Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.5.11

Ελλάδα - Κύπρος σημειώσατε 2

Η Κύπρος είναι η τελευταία ελληνόφωνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει απολιτίκ Αριστερά.


26 σχόλια:

  1. αν μιλάς για την αριστερά που βρίσκεται στην κυβέρνηση, λανθάνεσαι οικτρά. Αν μιλάς για αριστερούς σκεπτόμενους εντός του κόσμου, τότε συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ούτε στη κυβέρνηση υπάρχει απολιτικ αριστερά.

    στη Κύπρο δεν έχουμε ασθενήσει από διάφορες - σόρυ - παπαριές, περί άσκησης πολιτικής μέσω απολιτίκ στάσεων, θεωριών, κινημάτων κλπ.

    οι οποίες βέβαια είναι βαθιά πολιτικές στην ουσία.

    αν εννοείς πως η κυβέρνηση δεν είναι ατόφια αριστερή, έχω άποψη, και φυσικά δεν είναι αλλά σίγουρα ότι κι αν είναι πάλι συγκεκριμένη πολιτική εκφράζει. οπωσδήποτε όμως μεγάλη μάζα, ίσως και η μεγαλύτερη των υποστηρικτών του, δεν σαχλαμαρίζουν με αμαρκέ θεωρίες και έχουν μια καλή αντίληψη των αντιθέσεων της κοινωνίας.

    η δική μας δουλειά, είτε είμαστε αριστεροί είτε είμαστε δεξιοί, είναι να διαφυλάξουμε τα πλαίσια
    μέσα στα οποία μπορεί μια κριτική, ή μια στάση να ειναι όντως πολιτική και άρα οφέλημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να συμπληρώσω δύο πράγματα.

    1.όταν λέω να διαφυλάξουμε τα πλαίσια εννοώ πως οι αντιθέσεις και οι αντιφάσεις δεν πρέπει να καμουφλάρονται με σαχλαμάρες. οι αντιφάσεις υπάρχουν και πρέπει να αναδεικνύονται. Το να μην αναδεικνύονται δεν οδηγεί σε καμιά ομαλοτητα και σε καμιά πραγματική αρμονία.

    Όταν διαφυλάττεις τα όρια σου είτε εξ αριστερών είτε εκ δεξιών τοτε μπορείς και να συναινείς πάνω σε λογικές και αποτελεσματικές βάσεις εαν προκύπτει η αναγκαιότητα ή αν μπαίνει ζήτημα εθνικού συμφέροντος.

    2. θέλω κι εγώ μια μέρα να δω τη θάλασσα να γίνεται μωβ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Disdaimona,

    Είναι κάποιες στιγμές που υποκλίνομαι στην Αριστερή ΣΟΥ σκέψη και στην ευθύτητα ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dis!
    Στην Ελλάδα γίνεται μια μεγάλη συζήτηση περί ιδρυματικής αριστεράς και της αδυναμίας της να εκφράσει την αγανάκτηση αλλά κυρίως να δώσει την προοπτική και μέθοδο.
    Ο καπιταλισμός από την άλλη, ξέρει να κρύβει τις αντιθέσεις και να «πασάρει» την αγανάκτηση σε άλλες κατευθύνσεις...
    Υπάρχουν πολλά ζητήματα εδώ:
    Η αριστερά ως "παυσίπονο" για τις αντιθέσεις.
    Η αριστερά ως προετοιμασία της επανάστασης.
    Η αριστερά ως ρυθμιστής και εξομαλυντής του πολιτικοοικονομικού περιβάλλοντος;
    Η αριστερά ως οργανωτής και οδηγητής της εργατικής τάξης;
    Η αριστερά ως όλα τα πιο πάνω;

    Η αριστερά μπαίνει στο σύστημα για να το καταλύσει, και αυτή η πηγαία αντίφαση είναι φυσικό να δημιουργεί τάσεις...

    Το δυστύχημα είναι που οι τάσεις αυτές συνήθως τίθονται αντιμέτωπες, με πάντα την μία εξ αυτών να προσχωρεί με τον ένα η τον άλλο τρόπο στην αντίδραση.
    Είναι δύσκολο πολλές φορές να διακρίνεις ποια "αριστερά" είναι στην ουσία της προστατευτική ως προς το σύστημα.
    Ιδιαίτερα αν ανήκεις σ' αυτήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα,

    δεν ξέρω αν είναι τοσο δύσκολο να διακρίνεις πράγματα από ένα σημείο και μετά.

    ένα απλό παράδειγμα: χθες το βράδυ παρακολούθησα το δελτίο ειδήσεων του Σκάι για να δω με ποιό τρόπο πλασάρεται η όλη υπόθεση με την περιβόητη ειρηνική διαμαρτυρία.

    πέρα απ΄το γεγονός, πως η παρουσίαση ήταν καθαρά προπαγανδιστική - δηλαδή παρότρυνε τον κόσμο να λάβει μέρος, πράγμα πολύ ύποπτο - αμέσως μετά...είδαμε δύο άλλες πορείες - όχι και τόσο ελκυστικές, δημιουργούσαν και τράφφικ και δυσανασχέτιση - που αφορούσαν πορείες εργατών. Η μια εργατών του ΟΤΕ και η άλλη του λιμανιού. διαδήλωναν με τα ρούχα της δουλειάς τους και όχι με τη φραπεδιά και το κατσαρολάκι στο χέρι.

    Τα ΜΜΕ έχουν τσακίσει κυριολεκτικά τις δεκάδες πορείες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Φτάσαμε μέχρι του σημείου διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί να συζητούν δημόσια για να τεθεί το ΚΚΕ παράνομο καθότι παρακωλύει την ομαλή!! 'εκβαση των διαδικασιών αποπληρωμής του μνημονίου.

    Ξαφνικά, όλο το σύστημα που τρώει με δεκαεφτά μασέλες ανακάλυψε πως αυτός που ΦΤΑΙΕΙ για την χρεωκοπία της Ελλάδας είναι οι κομμουνιστές και γιατί; Επειδή δεν διαδηλώνουν ειρηνικά και υπερκομματικά ρε παιδί μου!!!

    Το σπρώξιμο που δέχονται οι Αγανακτισμένοι από τα μέσα δεν είναι τίποτε άλλο παρά νομιμοποίηση των πλαισίων μέσα στα οποια έχει πια το δικαίωμα ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί. Κατακρίβεια ΔΕΝ έχει πια το δικαίωμα να εξεγερθεί!!!

    Ωραίο επαναστατικό πνευμα!!!

    Χωρίς ταξική συνείδηση και ταξική πολιτική συμπεριφορά η αριστερά αυτοκαταργείται.

    Θα δεχόμουν ευχαρίστως το όλο νταβαντούρι μόνο στην εξής περίπτωση:
    1. παρουσιαζόταν ως μια παράλληλη διαμαρτυρία και όχι ως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!!!

    2. δεν προσπαθούσε κομμάτι της αριστεράς εκ Συνασπισμού μεριά, καθώς και οι Σπίθες Μίθες και λοιποί εθνοπατριώτες να μας πουλούν απολιτικ θεωρίες με απώτερο σκοπό να...μας αδειάσει τη γωνιά το ΚΚΕ.

    Εξω τα κόμματα λέει! Σόρυ αλλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι μπικ τάιμ ΜΕΣΑ.

    όταν το ΔΝΤ και η ΕΕ σπρώχνουν για συναίνεση μεταξύ αυτών των δύο,γιατί αλλιώς ο κόσμος δεν έλεγχεται δεν πας ως Αγαναχτισμένος να δώσεις αυτή τη συναίνεση μόνος σου στο πιάτο, στερώντας από τον λαό το μόνο όπλο που έχει για να εξεγερθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν ολίγοις, κατά τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων, αυτός που φλερτάρει με το σύστημα ειναι οι Αγανακτίστας.

