Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.5.11

Επεισόδια από ένα έργο του μέλλοντος. Παράρτημα "Κύπρος"

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Το βρωμερό σκηνικό ρατσιστικού μίσους που έστησαν από το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Βικτόριας τα φασιστόμουτρα με αφορμή το φόνο ενός 44χρονου από ληστές (που επιχείρησαν να του κλέψουν μια βιντεοκάμερα τα ξημερώματα της Τρίτης), κατέληξε σ’ αυτό που ήταν ζήτημα ωρών να συμβεί. Σήμερα τα ξημερώματα στις 2π.μ. ένας μόλις 21 ετών μετανάστης από το Μπαγκλαντές δέχθηκε τουλάχιστον 10 μαχαιριές από δύο φασίστες οι οποίοι τον καταδίωξαν με μικρή μοτοσυκλέτα στη συμβολή των οδών Στρ. Καλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κ. Πατήσια. Αφού τον μαχαίρωσαν, τράπηκαν σε φυγή. Ο άτυχος μετανάστης μεταφέρθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα σε νοσοκομείο και λίγο αργότερα υπέκυψε. Όσοι βρέθηκαν μπροστά στη στυγερή δολοφονία δήλωσαν ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά και μιλούν ανοιχτά για ρατσιστικό έγκλημα. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία.
Οι εγκληματίες της γνωστής νεοναζιστικής συμμορίας εδώ και δύο νύχτες μπουκάρουν σε σπίτια μεταναστών, σπάνε τα μαγαζιά τους και ξυλοκοπούν όποιον βλέπουν στο δρόμο τους είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Εδώ και δύο νύχτες γυρνάνε με τα μηχανάκια για να βρουν μεμονωμένους μετανάστες για να τους μαχαιρώσουν, ενώ άλλοι στήνουν ενέδρες για το ίδιο ακριβώς σκοπό. Πρόκειται για τρομοκρατική συμμορία που σκοτώνει ανοιχτά. Αυτοί οι δολοφόνοι εδώ και δύο νύχτες δρουν υπό την ανοιχτή κάλυψη της αστυνομίας. Την Τρίτη το βράδυ δεκάδες μηχανές της Δίας μαζί με διμοιρίες ΜΑΤ άνοιγε το δρόμο στους θρασύδειλους φασίστες στην Αχαρνών και τα γύρω στενά για να επιτίθενται τα καθάρματα σε ανύποπτους μετανάστες. Στα σχολεία οι παρατρεχάμενοι οπαδοί του μιχαλολιάκου έβριζαν χυδαία τις μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές από οικογένειες μεταναστών προκαλώντας; τον τρόμο στα μικρά παιδιά. Η αλήτες αυτοί θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε άντρο της φασιστικής τρομοκρατίας. Δεκάρα δεν δίνουν για το θάνατο του 44χρονου που έπεσε θύμα ληστών. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει αν πράγματι οι ληστές ήταν αλλοδαποί ή έλληνες. Τα ίδια λέγανε και για την υπόθεση με τους δύο αστυνομικούς της Δίας που σκοτώθηκαν σε συμπλοκή με ληστές στου Ρέντη μέχρι να αποδειχτεί ότι αυτοί που τους σκότωσαν ήταν ομογενείς από τη Ρωσία και επικεφαλή
ης σπείρας ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας τον οποίο επιμελώς φροντίζουν να εξαφανίσουν από την επικαιρότητα.
Είναι οι ίδιοι συμμορίτες φασίστες που ο επικεφαλής τους στον Άγιο Παντελεήμονα ονόματι Χρήστος Ρήγας είναι νονός και τώρα κατηγορούμενος για τη δολοφονία των ελλήνων το 2009 για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου.
Η κατάσταση στην περιοχή έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο. Ο φασιστικός υπόκοσμος χθες έδρασε την ώρα που ένας εργάτης χαροπαλεύει ύστερα από τα δολοφονικά χτυπήματα δεκάδων δολοφόνων των ΜΑΤ που του άνοιξαν στην κυριολεξία το κεφάλι. Την ώρα που δεκάδες απεργοί άντρες και γυναίκες μεταφερόντουσαν τραυματισμένοι και πνιγμένοι στα χημικά από την οργανωμένη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ λίγο μετά τις 2μ.μ. στην Πανεπιστήμιου στην πορεία χιλιάδων εργαζομένων κατά την διάρκεια της χθεσινής γενικής απεργίας. Σε μια πορεία που μέχρι την ελεεινή επίθεση των ΜΑΤ δεν είχε γίνει το παραμικρό επεισόδιο.
Τα δύο γεγονότα σχετίζονται άμεσα αναμεταξύ τους. Ζούμε ένα σκηνικό ενορχηστρωμένης προληπτικής αντεπανάστασης. Οι φασίστες αλληλο συμπληρώνονται με το κράτος. Ο ένας δολοφονεί με τα κλομπ ο άλλος με τα μαχαίρια. Γνωρίζοντας ότι οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν και την οριστική χρεοκοπία η μαύρη αντίδραση οργανώνει τις δυνάμεις της και χτυπάει πρώτη. Περί αυτού πρόκειται. Στις περιοχές κάτω από την Πατησίων οργανώνεται το φασιστικό παρακράτος, η εφεδρεία του καπιταλιστών. Γι’ αυτό ακριβώς δρουν από κοινού. Για να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα έρθουν μαζί με την οριστική χρεοκοπία.
Αυτός ο θύλακας της αντεπανάστασης, οι σύγχρονοι χίτες και ταγματασφαλίτες, η μαύρη εφεδρεία του συστήματος, οι αλήτες και οι λούμπεν παρακμιακοί φασίστες, οι συμμορίτες νονοί της νύχτας και οι έμποροί ναρκωτικών μαζί και όλοι οι παρατρεχάμενοί τους, οι χουνταίοι, οι ρουφιάνοι και όλο το παρακρατικό σινάφι, πρέπει να συντριφτεί χωρίς κανέναν έλεος.
Όποιος κάνει ότι δεν βλέπει, όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι το μνημόνιο και η κοινωνική αντεπανάσταση έχει στην εμπροσθοφυλακή της αυτά τα καθάρματα, είναι απλά βαθιά νυχτωμένος. Οι φασίστες είναι άμεσα ενταγμένοι στο σχέδιο της κοινωνικής και πολιτικής αντεπανάστασης. Ας το συνειδητοποιήσουμε και ας αναλάβουμε τα καθήκοντα που αναλογούν σε αυτό που με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.
Μόνο η αριστερά και το μαζικό κοινωνικό κίνημα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στις προλεταριακές συνοικίες.
Το έγκλημα, ο φασισμός και ο τρόμος είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος

Οργάνωση της προλεταριακής αυτοάμυνας
Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του νεαρού μετανάστη από το Μπαγκλαντές

πηγή: ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

http://avantgarde2009.wordpress.com

4 σχόλια:

  1. Κατακαυμένη Ρούμελη...... Φαίνεται πως πάμε να πιάσουμε πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτείνω την οργάνωση μιας μη-βίαιης καθιστικής διαμαρτυρίας με άμεσους στόχους την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και την συναδέλφωση των λαών της Αθήνας. Η πρόταση μου δεν απορρέει απο την φετιχοποίηση της μη-βίας, όσο απο την "αίσθησή" που έχω ότι στην παρούσα φάση η ιδεολογική και ηθική ηγεμονία θα κατακτηθεί μόνον αν υπερβληθεί η κακοήθης χρησιμοποίηση του φόβου της βίας για την επιβοήθηση της ρατσιστικής βίας. Υπο αυτή την έννοια μια μαζική καθιστική διαμαρτυρία με πειθαρχία αντι-βίας θα συνέχιζε να ταράσσει ίσως και με πιο σκληρό τρόπο την "λειτουργικότητα" της μικροαστικής λαικής ζωής. Είμαι σίγουρος πως οι πιο λυσσαλέοιεχθροί μιας τέτοιας μορφης κινήματος θα ήταν οι παρακρατικοί, η αστυνομία και ο Παπανδρέου. Θεωρείς την πρόταση "νερουλή"; ή μήπως θέλει κότσια τελικά να σου σπάνε τη πλάτη και συ να παραμένεις εκεί, μέχρι να τους γκρεμίσεις; χρειάζεται μόνο μια εβδομάδα μη βίαιης αλλά "μπλοκαριστικής" δράσης για να αλλάξουμε ριζικά το τοπίο στην Αθήνα. Διαδίδω την ιδέα, αν και φοβάμαι πως και "σεις" ως μαρξισταράδες θα θεωρήσετε μια τέτοια προταση πολύ φλούφλικη..περιμένω απάντησή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Eriugena,

    ως μαρξισταρού :) να σου πω, πως ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ με την πρότασή σου.

    Δεν διαφωνώ, γιατί αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό της "απαθούς επίθεσης" ενάντια στη βία και το ενστερνίζομαι(τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο απόλυτα). Δεν διευκρίνισες μόνο, για πόσο καιρό θα πρέπει να διαρκέσει αυτή η "απάθεια" για να επιτευχθεί η πτώση της κυβέρνησης.

    Να υποθέσουμε πως πρέπει να διαρκέσει πολύ...

    Τότε τι προκύπτει; Μια διαρκής γενική απεργία; Γιατί αν θα καθόμαστε για ένα τρίμηνο ειρηνικά μαλλον δε θα δουλεύουμε...
    (το πως θα ζούμε, δεν το συζητάμε εδώ)

    Θα συμφωνούσα πλήρως μαζί σου αν η πρόταση
    1. ξεκινούσε απ΄το δευτερο σημείο - διαρκής γενική απεργία - παράλυση της οικονομίας - χάος - πτώση της κυβέρνησης.
    2. προέβλεπε τη μη χρησή βίας (μέχρι τη στιγμή που θα κατέβαινα τα πατριωτικά τανκς...)

    αυτό που χρειάζεται με άλλα λόγια, είναι κάτι περαν των "μαθημάτων αυτοβοήθειας" μέσω απαθούς αντίστασης για τη δημιουργία ισχυρού κοινωνικού ιστού αντίστασης.

    αυτό που χρειάζεται είναι ξεκάθαρη στόχευση.
    1. τι θέλουμε
    2. πως το πετυχαίνουμε

    πιστεύω πως έχουμε κολήσει στο σημειο 1...
    και το σημείο 1 δεν πρόκειται να διευκρινιστεί όσο καιρό κι αν "καθόμαστε σαν Βούδες". Μπορεί να χρησιμεύσει η μέθοδος, εν μέρει, εάν και εφόσον υπάρχει ξακάθαρο κοινωνικό όραμα.
    Το να πέσει μια κυβέρνηση δεν αποτελεί όραμα μέλλοντος. Αποτελεί επίσης μέσον για την επίτευξη ενός σκοπού.

    Ποιός είναι ο σκοπός, ξέρουμε;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να προσθέσω, πως κατά τη δική μου γνωμη, η βασική αιτία για το γεγονός πως όλες οι "δράσεις" ψιλοπέφτουν στο κενό, οφείλεται στο αδιευκρίνιστο του στόχου.

    Και πως σίγουρα Eriugena μια βδομάδα όχι μόνο δεν ανατρέπει οικονομικά συστήματα αλλά πιθανόν να τα εδραιώνει με άλλους πλάγιους τρόπους. Κυρίως προπαγανδιστικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή