Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

3.4.13

Νευροσπάστης + Εργατικός Αγώνας = LFE

σημ: Το σημείο το οποίο προβάλλουν και οι δύο ιστότοποι από την ομιλία της Αλέκας - εννοώ το σημείο το οποίο προβάλλουν ως καταγγελτικό για τον δογματισμό και την εσωκομματική διχτατορία των τιμονιέρηδων ( όπως θα έλεγε και ο Αλέκος ) είναι ακριβώς το σημείο στο οποίο η Αλέκα απαιτεί από τα μέλη και του φίλους του ΚΚΕ κριτική, όταν και εφόσον το ΚΚΕ δεν υπηρετεί επαρκώς τους στρατηγικούς του στόχους.

Ουνγκ....γιατί να πει η Αλέκα πως κριτική κάνει αυτός που συμφωνεί και όχι αυτός που διαφωνεί; Με τι να συμφωνεί ρε; Ποιός είναι ο στρατηγικός στόχος με τον οποίο πρέπει κάποιος να συμφωνεί; Τί λέει εδώ η Αλέκα; Πως δεν αποδέχονται την κριτική η οποία δεν εδράζεται στην οπτική της επίτευξης των στατηγικών στόχων, αυτό λέει. Πως δεν αποδέχονται κριτικές οι οποίες στόχο έχουν να απομακρύνουν το ΚΚΕ από τους στρατηγικούς του στόχους, λέγε με και "κυβέρνηση θέλω, τώρα τη θέλω..."

Έχω την εντύπωση πως στο Νευροσπάστη και στον Εργατικό Αγώνα βρίσκονται κάποιοι τύποι, οι οποίοι έχουν έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα κοινωνικής ένταξης και αυτοπροσδιορισμού και οι οποίοι φαντασιώνονται πως είναι οι ίδιοι "τιμονιέρηδες" και "καθοδηγητές", δεν ξέρω αν έχουν και σεξουαλικά θέματα οι άνθρωποι...φοβού τους κρυπτο-εξουσιαστές και δώρα φέροντες....


το ποστ από το Red Attack

Βγαλμένα από τον ίδιο βόθρο...


Για δες κάτι συμπτώσεις… Δυο από τις αντικομμουνιστικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, το blog «νευροσπάστης» και ο «εργατικός» αγώνας είχαν σήμερα την έμπνευση να σχολιάσουν ακριβώς το ίδιο απόσπασμα απ’ την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Η ομιλία είναι 3554 λέξεις, απ’ όλα αυτά όμως και οι δυο αντικομμουνιστικές ιστοσελίδες διάλεξαν να σχολιάσουν τις ίδιες, λίγες γραμμές.

Κοινή έμπνευση ή μήπως φτάνουν και στους δυο, τα ίδια «σκονάκια»; Καμιά εντύπωση βέβαια δεν μoυ κάνει, απλά περίμενα να μην καρφωθούν τόσο εύκολα.

Αυτοί λοιπόν τη δουλειά τους και εμείς τη δικιά μας. 
Δέκα ψέματα αυτοί, εκατό αλήθειες εμείς. Εκατό κιλά μπόχας και λάσπης αυτοί, χιλιάδες καθαρές φωνές να φωνάζουν: «Κάτω τα ξερά σας προβοκάτορες από το ΚΚΕ».

 
 

14 σχόλια:


  1. Το πρόγραμμα για τη “Λαϊκή Συμμαχία” δεν είναι υπό την έγκριση/αίρεση του επικείμενου Συνεδρίου του ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ειναι.

      Εδω η παρεμβαση της Αλεκας για το θέμα, και μια εισαγωγή για το νεοφανες ενδιαφερον πολλων κυπριων του ακελ, να γινει "καθαρση" στο ΚΚΕ και πως κρινω εγω αυτη την κατ εμενα εξωφθαλμη αγένεια - για να μην πω κατι χειροτερο.

      http://disdaimona.blogspot.com/2013/04/blog-post_2.html

      Διαγραφή
    2. Disdaimona,

      Επειδή ΕΜΕΝΑ μου αρέσει να ‘μαι συγκεκριμένος [κι έχω και την ταπεινή άποψη ότι οι γενικολογίες και οι αοριστολογίες δεν βοηθούν σε μια τέτοια συζήτηση, αλλά αντίθετα πιο πολύ τη θολώνουν], μπορείς σε παρακαλώ να μου συγκεκριμενοποιήσεις [μια τζιαι εν οι δκυο μας που μιλούμε, ασχέτως αν μας δκιαβάζουν τζιαι τρίτοι], ποιοι εν τούτοι οι «πολλοι κυπριοι του ακελ … [που επιδεικνύουν] … το νεοφανες ενδιαφερον … [για]… να γινει “καθαρση” στο ΚΚΕ»; Και δεν θέλω ονόματα και διευθύνσεις, απλώς γενικώς ποιοι εν τούτοι [εν επώνυμοι της ηγεσίας, εν κατώτερα στελέχη που κυκλοφορούν στα πέριξ, εν νεαροί ΑΚΕΛικοί της γειτονιάς, υπάρχει κάπου κανενα σχετικό άρθρο για να με παραπέμψεις;]…

      Διαγραφή
    3. Ουτε εμενα μου αρεσκουν οι γενικολογίες. Εν μου αρεσκει ομως ουτε ο χαφιεδισμος/κουτσομπολιο, τζαι εν θυμουμαι ποττε παρολα τα νευρα που μπορει να εχω να δινω δημοσια κοσμο, ακομα τζαι αν τουτος ο κοσμος εν ήδη "δημοσιος".

      Ταυτοχρονα επειδη δεν μπορω να αποδιδω καποιες συμπεριφορες σε αφελεια - θεωρω το ως απολιτικ αναλυση για να την καμνω - προσπαθω να καταλαβω πως γινεται, να ξεπηδουν απο διαφορετικες πηγες του ακελ, την ιδια περιοδο, προτιμήσεις σε υποπτα ιστολογια ή προτιμησεις σε συγκεκριμενα αρθρα και αντιληψεις κ.λ.π

      Βεβαια οπως ειπα το θεμα ειναι βαθυ. Ειμαστεν μιτσης τοπος, και οσοι ειναι εμπλεκομενοι με το κινημα παρα πολλα χρονια, ειναι λογικο πως γνωριζουν το ιστορικο, τες θεσεις και την σταση των ανθρωπων διαχρονικα. Μια γειτονια ειμαστεν. Με πολλους εχουμε και φιλικες σχεσεις, τρωμε μαζι, παμε διακοπες μαζί, παμεν στα εξοχικα τους κ.λ.π

      Εν τζαι εν τιποτε να ξερεις τι συμβαινει, εν τζαι εν καμια μαγκια να ξερεις.

      Το θεμα ειναι πως το διαχειριζεσαι οταν ήδη ξέρεις. Επισης το θεμα ειναι, να εκθετεις τες διαφωνιες σου και στους ιδιους. Εγω αυτο καμνω. Εν καθουμαι δαμε να μουρμουρω. Εφοσον ξερω αυτους για τους οποιους μιλώ, οφειλω αυτα που εχω να πω να τα λεω στους ιδιους. Το αντιθετο εννε τιμιο.

      Εν πασει περιπτωση, διασπαση στο ΚΚΕ δεν θα γινει, τζαι πολλοι θα μεινουν με θκυο σιειλη καμένα...

      Διαγραφή
    4. Disdaimona,

      Ανοίγονται θέματα πολλά [και νοιώθω ότι στα γραπτά σου υπάρχουν αιχμές], αλλά ΔΕΝ θα τσιμπήσω!
      Απλώς θα πω ότι προσωπικά κρίνω και σχολιάζω αυτά που βιώνω κι αυτά που ακούω με τα δικά μου αφτιά και που βλέπω και διαβάζω με τα δικά μου μάτια…

      Διαγραφή
    5. Ποιές αιχμές Ανευ; Τα μέλη της κυβερνησης Χριστόφια και τα μέλη της Κ.Ε του ΑΚΕΛ ειναι δημοσίως γνωστά. Τα ονόματα τους τα ξέρουμε. Και τις θέσεις τους τις γνωρίζουμε.

      Λοιπόν τα μέλη της κυβερνησης Χριστόφια και η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε είναι ΣΥΡΙΖΑ και κάτω. Να μην σχολιάσω για τα μέλη που είχαν ως έδρα κατα την πενταετια τις Βρυξέλλες.

      Τί θέλεις να πω δηλαδή; Πως θεωρούν τον συριζα κινδύνο να κάνουν στροφή "στα αριστερά"; Πως βρίσκονται μεταξύ δεξιάς και δημοκρατικής σοσιαλδημοκρατίας; Μα εν να παιζουμεν κουκλες;

      Εχουμε απαξιώσει κάθε εννοια πολιτικής αναλυσης. Απαιτουν οι ακελικοί να λεγονται κομμουνιστες έτσι με το "πιστευε και μη ερεύνα". Λυπούμαι αλλα δεν υπαρχει Πιστευε και μη Ερεύνα.

      Το να κρινω δημοσια τα δημοσια προσωπα ειναι "αιχμή"; Είναι απαραβατο δικαιωμα μου.

      Το να κρινω σημαινει διαβάλλω; ΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Την οποία κιόλας δεν κρύβουν οι συντροφοι.

      Υπαρχουν ανθρωποι - οπως ειπα πολλες φορες - και στελεχη και μελη που ειναι οντως κομμουνιστες. Τζαι τουτους ξερουμεν τους...

      Διαγραφή
  2. δε μας λες τη προσωπική σου άποψη για τις θέσεις Μπογιόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Μπογιοπουλο έχω εκφρασει διαχρονικά τόσο την εκτιμησή μου, όσο και τις επιφυλάξεις μου για κάποιες θέσεις του.

      Γνωρίζω πως ειναι ένα προσωπο αγαπητό και απο τους ΚΚΕδες και απο άλλους, και πως είναι επίσης ένα προσωπο προβεβλημένο με επιτυχία απο τα ΜΜΕ. Κατι το οποίο ίσως να είχε και το ΚΚΕ ανάγκη.

      Απο εκεί και πέρα, ο Μπογιοπουλος δεν ανήκει ( ακόμα ) στο "βαρυ πυροβολικό" του κόμματος. Εννοώ πως για να φτασει ο Μπόγιο την θεωρητική αναλυτική ικανότητα της Αλέκας και άλλων, έχει ακόμα καποιο δρόμο.

      Ως εκ τουτου δεν μοιραστηκα ποτέ των ενθουσιασμό κάποιων ή την επιθυμία καποιων να ειναι ο Μπογιο Γ.Γ του ΚΚΕ. Δεν τον παιρνει, δεν έχει τα φοντα, εχει ακομα πολλα ψωμια να φάει. Ελπιζω να τα καταφερει.

      Ελπιζω να σε καλυψα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Dis. Διαβάζω καιρό το ιστολόγιο σου εκτιμώ το γεγονός ότι κρατάς το επίπεδο σου ακόμα και όταν ο άλλος είναι αγενής. Τώρα για το αν ο Μπογιόπουλος θεωρητικά βρίσκεται στο επίπεδο της Αλέκας, όχι, ούτε της Ελένης Μπέλλου. Αλλά ο αρχηγός δεν είναι πάντα ο καλύτερος θεωρητικός. Ο Στάλιν δεν ήταν ποτέ θεωρητικός του επιπέδου του Μπουχάριν ή του Τρότσκι αλλά ήταν πιο αποτελεσματικός οργανωτικός-πολιτικός.

      Τώρα για το απόσπασμα της Αλέκας...δεν συμφωνώ με το σχόλιο του Ρεντ Ατάκ. Για τους δικούς τους λόγους Εργ. Αγώνας και Νευροσπάστης καταπιάστηκαν με αυτό αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ίδια φράξια. Το απόσπασμα που αναφέρθηκε είναι πρόχειρος προφορικός λόγος και όχι πολύ καλά διατυπωμένος. Αυτός που διαφωνεί καλύτερα είναι αυτός που συμφωνεί, είναι ένα "πιασάρικο" σχήμα οπότε είναι φυσικό που αρκετοί καταπιάστηκαν από αυτό. Και στα σόσιαλ μίντια αυτό σχολίαζαν.

      Σέβος

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ.

      Για μένα ειναι πρωτεύων ο αρχηγός ή ο γ.γ ενός Κομμουνιστικού Κόμματος να είναι θεωρητικά όσο το δυνατόν αρτιότερος. Αυτή είναι μια βασική αρχή της σοσιαλιστικής επανάσταση του ΄17, χωρίς να υπονοώ πως ο Τρότσκυ ήταν αρτιότερος του Στάλιν.

      Υπονοώ ευθαρσώς όμως πως ο Λενιν ήταν αρτιοτερος του Στάλιν.

      Βεβαια αυτό δεν αφορα ποσώς την σημερινή πραγματικότητα. Εκτός ίσως από το ΚΚΕ που θέτει αυτό το κριτήριο ως προϋποθεση για την εκλογή ενός στελέχους σε ανώτερες θέσεις. Δεν μπορει ενας γ.γ να είναι αγράμματος όπως λεει και η Αλέκα. Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Κ.Ε και να είσαι Αλέκος Χαλβατζής, δηλαδή στούρνος.

      Όσον αφορά εμάς, οι δικοί μας αρχηγοί, το πολύ πολύ να γράψουν καμια αυτοβιογραφία αφου συνταξιοδοτηθούν. Η σχέση τους με την θεωρητική επεξεργασία ή την αναγκαιοτητα αυτης της επεξεργασίας είναι εντελώς ανυπαρκτη. Αυτή είναι μια άλλη πτυχή βέβαια της αστικοποίησης του δικού μας αριστερού κόμματος και μια άλλη ιστορία. Προτιμώ να μην σχολιάσω περαιτέρω...αρκετά λέω κατά καιρούς...

      Διαγραφή
  3. Την άποψη σου για τις θέσεις του Μπογιόπουλου ρώτησαν, την άποψη σου για το αν κάνει ή όχι για Γ.Γ. μας λες. Από την Πόλη έρχομαι και κουκιά σου καθαρίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι θεσεις του Μπογιοπουλου ειναι στο συγκεκριμενο αρθρο είναι κατώτερες της γενικότερης του δουλειάς και είναι θέσεις οι οποίες είναι ανάξιες σχολιασμού κατά την δική μου αποψη.

      Αν είναι να έχω τετοιες θέσεις δεν βλεπω το λόγο γιατί να ειμαι στο ΚΚΕ και να μην είμαι ευθύς εξαρχής στο ΝΑΡ.

      Τώρα απάντησα;

      Διαγραφή
  4. Disdaimona,

    Παρεμβαίνω για μια διευκρίνηση:
    «Αιχμές» έχουμε από μέρους κάποιου/κάποιας όταν αυτός/αυτή επιλέγει να μην απαντήσεις ευθέως στις τοποθετήσεις συγκεκριμένοι άτομου, [κάμνοντας μάλιστα αναφορά σ’ αυτές], αλλά προχωρεί και το κάνει μέσα από γενικόλογες κι αόριστες κουβέντες… Κι όταν ΕΓΩ έκανα μνεία πιο πάνω για «αιχμές» δεν αναφερόμουν στο ΑΚΕΛ [απ’ όπου αρπάχτηκες για να πεις τα δικά ΣΟΥ], αλλά στην κουβέντα ΣΟΥ για «το νεοφανες ενδιαφερον πολλων κυπριων του ακελ, να γινει “καθαρση” στο ΚΚΕ» και στις αναφορές σου ότι «ξεπηδουν απο διαφορετικες πηγες του ακελ, την ιδια περιοδο, προτιμήσεις σε υποπτα ιστολογια ή προτιμησεις σε συγκεκριμενα αρθρα και αντιληψεις κ.λ.π»
    Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι στην τελευταία ΣΟΥ ανάρτηση έγινες πιο συγκεκριμένη: τα βαλες στα ίσια και με την ΕΡΑΣ, αλλά και με τη “Δέφτερη Ανάγνωση”!

    Και μια «αιχμή» για το άτομο μου: “Όποιος νεκατώνεται με τα πίτερα, τρων’ τον οι όρνιχες”!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Δύο διορθώσεις:
    1. «απαντήσει» αντί «απαντήσεις»
    2. «συγκεκριμένου» αντί «συγκεκριμένου»

    ΑπάντησηΔιαγραφή