Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.5.11

Η Ιστορία κρίθηκε ξανά στο δρόμο.

Ο δρόμος είναι η οδός Λήδρας. Η οδός Λήδρας δεν είναι οδός, ούτε δρόμος. Είναι η δί-οδος. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι ο δρόμος, ο οποίος κλήθηκε να άρει τις ιστορικές αμαρτίες του παρελθόντος και του παρόντος. Έχετε σταθεί ποτέ καθώς περνάτε το οδόφραγμα στη μέση αυτού του δρόμου; Είναι «βαρύς» αυτός ο δρόμος και αισθάνεσαι κάτω απ΄τις πατούσες σου τις αμφίδρομες δυνατότητες των επιλογών σου. Αισθάνεσαι τη μαυρίλα της γης, χωμένη βαθιά στο έδαφος, αλλά αισθάνεσαι και στη κίνηση των ποδιών σου πως έχεις την επιλογή να «περπατήσεις», να ορίσεις εσύ την κατεύθυνση της κίνησης σου, να ορίσεις την επιλογή και την ιστορία. Δεν περπατάς προς «απέναντι». Περπατάς απάνω στο παρελθόν και οφείλεις να κοιτάξεις από μέσα προς τα πίσω στο χρόνο, όταν δια-βαίνεις αυτό το δρόμο. Δεν είναι απλά ένας δρόμος – σύμβολο. Ούτε ένας δρόμος – παρελθόν. Είναι η επιλογή να τον περάσεις. Η οδός Λήδρας δεν είναι ένας μισός δρόμος. Είναι ο μοναδικός μη – μισός δρόμος που έχουμε. Δεν ανήκει σε κανένα ε/κ και δεν ανήκει σε κανένα τ/κ. Είναι το σημείο μηδέν απ΄όπου εκκινεί ένας «δρομέας». Ή θα τρέξεις σ΄έναν αγώνα ή θα καταργήσεις το άθλημα. Αν συμβολίζει μια επιλογή η Λήδρας, είναι αυτή.

Εύγε στην Ομάδα Πρωτοβουλίας!

Ανοικτή επιστολή προς τη Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας
Θέμα: Διοργάνωση του πολυ-πολιτισμικού Φεστιβάλ Φανερωμένης

Το Φεστιβάλ Φανερωμένης γίνεται μέσα στα πλαίσια πολλών αλλων εκδηλώσεων που γίνονται στον ίδιο χώρο ή και γενικότερα στο ιστορικό κέντρο της Πόλης από εμάς τους κατοίκους της εντός των τοιχών πόλης και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας. Ο στόχος μας είναι μια Λευκωσία χωρίς διακρίσεις και διαχωριστικές γραμμές, μια πολυ-πολιτισμική πόλη, ανοικτή για όλους τους κατοίκους της που να μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά ανεξάρτητα από θρησκεία, καταγωγή, εθνικότητα ή άλλη διαφορετικότητα. Με αυτές τις εκδηλώσεις μας πιστεύουμε ότι έχουμε συμβάλει και εμείς στην αναζωογόνηση της εντός των τοιχών πόλης της Λευκωσίας,

Οι εκδηλώσεις μας γίνονται πάντα μέσα σε ειρηνικά πλαίσια και συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο, κυρίως νεολαία αλλά και οικογένειες με τα παιδιά τους. Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και οι πολεμικές ιαχές από ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις που θέλουν να «καθαρίσουν» την Φανερωμένη από τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες, τους τουρκοκύπριους και άλλους που δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους, όπως έκαναν πρόσφατα με ένα άτυχο λαχειοπώλη, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης και σύγκρουσης.

Επειδή ο δικός μας στόχος είναι ειρηνικός και τελείως αντίθετος με αυτό το κλίμα και δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο να γίνουν οποιαδήποτε επεισόδια, τα οποία τους μόνους που θα βλάψουν σε τελευταία ανάλυση είναι εμάς, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες της περιοχής, τους εργαζόμενους στη περιοχή, τους μετανάστες και τους νεολαίους, που έχουμε σαν σπίτι μας την Φανερωμένη, δηλώνουμε έτοιμοι να αναβάλουμε την
εκδήλωση μας με την προϋπόθεση ότι μπορείτε να μας διασφαλίσετε ότι αυτά τα ακραία στοιχεία που έχουν δείξει αυτές τις μέρες τη μισαλλοδοξία που τους χαρακτηρίζει με τις απειλές και τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά συνθήματα που προβάλλουν, δεν θα τους επιτραπεί να έλθουν στην περιοχή να προκαλούν και να επιτίθενται σε μετανάστες, τουρκοκύπριους, νεολαίους και γενικά σε όσους νομίζουν ότι δεν ταιριάζουν με το χώρο της Φανερωμένης.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναβάλουμε την εκδήλωση μας για την Παρασκευή 3 Ιουνίου και θα σας παρακαλούσαμε να μας ανανεώσετε την σχετική άδεια που μας παραχωρήσατε, για αυτή την ημερομηνία. Σε αντίθετη περίπτωση βέβαια το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αναμένουμε ότι θα πάρετε τη σωστή απόφαση και δεν θα επιτρέψετε σε ακραία εθνικιστικά στοιχεία να μπουν στην παλιά πόλη και να παρενοχλήσουν τους κατοίκους της.

Οργανωτική επιτροπή Φεστιβάλ Φανερωμένης




Και η προκήρυξη του φιλειρηνικού Κ.Ε.Α (Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης)


Κλείστε τα οδοφράγματα, σκοτώνουν τα παιδιά μας.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Δεν είναι κοινοτυπία να διατυπωθεί ότι η Πατρίδα μας βρίσκεται και πάλι προ κρισίμου καμπής. Λόγω του ότι, παρ’ όλες τις ανεπίτρεπτες εθνικά υποχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια, η Τουρκική πλευρά δεν συναινεί στην εξεύρεση έστω κι αυτής της εθνικά απαράδεκτης και θνησιγενούς λύσης που επιδιώκει ο κ. Χριστόφιας, καθ’ όσον επιδίωξη της είναι η άνευ όρων υποταγή του λαού μας, τα πράγματα ωθούνται στην πενταμερή διεθνή διάσκεψη κατά την οποία, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του κ. Χριστόφια, θα ασκηθούν αφόρητες πιέσεις στην πλευρά μας και θα δοθεί έτσι το άλλοθι στον ίδιο να παρουσιάσει τη νόθα λύση, σύμφωνα με τις προσδοκίες του ΑΚΕΛ και των λεγόμενων Τουρκοκυπρίων, επικαλούμενος ακριβώς πιέσεις του διεθνούς παράγοντα. Προς τούτο το Κυπριακό έχει εξαφανισθεί από τη θεματολογία της προεκλογικής περιόδου με την αγαστή σύμπραξη και της αμαρτωλής ηγεσίας του ΔΗΣΥ.
Επιπρόσθετα, υπούλως και υποχθονίως και στο περιθώριο του πολιτικού γίγνεσθαι, πριονίζονται τα υποστυλώματα του λαού, όπως παιδεία, ιστορία, εθνική ομοιογένεια και κοινωνική συνοχή. Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσονται η ανηλεής επίθεση κατά της εκκλησίας, ο διασυρμός του ελληνικού πολιτισμού και ο ευτελισμός του θεσμού της οικογένειας, και όχι μόνο. Στη μεθόδευση δημιουργίας κλίματος προώθησης της λύσης, πυκνώνουν οι ούτω καλούμενες επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις, υπό τις ευλογίες του Ντάουνερ, όπως αυτή των εγκαινίων του λεγόμενου «δικοινοτικού σπιτιού» στην νεκρή ζώνη, των «μεγάλων» επαναπροσεγγγιστών Χριστόφια και Έρογλου.
Η οικονομική ενίσχυση του Αττίλα και του ψευδοκράτους από τα οδοφράγματα συνεχίζεται αμείωτη. Τα ναρκωτικά, τα οποία οι Τούρκοι μας διοχετεύουν από τα οδοφράγματα θερίζουν τη νεολαία μας. Η λαθρομετανάστευση και η προώθηση της πολυπολιτισμικότητας συνεχίζεται ασταμάτητα συμφώνως των μεθοδεύσεων των κυβερνώντων παρά τα ημίμετρα, στάχτη στα μάτια του λαού, διασκορπισμού των λαθρομεταναστών σε όλες τις πόλεις, από χώρους της αρχικής συγκέντρωσης τους π.χ. Λάρνακα, μετά την εκδήλωση-σταθμό του Κινήματός μας στις Φοινικούδες, η οποία έθεσε το μεταναστευτικό στην πρώτη σειρά του πολιτικού προβληματισμού.
Η Κυβέρνηση αυτή, εθισμένη και εμποτισμένη βαθιά στον πυρήνα της από τα σύνδρομα του ανθελληνισμού και της εθνικής μειοδοσίας, όσο και να θέλει να κρυφτεί η χαρά δεν την αφήνει! Δε μας ξενίζει λοιπόν ούτε η απαράδεκτη, για το σύγχρονο δημοκρατικό καθεστώς, επιστολή ενός δημοσίου υπαλλήλου (του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών Λάζαρου Σαββίδη), προς αιτούμενους την Κυπριακή Υπηκοότητα, οικονομικούς μετανάστες, των οποίων το αίτημα απορρίφθηκε και με την οποία επιστολή, υπό την αιδήμονα σιωπή των κομμάτων, αποδίδει μομφή στα κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία ανέστειλαν επ’ αόριστον το σχετικό νομοσχέδιο. Παρουσιάζεται δηλαδή η Κυβέρνηση, να επιδιώκει με κάθε μέσο πολιτογράφηση αλλογενών αλλοδαπών για τη δημιουργία μίας κρίσιμης εκλογικής μάζας, η οποία θα προορίζεται να ψηφίσει «ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την έγκριση της εθνοκτόνου λύσης, νοθεύοντας έτσι τη βούληση του λαού μας και δημιουργώντας ταυτόχρονα μία μεγάλη διαρκή δεξαμενή ψηφοφόρων για το ΑΚΕΛ.
Ιστάμενο το Κίνημα μας στην πρωτοπορία της Αντίστασης εναντίον όλων αυτών των αντεθνικών και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της σταλινικής εμπνεύσεως Κυβέρνησης Χριστόφια, δεδομένου ότι τα Κόμματα αποφεύγουν να ασχοληθούν σοβαρά έως καθόλου με τα εν λόγω θέματα, περιοριζόμενα στην αλίευση ψήφων δια της μικροπολιτικής και ιεραρχώντας τα ελάσσονα αντί των μειζόνων, καταγγέλλει στο λαό τις πιο πάνω μεθοδεύσεις και διοργανώνει τις προσεχείς εκδηλώσεις στις 11 και 13 Μαϊου 2011 εναντίον της κατοχής, της πολιτικής των οδοφραγμάτων και της λαθρομετανάστευσης, προκειμένου να τεθούν στο προσκήνιο τα προβλήματα, τα οποία απειλούν την εθνική επιβίωση του λαού μας και να διοχετευθεί η λαϊκή αντίδραση στις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος του Κυπριακού Ελληνισμού σε διόδους αγωνιστικής συμμετοχής και δυναμικής αμφισβήτησης του ανθελληνικού καθεστωτικού κατεστημένου.

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου