτρους...
@Aceras Όι, έννεν αριστερός από ότι λέγεται, αλλά ο μη έλεχος του (αυτού και δεν ξέρω πόσων άλλων) ή η μη δυνατότητα/ικανότητα ελέγχου του σαφώς εμπερικλείει ευθύνη. Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες αρκετοί αριστεροί λειτουργοί για να καλύψουν τις θέσεις κλειδιά η κατάσταση πάσχει διοικητικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιλικρινά δεν ξέρω αν ο Πρόεδρος εδιόρησε τον Αντρέα Μολέσκη στο συγκεκριμένο πόστο [του Επικεφαλή της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης] γιατί «εθεωρήθην ότι ήταν ικανός τεχνοκράτης», ή γιατί «εθεωρήθην ότι ήταν ημέτερος του Προέδρου και της εμπιστοσύνης του. Εξ άλλου και πέραν του ότι προέρχεται από τη λυσιώτικη οικογένεια των Μολέσκηδων που έχουν αριστερές καταβολές, το ΑΚΕΛ στήριξε τον συγκεκριμένο Μολέσκη όταν επί Προεδρίας Κληρίδη ήθελαν να τον αποπέμψουν από τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπ’ εκεί και πέρα το ΑΚΕΛ [και φυσικά ο Πρόεδρος] πρέπει να ξαναδούν πως αξιοποιούν την αστική κρατική μηχανή και ποιους ανώτερους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τεχνοκράτες εμπιστεύονται ότι θα λειτουργήσουν πλέον ως φορείς και εκτελεστές ενός αριστερού ή αριστερίζοντος προγράμματος ή χαρακτηρίζονται από αριστερά πρότυπα και ήθη. Δεν είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι
- οι (μικρο)αστικοποιημένοι πλέον αριστεροί(;) ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί [που για χρόνια ίσως να λούφαζαν στη γωνιά τους κοιτάζοντας μόνο τη δουλειά τους], ή
- όσοι εκ της κεντροδεξιάς ορμώμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μεταλλάχτηκαν όλως αιφνιδίως σε ακραιφνείς Χριστοφιανούς,
θα λειτουργήσουν ριζοσπαστικά, με αριστερό ήθος ή να έρθουν σε ρήξη με την ίδια τη δική τους αφομοίωση από το σύστημα;
@takeiteasy
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ξέρω τι σημαίνει "ο μη έλεγχος του". το κράτος δεν μπορεί να λειτουργεί επό 24ώρου βάσεως ως αστυνομικός.
ορίστε που ο σχετικός έλεγχος έφκαλεν τη βρώμα.
όταν ένας άνθρωπος έσιει μιαν προϊστορία που μπάζει δεν τον βάλλεις σε ένα πόστο με περιθώρια να το εκμεταλλευτεί.
δαμέ μπαίνει το ζήτημα των προσόντων. λαλούμεν "ήταν καλός τεχνοκράτης". άμπα τζαι έννεν πάντα "θετικός" τούτος ο όρος τελικά;...
επίσης, γιατί να μπει ένας επικεφαλής; ειδικά κάποιος που καταχράται την εξουσία που έσιει παραδοσιακά;
μια επιτροπή, για παράδειγμα εν θα ήταν πιο "συντονιστική" και αποδοτική; να μου πεις πόσους να πληρώνουν...ε, ας πιάννουν πιο λλία, να περιορίζεται τζαι η ανεξελεγκτη εξουσία "του ενός".
οπότε τζαι τούτον που λέει ο Ανευ,"ή να έρθουν σε ρήξη με την ίδια τη δική τους αφομοίωση από το σύστημα" εν μπορεί να εν θέμα "καλής θέλησης" του καθενός.
"καλή θέληση" αποκτάς, άμα το σύστημα περιορίζει τα περιθώρια σου να αποκτήσεις "κακή"
"Είχε ξεπεράσει κατά πολύ το δικαίωμα στο «αρχηγιλλίκκι» που του πρόσφερε η θέση του τζαι εδιόριζεν αβέρτα συγγενείς και υποτακτικούς."
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς δαμέ εκατάλαβα τα!
"Πάω στοίχημα ότι μεταξύ αυτών θα υπάρχουν και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Ακούτε με που σας λέω..."
Τούτα όμως;
Εννοείς ότι έπιαεν μόνον αριστερούς;
Όι εννοώ το αντίθετο.
ΑπάντησηΔιαγραφήότι έπιανεν μόνον τζείνους που με τον άλφα ή βήτα τρόπο, εξυπηρετούσεν τον ίδιο προσωπικά. στα παλιά του τα παπούτσια το κόμμα. τούτον εννοώ.
αν μεταξύ τους τούτους ήσιεν τζαι ψηφοφόρους του ακελ, εν αλλάσσει την ουσία.
το πόθεν έσχες αξίζει μόνο σε τούτους.
ΑπάντησηΔιαγραφήόι λύπη. τι πάει να πει λύπη;
όποιος τρώει να πληρώνει!
διότι είναι χαρραμοφάηδες τζαι πληρώνουνται τζαι που το κράτος!!! της όποιας κυβέρνησης. δεν παίζει ρόλο.
Disdaimona καλημέρα. Δεν ήταν λόγω του οφειλόμενου (και μη εκτελούμενου) ελέγχου από το κράτος που ανακινήθηκε το θέμα του Α.Μ. Ήταν από κάρφωμα (κάποιου άλλου λειτουργού ή παραπονούμενου), σε ημερήσια εφημερίδα που με την σειρά της ανακίνησε το θέμα. Είναι ένα θέμα το κράτος να κάνει τον ζαφτιέ και άλλο το να μην έχει δώσει τα μηνύματα ελέγχου και μη ανοχής στις παρατυπίες-παρανομίες (ενδέχεται να έχει και ποινική ευθύνη ο Α.Μ). Αν είχε προιστορία δεν έπρεπε να τοποθετηθεί εκεί. Το πιό δύσκολο δεν είναι να βρεθεί καλός τεχνοκράτης αλλά καλός τεχνοκράτης που να είναι τίμιος. Δοικητικά το κράτος οφείλει να σφίξει τα λουριά και να διατηρήσει επαρκή έλεγχο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤούτα τα φαινόμενα εν λλίον πολλά αναπόφευκτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα φαινόμενα είχαμε στα 3.5 χρόνια;
Τον κουμπάρο τον Παπασάββα (τον ασυχχόμπατο) που επέστρεψε τα χρήματα, τον Βάσο τον Γεωργίου που επαρετήθηκε, το θέμα του κατάδικου που έκαμνεν χόλιτεης στο Απολλώνιο που οδήγησε στη παραίτηση του υπουργού, τζιαι τούτο τωρά.
Η διαφορά στην αντιμετώπιση τζιαι την ευθιξία εν τεράστια.
Ο Παντελής Κούρος ας πούμε, 10 χρόνια τι δουλειάν έκαμνε στο προεδρικό; Έμπηκε ποττέ κανενού συναγερμικού η ιδέα να τον παρετήσει;
Το ΑΚΕΛ εν κυβερνά μόνο του τζιαι ούτε με την ανάληψη της διακυβέρνησης ξαφνικά έγινε ούλλη η δημόσια υπηρεσία αριστερή!
Αν σκεφτεί κανείς ότι εν σύσσωμα τα ΜΜΕ τζιαι τα παραπάνω κόμματα με το μικροσκόπιο που πάνω που την διακυβέρνηση τζιαι πασχίσουν να φκάλουν είδηση τζιαι σκάνδαλο, η συχνότητα/πυκνότητα των σκανδάλων που εμφανίζονται αλλά τζιαι η φύση τους, αποδεικνύουν ότι υπάρχει ποιοτική διαφορά μεταξύ τούτης της κυβέρνησης τζιαι ούλλων των προηγούμενων.
Το θέμα της χρήσης της προϋπάρχουσας γραφειοκρατίας από μιαν αριστερή διακυβέρνηση εν κλασσικό!
Ούτε οι γραφειοκρατικές δομές, ούτε τζιαι οι νοοτροπίες αλλάζουν σε 3 ή σε 5 χρόνια.
Νέε συμφωνώ σε ούλλα που λέεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά που την άλλη, πάντα θα υπάρχει τζαι μια καλή δικαιολογία. Τζαι κάθε κυβέρνηση μπορεί να επικαλεστεί τα ίδια για να αφήνει τα ζητήματα να διαιωνίζουνται.
Είναι γνωστός τζαι ο ρόλος των ΜΜΕ. Την δουλειά τους κάμνουν.
Υπάρχουν όμως σκάνδαλα τζαι σκάνδαλα. Τζαι δεν μπορούμε τα πάντα να τα εξηγούμεν με το σκεπτικό του "αναπόφευκτου".
Το συγκεκριμένο άτομο, δεν έπρεπε να έσιει την συγκεκριμμένη θέση. Τζαι επιπλέον θα έπρεπε η κυβέρνηση, αν δεν εμπορούσεν να αποφύγει την παρουσία του, να τηρήσει αυστηρές γραμμές όσον αφορά τον έλεγχο του. Να πιστέψω ότι στην Κύπρο μια κυβέρνηση περιμένει έναν κάρφωμα για να ξέρει τα μέλη της; Δαμέ ο κόσμος το΄χε τούμπανο με τον συγκεκριμμένον.
Μια ομάδα κοντινών ατόμων για τον άλφα ή βήτα λόγο στο ακελ, εν διαβρωμένα. Η περίπτωση του Βάσου εν η πιο κτυπητή που ούλλες αν με ρωτάς.
Τζαι εφόσον ο Δημήτρης, ειπεν πρόσφατα, πως η θέση του γ.γ εν πιο σημαντική για τζείνον που τη θέση του Προέδρου, ως πρώην γ.γ πρέπει να αντιλαμβάνεται, πως το λεγόμενο λαϊκό κίνημα, πλήττεται τζαι εσωτερικά κάθε φορά που ανέχεται άτομα που τες τάξεις του, να φτάνουν σε τέθκοια σημεία διαφθοράς ακόμα τζαι αν στην πορεία παυουν να εν αριστεροί ή ακελικοί.
Δεν μπορουμε να επαναπαυόμαστε στην αντίληψη ότι το κράτος εν κράτος τζαι πάντα θα τα έχουμεν τούτα. Διότι η λογική συνεπαγωγή είναι να παραιτηθούμεν που την κριτικη στο τέλος τζαι να περάσουμεν σε ένα μηδενισμό.
Στους μηχανισμούς του κράτους "φωτογραφίζεται" η κοινωνία. Αναπόφευκτα θα φωτογραφιθεί λοιπόν τζαι το κυβερνών κόμμα.
Υπάρχουν ευθύνες, τόσο για τες προσλήψεις όσο τζαι για τον τρόπο με τον οποίο λύνουνται οι περιπτώσεις διαφθοράς.
εν μπορούμεν να λέμε απλά "έτσι έπρεπε" τζαι μετά "λυπούμαι" τζαι ετέλειωσε. Το κράτος εν υπόλογο στους πολίτες. Τζαι δεν μπορει η κυβέρνηση να την σκαπουλάρει με απλές ανακοινωσεις εκφράζοντας τη λυπη της.
Εν εν αρκετή η λύπη όταν κάποιοι πλουτίζουν άμεσα ή έμμεσα εις βάρος του κόσμου.
Τζαι εφόσον δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον αθέμιτο πλουτισμο στον ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον ας τον ελέγξουμε στον κρατικό.
Καλά, εννοείται πως ούτε εγώ βρίσκω κάτι να διαφωνίσω σε τούτα που γράφεις, Dis. Ούτε τζιαι πρέπει να μπαίνουμε σε λογικές ανοχής μιας "ροζ" γραφειοκρατίας με τον φόβο της επανάκαμψης της κλασσικής βαθυμπλέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο κάτω-κάτω, μες τον καπιταλισμό, η χρηστή διοίκηση (πρέπει να) είναι βασικό ζητούμενο της αριστεράς τζιαι εν ένα που τα χαρακτηριστικά που (πρεπει να) την διαφοροποιούν.
Εγώ είμαι ένας βλάκας που δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "αριστερός" και "δεξιός". Οποιοσδήποτε άνθρωπος αναλαμβάνει μια θέση με οποιεσδήποτε ορθές διαδικασίες, οφείλει να τη σεβαστεί και να κόψει το κεφάλι του να κάμει σωστά τη δουλειά του! Αν δεν τα καταφέρνει, πρέπει να φύγει οικειοθελώς ή με το ζόρι! Τα λεφτά του Κύπριου πολίτη και η αξιοπρέπεια μας, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να τα εκμεταλλεύεται. Επιτέλους σταματήστε τα αριστερός-δεξιός-πάνω-κάτω-πέρα-δώθε και καταλάβετε ότι η κατηγοριοποίηση και η κλικκοποίηση είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ποθκιάντραποι για να μας κάμνουν ότι θέλουν...
ΑπάντησηΔιαγραφή"Τα λεφτά του Κύπριου πολίτη και η αξιοπρέπεια μας, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να τα εκμεταλλεύεται"
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμφωνώ απολύτως!
επισης συμφωνώ πως τα αριστερός και δεξιός μπορούν να εξυπηρετήσουν την κλικκοποίηση.
Μια άλλη κλικκοποίηση όμως ενι τζαι το να λέμεν πως "ούλλοι εν οι ίδιοι" τζαι το μόνο κριτήριο που μας μένει εν το ποιός κάμνει καλυτερα τη δουλειά του ή ποιός εν καλύτερος υπάλληλος του κράτους.
Οι ανθρώποι έχουν το δικαίωμα αλλά τζαι την υποχρέωση να διαχειριστούν με σωστό τρόπο την πολιτική τζαι κοινωνική ζωή.
Δεν μπορούμε να πάμε στην πρωτόγονη επόχή κατά την οποία εν υπήρχε πολιτική θεωρία. Η άρνηση της επιστημονικής ανάλυση δεν εν λύση στη κλικκοποίηση.
Η λύση είναι η επιμονή στο δικαίωμα μας να σκεφτόμαστε, να αναλύουμεν τζαι να κρίνουμε.
Δεν μπορεί να αναιρεθεί η διαφορά αριστεράς και δεξιάς, γιατί απλά η πραγματικότητα εν πολλά πολύπλοκη.
Αντίθετα πρέπει να συγκεκριμενοποιείται αυτή η διαφορά. Τζαι μάλιστα με επιμονή.
αυτή είναι η δική μου γνώμη φίλε Γιώργο.