    Οι μεν του συνασπισμού για να "ξεπλύνουν" τη ρετσινιά από την εμπλοκή τους στην υπόθεση των 300, να σώσουν την παρουσία τους στη βουλή και να ψαρέψουν ψήφους.

    Οι Σπίθες γιατί θέλουν να ελέγξουν τη χώρα και ο μόνος τρόπος να το καταφέρουν είναι να ενοποιήσουν τον κόσμο εφευρίσκοντας τον "ενοποιητικό δεσμό" που είναι Το Ελληνικο Περήφανο Εθνος

    Και οι αναρχικοί, ως ο πιο τραγελαφικος παράγοντας, επειδή όπου υπάρχει αντικομμουνισμός είναι μέσα!! Οι μπαχαλάκηδες τωρά πίνουν μόνο φραπέδες. Στις 5/5 όμως έριχναν μολότωφ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελευταίο σχόλιο προς νέο :)

    η σαχλαμάρα δεν είναι η διέξοδος από το αδιέξοδο της προβληματικής σχέσης του ΑΚΕΛ με τον μαρξισμό.

    και...κάτι που διάβασα ψες σε ένα κομμουνιστικό μπλογκ και χαμογέλασα...

    Κ.Κ.Κ - καλλιτεχνικο ψευδώνυμο του ΑΚΕΛ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α)ακομη και αν οι μπαχαλακηδες ειναι αναρχικοι, αυτο δεν παει να πει πως η προταση σου, Δισ., "οι αναρχικοι ειναι μπαχαλακιδες" ειναι ορθη. Ειναι λαθος και βρωμαει λαϊκισμο.

    β)Στις 5/5 δεν ηταν η πρωτη φορα που ριξανε μολοτωφ. Αν ασπαζεσαι την βια, ξερεις πως ερχεται πακετο με καποιο ρισκο, η βια εχει απροβλεπτη καταληξη. Οποταν αυτους που στελνεις σε μαχη, αν κατι παει στραβα, δεν τους "κρεμμαζεις" αλλα τους σεβεσαι γνωριζοντας πως μαζι ριχνατε τις μολοτωφ.

    Ειτε ριχνατε μαζι τις μολοτωφ, ειτε εισαι πασιφιστρια και αρα γελοια.

    Βεβαια υπαρχει και το πιο εξτρημ σεναριο, να εισαι υπερ της βιας που ειναι απολυτα ασφαλης και δεν μπορει να παει τιποτα στραβα, οποταν εισαι ακομη πιο γελοια.

    Μεση λυση δεν υπαρχει.

    γ)τελος απολιτικ αριστερα δεν μπορει να υπαρχει. Αλλα ποιος νοιαζεται την αριστερα και τα φετιχ των ορφανων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτον, μιλάμε για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελλάδα και αναφέρθηκα στους εκεί αναρχικούς.

    όσον αφορά τους αναρχικούς της Κύπρου καλό θα ήταν να δινατε κάποια μαθήματα στους εκεί συντρόφους σας καθότι το έχουν παραξηλώσει!

    Πριν δέκα μέρες έκαψαν τη γυναίκα που εργαζόταν στη λαϊκή για να ζήσει τζαι σήμερα πίνουν φραπέδες με υπόπτου προελεύσεως καταστάσεις και πρόσωπα ειρηνικά!

    Η βία στην οποία πιστεύω εγώ δεν περιλαμβάνει καμιά μολότωφ σε εργατικές διαμαρτυρίες.

    Περιλαμβάνει την υποχρεωτική βία με σκοπό την κατάργηση του αστικού νόμου, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η υποχρεωτικη βια, υποχρεωτικα περιλαμβανει και τον κινδυνο να καει κατα λαθος και καποιος τριτος περαστικος.

    Δεν καψαν την γυναικα "οι αναρχικοι της Ελλαδας" που "θελουν μαθημα" που τους "αναρχικους της κυπρου".

    Στην μαρφιν οι υπαλληλοι εν γνωσει τους οτι δεν υπηρχε εξοδος κινδυνου, εν γνωσει τους οτι πεφτουν συχνα μολοτωφ, εν γνωσει τους οταν επεφταν μολοτωφ συνεχιζαν να μετρουν εισπραξεις, εν γνωσει τους εθεσαν τον εαυτο τους σε κινδυνο. Οι αναρχικοι στην ελλαδα και στην κυπρο, ασυνειδητα ειχαν αποστηθησει την φιλολογια της πινκ αριστερας για βια χωρις θυματα, οποταν "ξεκρεμμασαν" ηθικα αυτους που εκαναν την ενεργεια αυτη, παροτι ουσιαστικα αυτοι τους εστειλαν. Λιγη τσιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λιγη τσίπα εγώ;

    οι υπάλληλοι που εν γνωσει τους εργάζονταν σε κτήριο χωρίς έξοδο κινδύνου ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να εργάζονται!!!! δεν έχετε ίχνος ταξικής συνείδησης!!!!

    όσο για τους αναρχικούς της Κύπρου προς μέγαλη τους τιμή δεν εκαψαν ποτέ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ηταν δηλωμενοι καρριεριστες και δεν ηταν υποχρεωμενοι. Υπηρχε απεργεια, αν ειχαν τα κοτσια θα απεργουσαν. Ομως θα χαναν προαγωγες. Επισης, ξεραν ή οχι οτι πεφταν μολοτωφ εκει μεσα; Βγαλαν ανακοινωση κατα του Βγενο; οχι, αποφασισαν να παιξουν το παιχνιδι του. Οταν επεφταν οι μολοτωφ, ορισμενοι συνεχιζαν την δουλεια τους, αλλοι προσπαθησαν να απομακρυνουν τις μολοτωφ!!! Η ραγιαδικη τους σταση φταιει για αυτο που εγινε, και οχι οι αναρχικοι που εκαναν αυτο που κανουν παντα. Ομως επειδη αυτη την φορα πηγαν στραβα τα πραγματα, νιβετε τας χειρας σας, ακαπνιστοι! Και εδω βρησκετε η ελλειψη της τσιπας.

    ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ; ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άβε συντρόφισσα!


    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε αναρχικέ,

    η έλλειψη τσίπας βρίσκεται στο ότι κάθεστε στην κάτω πλατεία και πάνω απ το κεφάλι σας ανεμίζουν εθνικιστικές σημαίες!!!

    η έλλειψη τσίπας βρίσκεται στο ότι τα βαζετε με τους εργαζόμενους όσο τα βάζετε με τα αφεντικά.

    Όσο για τη λέρα το Βγενόπουλο απαγορεύεται η αναφορά του ονόματος του στο μπλογκ μου!

    είστε ενα απ΄τα καλύτερα κομμάτια της κοινωνίας και τα κάνετε μια ζωή θάλασσα την ώρα του αγώνα.

    τα λαθη συμβαίνουν στη δράση αλλά η δράση θέλει και μυαλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε, ρε ομορφιές τα παιδιά του Νετσάγιεφ! Μπράβο παιδιά, ο προεπαναστατικός μηδενισμός (για τη ζωή των άλλων) ζει και βασιλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι αναρχικοι ειναι αντισυνταγματικοι, δυσδαιμονα. Και παντως, το συνταγμα ειναι αλλη κουβεντα, μην αλλαζεις το θεμα, αν θες ομως το ανοιγουμε.

    Η κεντρικη μου θεση ειναι οτι το αποτελεσμα της βιας ειναι απροβλεπτο, και οτι ειναι ανηθικο να ξεκρεμμαμε αυτους που δρουσαν με την συμφωνη μας γνωμη, οταν γινει η στραβη.

    υγ-ειναι σαφες οτι η πιο πανω θεση δεν εχει καμια σχεση με τον μηδενισμο του νετσαγιεφ, και νομιζω οτι η συγκριση αυτη ειναι αποτελεσμα αμαθειας, ροζαριστερισμου, αθλιου πασιφισμου και διαθεσης για λασπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ίντερνετ έχει πολύ πλάκα κάποιες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αοριστικολογείς περι βίας!

    βία ειναι να δινουμε και ξύλο, βία είναι και να σκοτώνουμε.

    γίνε συγκεκριμμένος και μιλάμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και εν πάση περιπτώσει τώρα ειρηνεύετε!

    όταν σας εγκαταλείψουν όλοι και σας αφήσουν να βγάλετε τα κάρβουνα απ τη φωτιά με τους μπάτσους ελάτε να πείτε πως και πάλι φταίει το ΚΚΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ποια αοριστικολογια Δισδαιμωνα; Ειναι σαφεστατα τα οσα λεω, ομως θα τα ξαναπω. Ποιο απο τα κατω δεν δεχεσαι;

    α)το τελικο αποτελεσμα μιας βιαιης ενεργειας ειναι απροβλεπτο
    β)οταν καποιος περνει την εγκριση για χρηση βιας, οταν παει κατι στραβα, τοτε η ευθυνη καλυπτει ολους, εκτος αν βγηκε εξω απο την αρχικη συμφωνια για δραση.
    γ)Ειτε απορριπτεις την βια, ειτε αναγνωριζεις την δεχεσαι μαζι με το ενδεχομενο του λαθους.

    Για τα υπολοιπα που λες:
    -για την εγκαταλειψη απο ολους: δεν με ενοχλει αυτο, οσο θα με ενοχλει να μην ειμαι σωστος με αυτους τους στελνουμε στην μαχη. Στην τελικη, οι ολοι τις περισσοτερες φορες δρουν ιδιοτελως και αηδιαστικως. Δεν μπορω να ελεγξω το που θα πανε ολοι, το μονο που μπορω να ελεγξω και αυτο ειναι το μονο που εξεταζω, ειναι αν ειναι σωστες οι πραξεις μου, αν οι πραξεις και η ηθικη μου ειναι ενα πραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. φίλε μου,
    θα συμφωνούσα σε όλα μαζί σου αν μπορούσες να εντάξεις το όλο πλαίσιο χρονικά στην έννοια της δικτατορίας του προλεταριάτου.

    αυτή είναι η βασική μας διαφορά.

    πιστεύουμε σε διαφορετικές προεπαναστατικές μορφές αγώνα. κι ας μείνουμε σ΄αυτές τις διαφορές οι οποίες είναι αγεφύρωτες.

    παρολα αυτά, θεωρώ υποχρέωση των κομμουνιστών να αξιολογούν τίμια τη δική σας θέση στον αγώνα. και να μην σας πουλούν όπως κάνουν όλοι οι άλλοι.
    θέτοντας όμως ρητες κόκκινες γραμμές όταν ο ταξικός αγώνας δεν επωφελείται από τη δράση σας.

    νομίζω πως δεν έχω κάτι άλλο να πω.

    χάρηκα που τα ειπαμε και είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στο μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. SPARTA-ΣΠΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ29 Μαΐου 2011 στις 4:45 μ.μ.

    Το ΚΚΕ δια στόματος Αλέκας Παπαρήγα, καταδίκασε τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων Ελλήνων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τόνισε μάλιστα με έμφαση, ότι «το σύστημα δε φοβάται από τέτοιες συγκεντρώσεις».

    Στέλεχος του Συνασπισμού (από τα σκληροπυρηνικά) είπε στις 25/05/2011 :
    «στο Σύνταγμα κατουράνε στον τάφο της Αριστεράς και η Αριστερά νομίζει ότι βρέχει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ευχαριστώ για την ενημέρωση.

    νασαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή