Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.4.13

Η Κυπριακή κρίση και η έξοδος από την Ευρωζώνη.


σημ: Μακροσκελής μεν, ψύχραιμη, αντικειμενική και πολύ χρήσιμη όμως η ανάλυση της Μαριάννας Τσίχλη - μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΑΡΑΣ. Εντάξει, μπορείτε να παραβλέψετε μια παράγραφο, στην οποία μας αναφέρει, πως το ΚΚΕ είναι υπεραριστερό και τα μεταθέτει όλα στο σοσιαλισμό. Το έχουμε ακούσει πολλές φορές. Πείτε πως είναι μια παράγραφος / διαπιστευτήριο στον ανταρσυα. Το υπόλοιπο κείμενο δείχνει μια αξιόλογη και χρήσιμη προσπάθεια ανάλυσης της κυπριακής κρίσης, κατά την εκτίμησή μου.


1 σχόλιο:

  1. "Εύχομαι, το συνέδριο αυτό (του ΚΚΕ) να συμβάλλει, ώστε να γίνει πραγματικότητα ο καημός των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων της χώρας. Να γίνει πραγματικότητα ο καημός της πλειοψηφίας των κομμουνιστών. Και αυτός ο καημός δεν είναι άλλος από την ενωτική δράση και παρουσία της αριστεράς για την ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου".

    Ρε Αλέξη, χέσε μας αγόρι μου με την καλή διαπραγμάτευση και τα 23δις ή τα 340δις εξόφλησης χρέους από άλλες πηγές εκτός Μνημονίου!

    Αντε να πνίξετε τον καημό σας με τους Καμμένους πουθενά αλλού.

    Έχεις καταντήσει ανιαρό ανέκδοτο!

    Αλλαγή στην Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τώρα!!! Συνέδριο ΤΩΡΑ!!!

    Να γίνει πραγματικότητα ο καημός της πλειοψηφίας των κομμουνιστών! Και αυτός ο καημός δεν είναι άλλος από την ενωτική δράση και παρουσία της αριστεράς για την ανατροπή ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή