Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.5.11

Ωραιότερος, ωστόσο με μικρότερη αξία


Γραφική ηθικότητα: αυτή είναι η ηθικότητα των απότομα ανυψωμένων ορμών, των απότομων μεταστάσεων, των παθητικών, έντονων, τρομερών, πανηγυρικών εκφραστικών κινήσεων και τόνων.
Είναι η ημιάγρια βαθμίδα της ηθικότητας : δεν πρέπει να δελεάζεται κανείς από το αισθητικό θέλγητρο της, για να της παραχωρεί μια ανώτερη θέση.

Φρειδερίκου Νίτσε, Αυγή, αφ. 141

2 σχόλια:

  1. Ανυψωμενη ορμη, αποτομες μεταστασεις; χμμμ..δλδ την μια να λες "ναι στην βια", ναι, να μεθας με την αισθητικη της, να, να, να..και οταν υπαρξει απο ατυχημα καποιος νεκρος, μπροστα στην πιεση της κοινης γνωμης, ριχνεις τους τραγους στους καρχαριες.

    Το αισθητικο της θελγητρο δειχνει και την πραγματικη θεση της ηθικης. Αναγνωριζοντας την ανωτερη αισθητικη, αναγνωριζεις την πραγματικη δικη σου αισθητικη και Ειναι. Αυτα που λεει ο φρειδε, ειναι Ασυναρτησιες με ΠΟΠ. Ας μην μιλαμε με τις φρασεις αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε...

    και εξκιούσμι αλλά οι μάνες στο τσιτάτο και την ατάκα δεν είμαστε εμείς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή